Υπόθεση Επστάιν: Θα «κελαηδήσει» ονόματα η Γκισλέιν Μάξγουελ για να μειώσει την ποινή της; 

Υπόθεση Επστάιν: Θα «κελαηδήσει» ονόματα η Γκισλέιν Μάξγουελ για να μειώσει την ποινή της; 

Γιατί συνομιλούσε με Αμερικανίδα δημοσιογράφο μέσα στο δικαστήριο;  - Έρχονται νέες αποκαλύψεις μετά την απόφαση του δικαστηρίου που την έκρινε ένοχη

maxwelll2
Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι πελάτες της Γκισλέιν Μάξγουελ, πρώην ερωμένης του Αμερικανού παιδόφιλου Τζέφρι Επσταιν, λίγες ώρες μετά τη απόφαση των ενόρκων που την έκρινε ένοχη για πέντε από τις συνολικά έξι κατηγορίες που τη βάραιναν.
  
Δικαστήριο του Μανχάταν αποφάνθηκε ότι, η κόρη του πρώην βαρόνου των βρετανικών ΜΜΕ, Ρόμπερτ Μάξγουελ βοηθούσε τον Αμερικανό χρηματιστή  να κακοποιεί σεξουαλικά γυναίκες και ανήλικα κορίτσια τα οποία «ψάρευε» η ίδια.

 Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η Γκισλέιν Μάξγουελ αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 65 έτη γεγονός που σημαίνει ότι το υπόλοιπο της ζωής της θα το περάσει στη φυλακή. 

Η 60χρονη Μάξγουελ δικαζόταν από τα τέλη Νοεμβρίου σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν και αντιμετώπιζε έξι κατηγορίες, κυρίως ττι προμήθευε κορίτσια στον άλλοτε σύντροφό της για να τα εκμεταλλεύεται σεξουαλικά.
gislein_2

Έπειτα από 40 ώρες διαβουλεύσεων κατά τη διάρκεια πέντε ημερών, «το σώμα ενόρκων έκρινε ομόφωνα ένοχη την Γκισλέιν Μάξγουελ για ένα από τα χειρότερα εγκλήματα που μπορεί να φανταστεί κανείς: τη διευκόλυνση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και τη συμμετοχή σε αυτήν», ανέφερε σε ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του δικαστηρίου του Μανχάταν, Ντέιμιαν Γουίλιαμς.

Εάν ανοίξει το στόμα της αποκαλύπτοντας τους πελάτες της και φίλους του Τζέφρι Έπσταιν που φέρεται να συμμετείχαν στα σεξουαλικά όργια με ανήλικες, όπως ο πρίγκιπας Άντριου, τότε η ποινή της θα μπορούσε να μειωθεί.  
Κλείσιμο
    
Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, η Γκισλέιν είχε συνομιλία με Αμερικανό ρεπόρτερ του δικτύου ABC , γεγονός που αφήνει να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να παραχωρήσει μία χειμαρρώδη συνέντευξη εκθέτοντας τον πρίγκιπα Άντριου, γιο της βασίλισσας Ελισάβετ. 
Gislein

 Όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα, η «μαντάμ» Γκισλέιν εθεάθη να μιλάει στον  Τζέιμς Χιλ, παραγωγό του αμερικανικού δικτύου ABC News, προτού ανακοινωθεί η απόφαση της επιτροπής ενόρκων που αποτελούσαν έξι άνδρες και έξι γυναίκες.

Ωστόσο, η ποινή που θα μπορούσε να της επιβληθεί, εγείρει εικασίες ότι μπορεί να την μειώσει προδίδοντας τους συνεργάτες της :εκτός από τον πρίγκιπα  Άντριου και  δύο πρώην προέδρους των ΗΠΑ, τους Μπιλ Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ. 
 Τα ονόματα της πελατείας της τα είχε συγκεντρώσει σ΄έναν μαύρο κατάλογο. Σαν κι αυτόν που είχε στο γραφείο του ο Τζέφρι Έπσταιν.    
  
Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, η ομάδα υπεράσπισης της κόρης του πρώην βαρόνου των βρετανικών ΜΜΕ, Ρόμπερτ Μάξγουελ και οι εισαγγελείς είχαν συμφωνήσει να μην δημοσιεύσουν στη διάρκεια της δίκης της τον τηλεφωνικό κατάλογο με τις επαφές της, όπου φέρεται να είναι γραμμένο το όνομα του πρίγκιπα Άντριου, φίλου του πάμπλουτου χρηματιστή.  
 
epstein_gislein
 
Το βιβλιαράκι φέρεται να είναι αντίγραφο του γνωστού μαύρου καταλόγου  του Τζέφρι Έπσταϊν, 97 σελίδων, με  τα ονόματα και τις διευθύνσεις σχεδόν 2.000 ηγετών, διασημοτήτων και επιχειρηματιών- συμπεριλαμβανομένων του πρίγκιπα Άντριου και των πρώην προέδρων των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και Μπιλ Κλίντον.

Ο Δούκας του Γιορκ όπως και πολλοί άλλοι που φέρεται να κατονομάζονται στο βιβλίο, έχουν αρνηθεί κάθε ισχυρισμό ότι συμμετείχαν σε σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών. 
ghislaine_maxwell_art
maxwell
ghislain_maxwell_diki_in
maxwell

Τον τηλεφωνικό κατάλογο φέρεται να πήρε κρυφά από τη βίλα του Έπσταιν στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα ο πρώην μπάτλερ του, Αλφρέντο Ροντρίγκεθ.
Ο Αλφρέντο έκανε αντίγραφα προτού επιχειρήσει να τον πουλήσει σε μυστικό πράκτορα του FBI.

Υπενθυμίζεται ότι, ο πρώην εραστής και συνεργάτης της, Τζέφρι Έπσταϊν αυτοκτόνησε ενώ βρισκόταν έγκλειστος σε φυλακή του Μανχάταν τον Αύγουστο του 2019 και περίμενε να εκδικαστεί η υπόθεσή του.
 
 Στο άκουσμα της δικαστικής απόφασης, η οικογένεια της Γκισλέιν Μάξγουελ δημοσίευσε την ακόλουθη δήλωση: «Πιστεύουμε ακράδαντα στην αθωότητα της αδερφής μας - είμαστε πολύ απογοητευμένοι με την ετυμηγορία». 



Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Κρήτη

Σε ισχύ από σήμερα τα νέα μέτρα για την «αναχαίτιση» της Omicron - Πώς θα κάνουμε ρεβεγιόν

Τα τελευταία λόγια του Avicii πριν την αυτοκτονία του Σουηδού Dj αποκαλύπτονται σε νέο βιβλίο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης