«Ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει έναν πολύ δύσκολο χαρακτήρα, εγώ μπορούσα να το διαχειριστώ» λέει ο Τάκης Παπαματθαίου

«Ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει έναν πολύ δύσκολο χαρακτήρα, εγώ μπορούσα να το διαχειριστώ» λέει ο Τάκης Παπαματθαίου

«Είχα μιλήσει με τον Φιλιππίδη και τον ρώτησα πώς έκανε όλες αυτές τις πράξεις» τονίζει ο ηθοποιός

3693161
Ο Τάκης Παπαματθαίου παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και μίλησε για το χόμπι του, το ενδεχόμενο να παντρευτεί ξανά και τον γιο του, Ιάσονα. Παράλληλα, τοποθετήθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις, που αφορούν το ελληνικό #ΜeΤoo. Μάλιστα, αποκάλυψε πως είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τον Πέτρο Φιλιππίδη, μετά τις πρώτες καταγγελίες εναντίον του.

Παίζετε σκάκι. Στη ζωή σας πορεύεστε με τη λογική και μελετημένες κινήσεις;

Το σκάκι είναι μεγάλο μου πάθος και έρωτας. Όταν παίζεις σκάκι, φαίνεται τι χαρακτήρα έχεις. Αν είσαι της πολλή λογικής, αν έχεις φαντασία, αν ρισκάρεις, αν είσαι στην άμυνα. Ένας μεγάλος πρωταθλητής είχε πει ότι το σκάκι είναι η τέχνη της λογικής και συμφωνώ απόλυτα. Στη ζωή μου τα έχω όλα αυτά μαζί, σε σημείο που μπορεί κάποιος να με πει αντιφατικό.

Τα πάθη σας τα ζείτε ή τα αποφεύγετε;

Είμαι έτσι φτιαγμένος και ζω τα πάθη μου.

Σας έχει βγει σε κακό;

Η έννοια του πάθους έχει μία μανία, μία εμμονή. Άρα, σίγουρα κάποια στιγμή θα έχει κάποιο αντίτιμο.

Τον γάμο θα τον ξανά σκεφτόσασταν;

Μόνο που μου το είπες, κουράστηκα. Έκανα έναν, φτάνει. Έχει αξία να είσαι και κάποιες στιγμές μόνος σου, να μην έχεις να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν. Γιατί να ξανά παντρευτώ; Μία κοινωνική σύμβαση είναι. Μπορείς να αγαπιέσαι και χωρίς αυτόν τον θεσμό. Εξάλλου, η ιστορία μας έχει δείξει πως τα ζευγάρια που δεν παντρεύτηκαν, είναι αυτά που άντεξαν στον χρόνο, γιατί κανείς δεν έχει κανέναν ως δεδομένο, άρα διεκδικείς τον άλλον, με αποτέλεσμα να είσαι πιο σωστός και να ενδιαφέρεσαι περισσότερο. Συνήθως συμβαίνει αυτό. Είναι, όμως, κάποια ζευγάρια που τα χαίρομαι και είναι μαζί πενήντα χρόνια και είναι χαρά θεού. Όλα είναι τυχερά, όπως έχει πει και ο Σαίξπηρ.

Ο γιος σας, ο Ιάσονας, ακολουθεί την υποκριτική. Ποια ήταν η πρώτη συμβουλή που του δώσατε όταν σας είπε την απόφασή του;

Δεν μου αρέσει να κάνω τον σοφό. Αυτό που έκανα με τον Ιάσονα, ήταν να του εκθέσω κάποια λάθη που έκανα και την κατάσταση και να τον αφήσω να το κρίνει μόνος και να αποφασίσει.

Πώς γίνεται ένας ηθοποιός να παίζει στη σκηνή, ενώ ψήνεται στον πυρετό; Πού βρίσκετε τη δύναμη;

Κλείσιμο
Από την ανάγκη να επικοινωνήσω με τον κόσμο και την ανταπόκριση που ξέρω ότι θα πάρω. Είμαι ευγνώμων που με έχει αγαπήσει τόσο πολύ ο κόσμος. Δακρύζω τώρα που στο λέω.

Μουδιάσαμε όλοι με τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου. Τώρα που έχει περάσει κάποιο διάστημα και επικρατεί μεγαλύτερη ψυχραιμία, θέλετε να μου πείτε λίγο την άποψή σας για όλο αυτό;

Για να υπάρχουν αυτές οι καταγγελίες, κάτι θα έχει γίνει. Ας κάνουμε λίγη υπομονή και όλα θα φανούν στο δικαστήριο. Μην νομίζεις ότι ισχύει αυτό που λένε ότι τα ξέραμε και δεν μιλάγαμε. Τι ξέραμε; Αυτό που ξέραμε είναι ότι υπάρχουν κάποια άτομα που ήταν δύσκολα και δύστροπα, αλλά μέχρι εκεί. Αυτό έχει μεγάλη διαφορά με αυτά που καταγγέλθηκαν.

Ακόμα και οι κακοί τρόποι, καλό είναι να μην υπάρχουν.

Φυσικά. Δεν είναι καλό να υπάρχουν, αλλά είναι θέμα άσχημου χαρακτήρα.

Με τον Πέτρο Φιλιππίδη μιλήσατε;

Με είχε πάρει τηλέφωνο. Τον ρώτησα μόνο πώς έγιναν όλα αυτά, γιατί δεν μπορώ να καταλάβω. Το θέμα είναι πώς το χειρίζεται ο καθένας. Ο Φιλιππίδης έχει ένα πολύ δύσκολο χαρακτήρα, το οποίο εγώ και άλλοι συνάδελφοι το γνωρίζαμε και προσωπικά ήξερα να τον χειριστώ.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκκωφαντική σιωπή από τους υπευθύνους στο ορφανοτροφείο- κολαστήριο: Ποιους και γιατί κατηγορεί η νηπιαγωγός

Μάσκα παντού από σήμερα - Τι ισχύει για σούπερ μάρκετ, ΜΜΜ και εκδηλώσεις

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Χριστούγεννα στο κρατητήριο, αντιμέτωπος με ποινική δίωξη για κακούργημα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης