Ευγενία Ξυγκόρου: Ποια είναι η καλλονή που έπαιξε την «πέτρα του σκανδάλου» στη σειρά «Αγάπη παράνομη»

Ευγενία Ξυγκόρου: Ποια είναι η καλλονή που έπαιξε την «πέτρα του σκανδάλου» στη σειρά «Αγάπη παράνομη»

Η νεαρή ηθοποιός μάγεψε το τηλεοπτικό κοινό ως «Χρυσαυγή» - Δείτε φωτογραφίες της

Evgenia_Xygorou2
Είναι μια από τις πιο ταλαντούχες και πολλά υποσχόμενες ηθοποιούς της νέας γενιάς. Ο λόγος για την καλλονή Ευγενία Ξυγκόρου, η οποία υποδύθηκε με μεγάλη επιτυχία τον ρόλο της Χρυσαυγής στη σειρά έξι επεισοδίων της ΕΡΤ «Αγάπη παράνομη». Το ομώνυμο διήγημα του Κωστή Θεοτόκη μετέφεραν στη μικρή οθόνη μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ ο σκηνοθέτης Νίκος Κουτελιδάκης, ενώ το σενάριο υπέγραψε η χαρισματική Ελένη Ζιώγα.

Η Ευγενία Ξυγκόρου μιλώντας για το πώς προέκυψε η πρόταση για τον πρωταγωνιστικό ρόλο είπε: «Απλά με καλέσανε να πάω σε μια πρώτη συνάντηση με τον κύριο Κουτελιδάκη κι αργότερα ακολούθησαν κάποιες συναντήσεις-πρόβες σκηνών, μέχρι να αποφασιστεί αν κάνω για τον ρόλο».

Στη συνέχεια περιγράφοντας τα συναισθήματα που βίωσε παίρνοντας τον ρόλο λέει: «Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι σκηνοθετεί ο Νίκος Κουτελιδάκης σε σενάριο της Ελένης Ζιώγα βασισμένο σε διήγημα του Θεοτόκη και διάβασα και το διήγημα, νομίζω ζούσα σε μια έκσταση, σε ένα παραλήρημα, ήθελα απεγνωσμένα να είμαι σε αυτήν την δουλειά. Και θυμάμαι όταν είπε ο κύριος Κουτελιδάκης το πολυπόθητο: “αυτή είναι η Χρυσαυγή” απλά κουκουλώθηκα με το σακάκι μου και έβγαζα άναρθρες κραυγές κι ενώ όλοι γελάγανε, εγώ δεν μπορούσα να διαχειριστώ την χαρά μου».

ΑΓΑΠΗ-ΠΑΡΑΝΟΜΗ-ΕΠ_-6-1


Όπως λέει η όμορφη Ευγενία στο «youfly» το να παίζει στο πλευρό της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη και του Νίκου Ψαρρά ήταν απερίγραπτο το συναίσθημα:

AGAPI_PARANOMI
AGAPI_PARANOMI1
Evgenia_Xygorou_-_Agapi
Evgenia_Xygorou_-_Agapi1
Evgenia_Xygorou_-_Agapi2
Evgenia_Xygorou_-_Agapi3


«Δεν μπορώ να περιγράψω το πόσο με βοήθησαν η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και ο Νίκος Ψαρράς. Στην πορεία των κάστινγκ όταν έμαθα ότι ο Θεριανός και η Διαμάντω θα είναι ο Νίκος Ψαρράς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη αντίστοιχα μου κόπηκαν τα πόδια. Πρώτα γνώρισα τον Νίκο Ψαρρά σε μια φάση του κάστινγκ που θέλανε να μας δουν μαζί, και ήταν τόσο φιλικός και ανοιχτός που με ηρέμησε κατευθείαν. Την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη την γνώρισα πρώτη φορά στην ανάγνωση που κάναμε όλο το καστ μαζί και ήταν πολύ προσιτή και τρυφερή. Ε, αργότερα στα γυρίσματα δεν μπορώ να περιγράψω το πόσο με βοήθησαν και οι δύο σε ότι αφορούσε τις σκηνές μας, και όχι μόνο».

Η ίδια η Ευγενία παραδέχεται ότι η εξωτερική της εμφάνιση τη βοήθησε για τον ρόλο: «Σίγουρα με βοήθησε η εξωτερική μου εμφάνιση. Σίγουρα με βοήθησε σε ένα πρώτο επίπεδο στο να πάρω αυτόν τον ρόλο, γιατί αν δεν “έμοιαζα” στον κύριο Κουτελιδάκη με αυτό που είχε στο μυαλό του ως Χρυσαυγή, δεν θα ακολουθούσαν οι πρόβες - κάστινγκ».

Κλείσιμο


Όσον αφορά για τη συνέχεια μετά το «Αγάπη Παράνομη» η νεαρή ηθοποιός λέει: «Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να κάνω τα πάντα. Θέατρο, κινηματογράφο, κι άλλη μια μίνι τηλεοπτική σειρά».

Ποια είναι η Ευγενία Ξυγκόρου
Η Ευγενία Ξυγκόρου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αιγάλεω. Είναι φοιτήτρια του τμήματος Θεατρικών Σπουδών στο ΕΚΠΑ. Επίσης είναι δευτεροετής στην δραματική σχολή «Ακαδημία Τεχνών 100». Έχει παίξει στην καθημερινή σειρά «Επιστροφή» του ΑΝΤ1 ενώ ακόμη έχει συμμετάσχει στην παράσταση «Το Σπίτι των Επιθυμιών» στο θέατρο Αγγέλων Βήμα.

Evgenia_Xygorou
Evgenia_Xygorou1
Evgenia_Xygorou2
Evgenia_Xygorou3
Evgenia_Xygorou4
Evgenia_Xygorou5


Αγάπη παράνομη – To story της σειράς έξι επεισοδίων
Με φόντο την Κέρκυρα του 1906, η δραματική σειρά εποχής, «Αγάπη παράνομη» «ζωντανεύει» με αριστοτεχνικό τρόπο στη μικρή οθόνη το ομότιτλο διήγημα του Κωσταντίνου Θεοτόκη. Η σειρά, έξι επεισοδίων, καταγράφει μια ιστορία εγκληματικού πάθους, σε μια καταπιεστική πατριαρχική κοινωνία, που δοκιμάζει τα όρια και τις αντοχές των ηρώων. Κάθε ένας από τους ήρωες έρχεται αντιμέτωπος με τα πιο επικίνδυνα μυστικά, που δεν τολμάει να ομολογήσει ούτε στον εαυτό του.

Η ιστορία…
Ο Στάθης Θεριανός (Νίκος Ψαρράς), ένας από τους πιο εργατικούς και νοικοκύρηδες κατοίκους του χωριού Δαφνύλα της Κέρκυρας, παντρεμένος με τη Διαμάντω (Καρυοφυλλιά Καραμπέτη), ερωτεύεται κρυφά και κεραυνοβόλα τη νεαρή Χρυσαυγή (Ευγενία Ξυγκόρου), την περιζήτητη κόρη του εύπορου κτηματία Σπύρου Ασπρέα (Γιάννης Νταλιάνης). Μαγεμένος από την απαράμιλλη ομορφιά της, κάνει τα πάντα για να την παντρέψει με τον γιο του, Γιώργη (Μιχαήλ Ταμπακάκης), προκειμένου να την έχει έστω κι έτσι κοντά του.

Ειδήσεις σήμερα:

«Βουτιά θανάτου» για τη «Μις ΗΠΑ 2019» από ουρανοξύστη στο Μανχάταν

Στο σπίτι με courier από σήμερα τα χάπια για τον κορωνοϊό - Πώς γίνεται η αίτηση

Πού έφτασε τους -9°C η θερμοκρασία σήμερα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης