Κωνσταντίνε Τζούμα, αλήθεια τώρα;

Κωνσταντίνε Τζούμα, αλήθεια τώρα;

Κάθε μέρα ένας άνδρας έρχεται από τηλεοπτικού άμβωνος να διαψεύσει τις προσδοκίες ημών ότι αυτός ο κόσμος θα γίνει καλύτερος - Φευ!

TV_tzoumas
Ο Κωνσταντίνος Τζούμας, κυρίες και κύριοι.

Γνωριζόμαστε. Πάντα τον θαύμαζα, ειδικά την περίοδο των φοιτητικών χρόνων μου, όπου στο ιστορικό «Φίλιον» με την παρέα του σκόρπιζαν χαρά και υπέροχες συζητήσεις απλόχερα. Κοσμοπολίτης. Με όλη την έννοια της λέξης. Πολυταξιδεμένος και πολυδιαβασμένος. Επί της ουσίας. Με άποψη για την ζωή επειδή την έζησε και την ζει. Με άποψη για τις συμπεριφορές, τις οποίες ιχνηλάτησε με εμπειρία. Με δαιμονισμένη ευφυία επειδή πάντα αφουγκραζόταν την γνώση και την ουσιαστική πληροφορία. Σαρκαστικός ως το κόκαλο γιατί φυσικά είχε τα κότσια να το κάνει χειρουργικά.

Ο Κωνσταντίνος Τζούμας, κυρίες και κύριοι.

Συντονισμένη στον «Εν Λευκώ» τα τελευταία χρόνια επεδίωκα να οδηγώ τις μακρινές αποστάσεις την ώρα της εκπομπής του για να απολαμβάνω ωσάν ιντερμέδια τα σχόλιά του μεταξύ των υπέροχων τραγουδιών που επέλεγε. Ιστορίες, συναρπαστικές, μυθιστορηματικές προσωπικότητες, συναισθήματα ατόφια. Μόνο αυτός. Ραδιόφωνο άλλης κλάσης. Ενας ποιητής και ονειροπόλος προσγειωμένος στα ερτζιανά.

Ο Κωνσταντίνος Τζούμας, κυρίες και κύριοι.

Ενας τζέντλεμαν με αδυναμία στο ωραίο και στο ωραίο φύλο. Με κινηματογραφική ζωή, η οποία με αφετηρία τον Πειραιά έφτασε ως τις άκρες όλου του κόσμου. Θέριζε εμπειρίες και εικόνες, ήθελε διακαώς να αδράξει όλες τις στιγμές και τις περσόνες που διέρρηξαν το βλέμμα του. Στο βιβλίο του «Complete unknown» το δεύτερο μέρος μιας αυτοβιογραφικής τριλογίας υμνεί την ανωνυμία, αφηγείται συναρπαστικά στιγμιότυπα, ακροβατεί σε επικίνδυνες ισορροπίες.

Κλείσιμο
Ο Κωνσταντίνος Τζούμας, κυρίες και κύριοι.

Σήμερα το πρωί στο «Πρωινό» δήλωσε: «Έχει ένα δίκιο ο Μητροπολίτης Κοζάνης όσον αφορά τις φλύαρες γυναίκες. Μιλάνε πολύ σε σημείο που εκνευρίζεσαι. Πιστεύω ότι οι γυναικοκτονίες στην Ελλάδα οφείλονται σε ένα βαθμό στη φλυαρία των γυναικών. Μιλάνε ακατάπαυστα. Θα μου πει τώρα, δεν μπορεί να γενικεύεις. Είναι αφόρητο πάντως».

Θλιβερό. Ανάξιο σχολιασμού. Τερατώδες και αφόρητα σεξιστικό.
Αγαπητέ Κωνσταντίνε,

Οι γυναικοκτονίες στην Ελλάδα οφείλονται, σε όλους τους βαθμούς, σε κτήνη, σε αλήτες, σε δολοφόνους που δεν σέβονται την ανθρώπινη ζωή και την γυναίκα. Σε ασυγχώρητους εγκληματίες.

Κυρίες και κύριοι, δυστυχώς ο Κωνσταντίνος Τζούμας…

Εύχομαι όλο αυτό να ήταν μία παραίσθηση, μία στιγμή που δεν συνέβη στον χωρόχρονο που ζούμε αλλά σε μία άλλη διάσταση.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης