Μόνο μετά το θάνατό του κατάφερε η Χάλι Μπέρι να αγαπήσει τον αλκοολικό πατέρα της που την κακοποιούσε - «Ήταν κι εκείνος θύμα»

Μόνο μετά το θάνατό του κατάφερε η Χάλι Μπέρι να αγαπήσει τον αλκοολικό πατέρα της που την κακοποιούσε - «Ήταν κι εκείνος θύμα»

Η ηθοποιός θυμάται τη δύσκολη παιδική της ηλικία - Η κακοποίηση που δεχόταν, το τραύμα της οικογένειάς της που έγινε κληρονομικό και ο πνευματικός που τη βοήθησε

halle-berry3
Αν και τα παιδικά χρόνια της Χάλε Μπέρι κάθε άλλο παρά ευτυχισμένα μπορούν να χαρακτηριστούν, καθώς ο πατέρας της την κακοποιούσε συστηματικά, εκείνη κατάφερε τελικά, όχι μόνο να τον συγχωρέσει, αλλά και να τον αγαπήσει τελικά.

Η ηθοποιός μίλησε ανοιχτά στην εκπομπή Fresh Air και περιέγραψε την ζωή της δίπλα στον βετεράνο της πολεμικής αεροπορίας, Jerome Jesse Berry, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2003.


«Τα παιδικά μου χρόνια είχαν τόση κακοποίηση μέσα τους. Μεγάλωσα με έναν πατέρα αλκοολικό και πολύ κακοποιητικό, τόσο συναισθηματικά, πνευματικά και σωματικά», δήλωσε αρχικά η ηθοποιός.

Στη συνέχεια, εξήγησε πως μετά το θάνατό του βρήκε έναν πνευματικό για να του μιλήσει και να τη βοηθήσει να διώξει από μέσα της τα αρνητικά συναισθήματα που της είχε αφήσει ο πατέρας της.

«Ήταν μεγάλο δώρο για εμένα το να του μιλάω. Με βοήθησε τόσο πολύ, ακόμα και με πνευματικές ασκήσεις. Κατάφερα να γιατρέψω την ψυχή μου από τις πληγές», δήλωσε χαρακτηριστικά.


Ήταν εκείνος ο άνδρας που την βοήθησε να δει πίσω από τις τραγικές πράξεις του πατέρα του. Όπως εξήγησε και στον αέρα της εκπομπής η ηθοποιός, ο λόγος που φερόταν κατ' αυτόν τον τρόπο ο πατέρας της ήταν διότι κι ο ίδιος ήταν «θύμα».

«Δεν γεννήθηκε ως κακοποιητικός, αλκοολικός άνδρας που δεν είχε τον έλεγχο. Έτσι έγινε αργότερα. Όταν είδε ότι δεν είχε όσα ήθελε. Όσα πίστευε ότι θα έχει στην ζωή του. Ξεκίνησα να βλέπω το μικρό αθώο αγόρι που μεγάλωσε επίσης με έναν αλκοολικό πατέρα και μία πληγωμένη μητέρα», εξήγησε η Χάλι Μπέρι.

Κλείσιμο

Μάλιστα, περιέγραψε μία κατάσταση που επικρατούσε γενικότερα στην οικογένειά της. Όπως είπε, δεν ήταν μόνο ο πατέρας της θύμα των καταστάσεων. Χρόνια πριν, η προγιαγιά της έχασε τις κόρες της, καθώς εκείνες αποφάσισαν να φύγουν μια για πάντα από ένα -επίσης- τοξικό περιβάλλον και έκτοτε, το «τραύμα» απλά έγινε κληρονομικό.



«Προσπαθούσα να δω το πρόβλημα από την αρχή του και κατάλαβα ότι ήταν οικογενειακό. Ο πατέρας μου προσπαθούσε μόνο να επιβιώσει, να βρει τον εαυτό του, τον ανδρισμό του. Και έκανε το καλύτερο που μπορούσε και όταν είδε ότι αποτυγχάνει, τότε δούλεψε με τα μοναδικά εργαλεία που του είχαν δοθεί», είπε για τον πατέρα της η Χάλι Μπέρι.

Αν και δεν κατάφερε να τον συγχωρήσει όσο ήταν ακόμα παιδί, έστω και πολλά χρόνια αργότερα, τελικά τον κατανόησε. «Στεναχωριόμουν τόσο πολύ όσο σκεφτόμουν τη ζωή που ζούσε. Στο αλκοόλ έπνιγε κάθε του απογοήτευση, ξεχνούσε ποιος είναι, την αποτυχία που ένιωθε», κατέληξε να λέει η ηθοποιός.




Ειδήσεις σήμερα:

Οι συλληφθέντες «θεματοφύλακες» αρνήθηκαν μέχρι και το τεστ κορωνοϊού για να μεταβούν στα δικαστήρια

Αλεξανδρούπολη: Συντετριμμένος ο πατέρας της 29χρονης - «Τη χτυπούσε μπροστά στα παιδιά της, τα επεισόδια βίας ήταν συνεχή»

Από το Ιόνιο και την Ήπειρο ξεκίνησε η κακοκαιρία - Προειδοποίηση από το «112» σε Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης