Ο Τάσος Κωστής θυμάται στιγμές από το θρυλικό «Ρετιρέ»

Ο Τάσος Κωστής θυμάται στιγμές από το θρυλικό «Ρετιρέ»

Ο αείμνηστος Γιάννης Δαλιανίδης, ο ρόλος του Φοίβου και η Έλντα Πανοπούλου

kostis
Ο Τάσος Κωστής μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και διηγήθηκε άγνωστες ιστορίες από τα γυρίσματα της αγαπημένης  σειράς «Ρετιρέ».

«Από το πρώτο κιόλας, επεισόδιο της σειράς έγινε η πρώτη επαφή με το "ιερό τέρας του κινηματογράφου" του Γιάννη Δαλιανίδη. Πόσο μπροστά ήταν ο Δαλιανίδης που διάλεξε εμένα για να κάνω τον καφετζή;», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια, εξήγησε πως δεν ξέρει από που εμπνεύστηκε τον ρόλο του «Φοίβου» ο σκηνοθέτης, αλλά το όνομα το πήρε από τον αγαπημένο του σκύλο.

Όσο για το αν του άρεσε ο ρόλος του, ο ηθοποιός είπε: «Δε με ενοχλούσε τίποτα στο ρόλο του Φοίβου. Έβρισκα πράγματα που με ιντριγκάρανε για να κάνω».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cgxmzuf5b9qh-st)

Για τον αείμνηστο σκηνοθέτη, ο Τάσος Κωστής έχει να πει τα καλύτερα λόγια. «Ήταν αυστηρός, αλλά και γλυκός και πατέρας μαζί. Ήθελε να είσαι διαβασμένος και στην ώρα σου. Τον περισσότερο χρόνο ασχολούταν με τις πρόβες των ηθοποιών και έφτιαχνε τη σκηνή. Κάποια στιγμή, είχα πάει στο Ηρώδειο να δω χορό και του έκανα για πλάκα μία πιρουέτα. Κι εκείνος το κράτησε στη σκηνοθεσία. Όταν έχεις αρχηγό τον Δαλιανίδη που σε καλύπτει στα πάντα, περνάς πολύ ωραία. Πας εκεί και παλεύεις να κάνεις το καλύτερο σου», δήλωσε.

Κλείσιμο
Μάλιστα, αναφέρθηκε σε μία χαρακτηριστική σκηνή με την Έλντα Πανοπούλου, η οποία και συγκίνησε τον σκηνοθέτη: «Θυμάμαι έκανα μία σκηνή με την Έλντα. Αρχίζουμε την πρόβα και δε μας έλεγε καν "στοπ". Στο τέλος μόνο μας μίλησε και μας είπε: "Α στο καλό, παλιόπαιδα, με κάνατε κι έκλαψα».

Όσο για τις σχέσεις που διατηρεί σήμερα με την Έλντα Πανοπούλου, είπε: «Οι σχέσεις μου με την Έλντα Πανοπούλου ήταν λίγο περίεργες γιατί υπήρχαν και μετά το γύρισμα. Που μας έχανε, που μας έβρισκε ο Δαλιανίδης, ήμασταν πίσω από το σκηνικό και τρώγαμε».

Τέλος, αποκάλυψε πού βρίσκεται η πολυκατοικία που γυριζόταν το «Ρετιρέ». «Αν ψάξετε την πολυκατοικία του Ρετιρέ θα την βρείτε. Είναι ανάμεσα σε δύο μεγάλα ξενοδοχεία στην Αθήνα», είπε κλείνοντας.





Ειδήσεις σήμερα:

Δεκάδες τα κρούσματα «Flurona» σε Ισραήλ, Ισπανία, Βραζιλία, Κροατία και ΗΠΑ

Υπόθεση Κορφιάτη: Αποφυλακίστηκε η 27χρονη «τσιλιαδόρος»

Η Omicron σαρώνει τον κόσμο, ανησυχία για τη νέα μετάλλαξη από το Καμερούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης