Χάλι Μπέρι: Η δύσκολη εφηβεία, ο ρατσισμός και η εξέλιξή της σε σταρ της μεγάλης οθόνης

Χάλι Μπέρι: Η δύσκολη εφηβεία, ο ρατσισμός και η εξέλιξή της σε σταρ της μεγάλης οθόνης

«Φοιτούσα σε ένα γυμνάσιο με πολύ λίγα “μαύρα” παιδιά. Ένιωθα πολύ κατώτερη. Νόμιζα ότι δεν “ταίριαζα” με το περιβάλλον του σχολείου», δήλωσε η διάσημη ηθοποιός και μία από τις ομορφότερες γυναίκες στον κόσμο

halle_berry_main
Η Χάλι Μπέρι στην συνέντευξη, που παραχώρησε στο «GH» αναφέρθηκε στις ανασφάλειες και τις φοβίες, που είχε ως έφηβη, όταν ζούσε ακόμα σε μία μικρή πόλη του Οχάιο κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1970. Εκείνα τα χρόνια στις μικρές πόλεις και τις επαρχείες ο ρατσισμός ήταν πολύ συχνό φαινόμενο, άρα η ηθοποιός έπρεπε από πολύ μικρή ηλικία να έρθει αντιμέτωπη με τέτοια φαινόμενα.

Δήλωσε πως η αυτοπεποίθηση της είχε πέσει πάρα πολύ: «Δεν υπήρχαν πολλές γυναίκες ίδιου χρώματος στο καλλιτεχνικό χώρο με τις οποίες θα μπορούσα να ταυτιστώ. Έτσι, πέρασα τα πρώτα μου χρόνια και την εφηβεία μου, ν’ αγωνίζομαι με τον εαυτό μου και την προσωπική μου αξία για να νιώσω αυτοπεποίθηση.»



«Φοιτούσα σε ένα γυμνάσιο με πολύ λίγα “μαύρα” παιδιά. Ένιωθα πολύ κατώτερη. Νόμιζα ότι δεν “ταίριαζα” με το περιβάλλον του σχολείου. Δεν είχα εικόνες επιτυχημένων ή όμορφων, ανθρώπων που έμοιαζαν με εμένα. Ευτυχώς, υπήρξε ένας δάσκαλος που με βοήθησε και τον ευγνωμονώ», εξομολογείται η ηθοποιός. «Ξεκίνησα τότε να ψάχνω άτομα, με τα οποία θα μπορούσα να ταυτιστώ, όπως η Ντιαχανν Κάρρολλ , η Νταϊάνα Ρος, και στην συνέχεια η Γουίτνεϊ Χιούστον», εξηγεί.

Τα προβλήματα, που αντιμετώπισε δεν στάθηκαν πάντως αφορμή να τήν αποξενώσουν, ούτε επηρέασαν τις επιδόσεις της. Αποφοίτησε ως άριστη μαθήτρια από το σχολείο και συμμετείχε συνεχώς σε πολιτιστικά δρώμενα. Ήταν, επίσης, αρθρογράφος στην εφημερίδα του σχολείου της και βασίλισσα στον χορό των αποφοίτων. Αργότερα, την δεκαετία του 1980 και αφού είχε ξεκινήσει σιγά-σιγά να βρίσκει τη χαμένη της αυτοπεποίθηση, συμμετείχε σε αρκετούς διαγωνισμούς ομορφιάς. Το 1985 κέρδισε τον τίτλο της Miss Teen All American, το 1986 της Miss Ohio USA και την ίδια χρονιά στέφθηκε Miss USA.

miss_usa
ohio
Κλείσιμο
teen_all_american_hally_berry


Μάλιστα, στην συνέντευξη του τελευταίου διαγωνισμού δήλωσε στην κριτική επιτροπή ότι το όνειρό της ήταν να γίνει ηθοποιός και κέρδισε έτσι, την υψηλότερη βαθμολογία. Ήταν η πρώτη Αφρο-Αμερικανίδα υποψήφια για τον τίτλο Miss World το 1986, όπου και τελικά, κατέκτησε την έκτη θέση.

Πλέον η Χάλι Μπέρι είναι μία πολύ επιτυχημένη ηθοποιός, βραβευμένη με Όσκαρ και συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Δήλωσε σχετικά με τους φόβους της στο παρελθόν, ότι πλέον δεν τήν ενοχλεί το χρώμα της, ούτε νιώθει άσχημα ή διαφορετική. Βέβαια, σε αυτό έχει συμβάλλει και η -σε μεγάλο βαθμό- εξάλειψη των φαινομένων ρατσισμού.



Η ηθοποιός έκλεισε την συνέντευξη της με ένα σημαντικό μήνυμα, που πρέπει όλοι να λάβουν υπόψιν: «Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να κοιτάμε το εγώ μας και να κάνουμε πράγματα που μας βοηθούν να παραμείνουμε συνδεδεμένοι με αυτό που είμαστε. Είμαστε όλοι πολύ περισσότερο από την εικόνα τής εξωτερικής μας εμφάνισης. Θέλει όμως δουλειά. Δουλέψτε το εγώ σας και ό,τι μπορείτε να ελέγξετε. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε πώς ερχόμαστε, που μοιάζουμε και με ποιον τρόπο ζωής γεννιόμαστε. Αλλά μπορούμε να ελέγξουμε τη γνώμη μας για τα πράγματα. Μπορούμε να ελέγξουμε τι διαβάζουμε. Μπορούμε να ελέγξουμε τι μας στεναχωρεί, τι προσφέρουμε, και τι επιτρέπουμε στους εαυτούς μας να αναλάβουμε».



Ειδήσεις σήμερα: 
Επίσημο: Εκτός προγράμματος των F-35 η Τουρκία λόγω των ρωσικών S-400

Γεωργιάδης: Πώς θα λειτουργήσει η εστίαση - Σε εξωτερικούς χώρους και με τα μέτρα που ίσχυαν και πέρυσι

Politico: Ευρωπαϊκή Επιτροπή και AstraZeneca θα τα πουν στα... δικαστήρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης