Meat Loaf: Νεκρός στα 74 του χρόνια ο Αμερικανός ρόκερ

Meat Loaf: Νεκρός στα 74 του χρόνια ο Αμερικανός ρόκερ

Ο βραβευμένος με Grammy τραγουδιστής και ηθοποιός πέθανε το βράδυ της Πέμπτης με τη σύζυγό του Ντέμπορα στο πλευρό του - Το άλμπουμ του Bat out of Hell  συγκαταλέγεται στα πιο επιτυχημένα όλων των εποχών - Είχε πρωταγωνιστήσει στο καλτ αριστούργημα Rocky Horror Picture Show

meatloaf
O Αμερικανός ρόκερ Meat Loaf έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Ο βραβευμένος με Grammy τραγουδιστής και ηθοποιός, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Μάρβιν Λι Άντεϊ πέθανε το βράδυ της Πέμπτης με τη σύζυγό του Ντέμπορα στο πλευρό του, όπως μεταδίδει το Deadline, που επικοινώνησε με τον επί χρόνια ατζέντη του Meat Loaf, Μάικλ Γκριν.

Σύμφωνα με τον Γκριν, τα 24ωρα προτού φύγει από τη ζωή ο τραγουδιστής, οι κόρες του Περλ και Αμάντα, καθώς και οι κοντινοί του φίλοι, είχαν την ευκαιρία να περάσουν χρόνο δίπλα του και να τον αποχαιρετίσουν. Προς το παρόν δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η αιτία θανάτου.

Meat Loaf - Bat Out of Hell (PCM Stereo)



«Ξέρουμε πόσο σημαντικός ήταν για πολλούς από εσάς και εκτιμάμε όλη την αγάπη και την υποστήριξη που δεχόμαστε καθώς διανύουμε μια περίοδο θλίψης για την απώλεια ενός εμπνευσμένου καλλιτέχνη και υπέροχου ανθρώπου» αναφέρεται σε δήλωση που εξέδωσε η οικογένεια. «Από την καρδιά του στην ψυχή σας... Μη σταματάτε να ροκάρετε», καταλήγει η ανακοίνωση.

Meat Loaf - I'd Do Anything For Love (But I Won't Do That) (Official Music Video)
Κλείσιμο



Ως μουσικός o Meat Loaf έγινε ιδιαίτερα γνωστός για την τριλογία δίσκων Bat Out of Hell (1977, 1993 και 2006), η οποία συνολικά έχει πουλήσει πάνω από 43 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Ο πρώτος εκ των τριών δίσκος, με την υπογραφή του Τζιμ Στάινμαν, μετά από 40 χρόνια σχεδόν συνεχίζει και πουλάει δεκάδες χιλιάδες δίσκους ετησίως, και συγκαταλέγεται σε τα πιο επιτυχημένα άλμπουμ όλων των εποχών.

O Meat Loaf συνεργάστηκε με τον Στάινμαν και το 1993 για το άλμπουμ Bat Out of Hell II: Back Into Hell που πούλησε πάνω από 5 εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στις ΗΠΑ. Το πλατινένιο single του «I’d Do Anything for Love (But I Won’t Do That)» έμεινε 5 εβδομάδες στο No. 1 των τσαρτ στα τέλη του 1993 και θεωρείται μακράν το μεγαλύτερο χιτ του τραγουδιστή. 

Οι ζωντανές εκτελέσεις του Meat Loaf χαρακτηρίζονταν από θεατρικότητα, αλλά αυτό που τον έκανε μοναδικό ήταν το εντυπωσιακό εύρος της φωνής του. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του εμφανίστηκε σε δεκάδες τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει φυσικά το Rocky Horror Picture Show, όπου υποδύθηκε τον Eddie.

The Rocky Horror Picture Show (1975) - Hot Patootie Bless My Soul Scene (4/5) | Movieclips


Με τη Σερ τραγούδησε το Dead Ringer for Love

Meat Loaf - Dead Ringer for Love (Video)



Ειδήσεις σήμερα:

Αλαλούμ με το άνοιξε-κλείσε των σχολείων στις Σπέτσες λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

«Θα στείλουμε τον λογαριασμό στους μαθητές αν δεν βρεθεί λύση» λέει ο Δήμαρχος Παπάγου για τις καταλήψεις

Ανεμβολίαστοι οι 9 στους 10 που πέθαναν από Covid τις τελευταίες 15 ημέρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης