Τζο Τάεκ Λόου: «Κύπριος» με αγορασμένο διαβατήριο ο Μαλαισιανός της Ραταϊκόφσκι

Τζο Τάεκ Λόου: «Κύπριος» με αγορασμένο διαβατήριο ο Μαλαισιανός της Ραταϊκόφσκι

Το διάσημο μοντέλο αποκάλυψε ότι πήρε 25.000 δολάρια για να συνοδεύσει τον Τζο Τάεκ Λόου σε έναν αγώνα - Στην Κύπρο όλοι ξέρουν ότι, εκτός από την Εμιλι, την Πάρις Χίλτον και τη Μιράντα Κερ, είχε αγοράσει και διαβατήριο από τη Λευκωσία, με τις «ευλογίες» μάλιστα της Εκκλησίας και απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου

kirprios-main
Τα λεφτά μπορεί να μη φέρνουν την ευτυχία, αλλά τα πολλά και κλεμμένα λεφτά μπορούν να εξασφαλίσουν την ικανοποίηση της ματαιοδοξίας. Αυτό το γνώριζε πολύ καλά ο Μαλαισιανός καταζητούμενος Τζο Τάεκ Λόου, ο οποίος φρόντιζε να ζει το χλιδάτο όνειρό του έχοντας στο πλάι του διάσημες, όμορφες και περιζήτητες γυναίκες. Είχε φροντίσει μάλιστα να αγοράσει και ένα κυπριακό διαβατήριο για να μπορεί να μετακινείται σε όλο τον κόσμο ως Ευρωπαίος πολίτης. Μαζί με το διαβατήριο, «αγόρασε» και την ευλογία της Εκκλησίας της Κύπρου δίνοντας στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο δύο επιταγές ύψους 310.000 ευρώ για να ενισχύσει την Ιερατική Σχολή και ένα εκκλησιαστικό μουσείο της Αρχιεπισκοπής. Υπερπολυτελή κότερα, έργα τέχνης, κοσμήματα, μυθικά πάρτυ, υψηλές γνωριμίες, όλα... αγορασμένα και κερασμένα από τους πάμφτωχους Μαλαισιανούς πολίτες, που ακόμα τον ψάχνουν!

Πριν από λίγες ημέρες το μοντέλο και ηθοποιός Εμιλι Ραταϊκόφσκι αποκάλυψε το μυστικό του... καρδιοκατακτητή Τζο Τάεκ Λόου. Μάλλον επιβεβαίωσε το μυστικό, το οποίο δεν είναι και τόσο μυστικό. Μπορούσε να έχει δίπλα του σχεδόν όποια γυναίκα ήθελε, αρκεί να πλήρωνε το κατάλληλο ποσό. Συγκεκριμένα, η ταρίφα του διάσημου μοντέλου για να τον συνοδέψει στο Super Bowl, τον μεγάλο τελικό πρωταθλήματος του National Football League (NFL) στις ΗΠΑ, ήταν 25.000 δολάρια. Η 30χρονη Εμιλι Ραταϊκόφσκι, παντρεμένη πλέον και μητέρα ενός παιδιού, έκανε την αποκάλυψη στους «Sunday Times», δίνοντας μια γεύση από το βιβλίο της με τίτλο «My Body».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: GETTY IMAGES / SPLASHNEWS / IDEAL IMAGE, AFP / VISUALHELLAS.GR

GettyImages-187326721
Ο Λόου με την τραγουδίστρια Αλίσια Κις. Ο Μαλαισιανός επιδίωκε σχέσεις με πλούσιους και διάσημους
spl427142_001
Ο μεγάλος έρωτας του Μαλαισιανού επιχειρηματία ήταν το μοντέλο της Victoria’s Secret Μιράντα Κερ, στην οποία έκανε πανάκριβα δώρα. Σε μία από τις κρουαζιέρες τους στη Μεσόγειο με το υπερπολυτελές γιοτ του, της χάρισε ένα ζευγάρι σκουλαρίκια από διαμάντια 11 καρατίων, ένα ασορτί κολιέ, δαχτυλίδι και βραχιόλι και ένα μενταγιόν από διαμάντια 9 καρατίων


Δεν ανέφερε ποια χρονιά πληρώθηκε για να συνοδεύσει τον Λόου, αλλά είπε πως βρισκόταν σε πλήρη σύγχυση γιατί δεν γνώριζε τι ακριβώς έπρεπε να κάνει και με ποιον θα έπρεπε να επικοινωνήσει ο ατζέντης της για να της πουν τι ώρα έπρεπε να φύγει. Το μόνο που γνώριζε ήταν ότι πληρωνόταν με την ώρα και έτσι βρισκόταν με τα μάτια καρφωμένα στο ρολόι, καθώς στη συγκεκριμένη περίπτωση ο χρόνος στην κυριολεξία ήταν χρήμα. Από την άλλη, ο Λόου δεν έδειχνε να έχει πρόβλημα με τα χρήματα, τα οποία επένδυε στη μεγάλη ζωή, έχοντας ίσως συναίσθηση της προσωρινότητας, καθώς μετά από λίγα χρόνια είναι καταζητούμενος σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο μεγάλος έρωτας του Μαλαισιανού επιχειρηματία ήταν το μοντέλο της Victoria’s Secret Μιράντα Κερ. Θεώρησε ότι η ευκαιρία του ήταν ο χωρισμός της Αυστραλής καλλονής από τον ηθοποιό Ορλάντο Μπλουμ. Αρχισε λοιπόν να τη βομβαρδίζει με χιλιάδες τριαντάφυλλα, για να συνεχίσει με κοσμήματα και έργα τέχνης, που τελικά λύγισαν το διάσημο μοντέλο.

Κλείσιμο
Στις 14 Φεβρουαρίου του 2014 ο Λόου, θέλοντας να επιβεβαιώσει ότι ο έρωτας απαιτεί πράξεις, έστειλε για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ένα διαμάντι 12 καρατίων σε σχήμα καρδιάς με χαραγμένα τα αρχικά της. Η σχέση τους διατηρήθηκε πνιγμένη στο πάθος, στο χρήμα και τα διαμάντια. Σε μία από τις κρουαζιέρες τους στη Μεσόγειο με το υπερπολυτελές γιοτ του, της χάρισε επίσης ένα ζευγάρι σκουλαρίκια από διαμάντια 11 καρατίων, ένα ασορτί κολιέ, δαχτυλίδι και βραχιόλι και ένα μενταγιόν από διαμάντια 9 καρατίων.


Οι κοινές τους εμφανίσεις την περίοδο εκείνη άρχισαν να πυκνώνουν δίνοντας τροφή στα κουτσομπολίστικα έντυπα των ΗΠΑ, τα οποία ανακάλυψαν τον βαθύπλουτο επιχειρηματία που είχε κλέψει την καρδιά της απαστράπτουσας καλλονής.

Ο Λόου δεν ήταν από τους άνδρες που θα άφηναν απλώς την οδοντόβουρτσα τους στο μπάνιο του σπιτιού της συντρόφου τους για να δηλώσουν την παρουσία τους στη ζωή της... Ηταν πιο ευρηματικός. Παρήγγειλε ένα ακρυλικό διαφανές πιάνο η αξία του οποίου υπολογίζεται στο 1 εκατ. δολάρια και το έστειλε στη βίλα της Κερ στο Μάλιμπου. Το μοναδικό αυτό κομμάτι που κατασκευάστηκε μετά από ειδική παραγγελία τοποθετήθηκε στο καθιστικό και υπήρξε ντεκόρ σε φωτογραφήσεις και συνεντεύξεις του νεαρού μοντέλου.

Οταν οι αμερικανικές αρχές ανέλαβαν να ανακτήσουν μέρος των περιουσιακών στοιχείων που είχε αποκτήσει ο Λόου με τα κλεμμένα χρήματα από το επενδυτικό ταμείο της Μαλαισίας, η Κερ παρέδωσε αυτοβούλως κοσμήματα και δώρα αξίας 9 εκατ. δολαρίων που είχε δεχτεί κατά τη διάρκεια της σχέσης της με τον Μαλαισιανό καταζητούμενο. Εναν μήνα νωρίτερα είχε παντρευτεί τον πολυεκατομμυριούχο ιδρυτή του Snapchat Εβαν Σπίγκελ.
Το διαφανές πιάνο είχε μεταφερθεί σε εξωτερικό χώρο του σπιτιού και για να προστατευτεί χτίστηκαν γύρω του τοίχοι... Κρίθηκε πως θα ήταν πολύ επικίνδυνο να γκρεμιστούν για να κατασχεθεί, αφού το κόστος ήταν υψηλό.


Μονομαχία σαμπάνιας
O Λόου σπούδασε στο περίφημο Harrow School του Λονδίνου και αργότερα φοίτησε στο Wharton School του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια. Εκείνη την περίοδο ήταν ερωτευμένος -μακρόθεν- με την κοσμική διάσημη κληρονόμο Πάρις Χίλτον. Μάλιστα το πρώτο αποτυχημένο κινηματογραφικό εγχείρημα της Χίλτον το είχε παρακολουθήσει δεκάδες φορές, υποχρεώνοντας και τους φίλους του να βλέπουν μαζί την ταινία. Η επιθυμία του να τη γνωρίσει έγινε πραγματικότητα όταν άρχισαν να εισρέουν στους τραπεζικούς του λογαριασμούς εκατομμύρια δολάρια τα οποία εξασφάλιζε υπεξαιρώντας χρήματα από το επενδυτικό ταμείο της Μαλαισίας.

Τον Νοέμβριο του 2009 πήρε το ιδιωτικό του αεροσκάφος και ταξίδεψε μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο Γουίσλερ στον Καναδά. Επικοινώνησε με τον μάνατζερ της Πάρις για να διευθετήσει την παρουσία της σε πάρτυ που θα έκανε. Το αντίτιμο, λένε άνθρωποι που γνωρίζουν, ήταν 100.000 δολάρια για να πειστεί να παραστεί η χρυσή κληρονόμος της αλυσίδας ξενοδοχείων. Οταν η Πάρις γιόρταζε τα 29α γενέθλιά της, τον Ιούλιο του 2010, ο Λόου ήταν μεταξύ των προσκεκλημένων σε κλαμπ στο Λας Βέγκας. Προφανώς, δεν μπορούσε να πάει με άδεια χέρια, και έτσι της δώρισε ένα ρολόι Cartier. Της έδωσε επίσης μάρκες αξίας 250.000 δολαρίων για να παίξουν μαζί τυχερά παιχνίδια στο καζίνο.

Η κορυφαία στιγμή της σχέσης τους ήταν σε ένα πάρτυ στο κλαμπ «Les Caves du Roy» στο Σεν Τροπέ. Οι φήμες λένε ότι πλήρωσε 1 εκατ. δολάρια για να εξασφαλίσει την παρέα της Πάρις, κάτι που η ίδια διέψευσε λέγοντας πως είναι φίλοι - αν και ο Λόου ήταν αρκετά γενναιόδωρος. Σε εκείνο το πάρτυ ξόδεψε 2,3 εκατ. δολάρια για σαμπάνιες σε έναν διαγωνισμό με πρώην σύντροφο της Χίλτον για το ποιος θα ανοίξει τα περισσότερα μπουκάλια Cristal. Νικητής αναδείχθηκε ο Λόου, που φιλοξένησε στο κότερό του την Πάρις, η οποία μάλιστα φρόντισε να φωτογραφηθεί τόπλες, αποζημιώνοντας τους παπαράτσι που ακολουθούσαν.

Το 2012 για να γιορτάσει τα 31α γενέθλιά του προσκάλεσε 300 άτομα σε πάρτυ στο Λας Βέγκας που ονομάστηκε «μητέρα όλων των πάρτυ». Εστησε μια γιγαντιαία σκηνή σε έναν άδειο χώρο 5 στρεμμάτων, με ένα τεράστιο μπαρ σκαλισμένο από πάγο. Μεταξύ των προσκεκλημένων, πολλοί εκ των οποίων δεν γνώριζαν καν τον Μαλαισιανό επιχειρηματία, ήταν η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, o Κορεάτης τραγουδιστής Psy, οι Χολιγουντιανοί ηθοποιοί Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τζέιμι Φοξ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μπενίτσιο Ντελ Τόρο η Πάρις Χίλτον, ο Κάνιε Γουέστ με την Κιμ Καρντάσιαν και ο πρωταθλητής κολύμβησης Μάικλ Φελπς. Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς λέγεται ότι πληρώθηκε 1 εκατ. δολάρια για να τραγουδήσει το «Happy Birthday». Στα δώρα γενεθλίων του, τα οποία φέρεται να είχε αγοράσει ο ίδιος, περιλαμβάνονταν τρεις ειδικές εκδόσεις της μοτοσικλέτας Ducati και ένα αυτοκίνητο Bugatti Veyron αξίας 2,5 εκατ. δολαρίων. Οι προσκεκλημένοι είχαν υποχρεωθεί να υπογράψουν συμφωνία εμπιστευτικότητας που τους απαγόρευε τη διαρροή φωτογραφιών ή πληροφοριών για το πάρτυ.

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ-ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ-ΕΠΙΤΑΓΗ
GettyImages-491055571


Ο Τζο Λόου, όταν είχε διαπιστώσει ότι ο κλοιός γύρω του άρχισε να σφίγγει, αναζητούσε τρόπους για να μπορεί να κινείται ελεύθερα, αφού του είχε αφαιρεθεί το διαβατήριο της Μαλαισίας. Επιχείρησε να αποκτήσει διαβατήριο Μάλτας, αλλά δεν τα κατάφερε και έτσι στράφηκε προς την Κύπρο. Κατέθεσε στην Τράπεζα Κύπρου στις 24 Ιουνίου του 2015 το ποσό των 5,96 εκατ. ευρώ, παρακάμπτοντας τον έλεγχο της Κεντρικής Τράπεζας, της τράπεζας όπου έγινε η κατάθεση, αλλά και της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ). Ταξίδεψε λίγο μετά, στις 18 Σεπτεμβρίου, στην Κύπρο και με διαδικασία εξπρές εντός δύο ημερών πήρε κατ’ εξαίρεση το διαβατήριό του από το Υπουργικό Συμβούλιο. Ταυτόχρονα η εταιρεία Henley & Partners, στις 23 Σεπτεμβρίου, ενεργώντας εκ μέρους του αγόρασε ημιτελή έπαυλη στην περιοχή Λιμνάρα στην Αγία Νάπα αντί του ποσού των 5 εκατ. δολαρίων.

MALAYSIA---PROTEST
2,3 εκατ. δολάρια έδωσε ο Λόου για σαμπάνιες σε έναν διαγωνισμό με πρώην σύντροφο της Πάρις Χίλτον για το ποιος θα ανοίξει τα περισσότερα μπουκάλια Cristal. Τον λογαριασμό φυσικά πλήρωσαν οι Μαλαισιανοί


Με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου
Στην πολιτογράφησή του ως Κύπριου υπηκόου καθοριστική υπήρξε η συμβολή του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, ο οποίος την 1η Σεπτεμβρίου του 2015 έστειλε επιστολή στον τότε υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο διατυπώνοντας την επιθυμία του να πολιτογραφηθεί Κύπριος ο Μαλαισιανός Τζο Τάεκ Λόου. Στις 10 Σεπτεμβρίου επανήλθε με νέα επιστολή και στις 11 Σεπτεμβρίου, η πολιτογράφησή του εγκρίθηκε ομοφώνος. Μετά τις αποκαλύψεις το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να ανακαλέσει την πολιτογράφηση και να αφαιρέσει το διαβατήριο, ενώ κατασχέθηκαν και τα περιουσιακά στοιχεία του Λόου στην Κύπρο.

Ο Λόου κατηγορείται για κλοπή δισεκατομμυρίων στο μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στη Μαλαισία. Σύμφωνα με έγγραφα από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, 4,5 δισ. δολάρια υπεξαιρέθηκαν από το 1Malaysia Development Berhad (1MDB), Ταμείο που δημιουργήθηκε για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης στη Μαλαισία. Ο Λόου θεωρείται ο εγκέφαλος πίσω από το σχέδιο υπεξαίρεσης, ισχυρισμό που αρνείται σθεναρά. Για το εν λόγω σκάνδαλο έχει καταδικαστεί ήδη σε φυλάκιση 12 ετών ο πρώην πρωθυπουργός της Μαλαισίας.

Ειδήσεις σήμερα:

«Δεν μου δόθηκε το δικαίωμα για εξηγήσεις» λέει ο προϊστάμενος της 44χρονης καθηγήτριας που κατήγγειλε βιασμό

Ο Λαπόρτα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής των Μέσι και Ινιέστα στην Μπαρστελόνα

Για δήμαρχος Χαλανδρίου σκοπεύει να κατέβει ο Χάρης Ρώμας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης