«Να μην είμαστε ποτέ οι θύτες και να είναι στόχος μας αυτός και σκοπός», τονίζει η Κατερίνα Γερονικολού

«Να μην είμαστε ποτέ οι θύτες και να είναι στόχος μας αυτός και σκοπός», τονίζει η Κατερίνα Γερονικολού

Η ηθοποιός αναφέρθηκε στο ελληνικό #MeToo, αλλά και τον εργασιακό εκφοβισμό 

geronikolou
Για το κίνημα #MeToo και τα περιστατικά κακοποίησης στον χώρο του θεάματος μίλησε η Κατερίνα Γερονικολού.

Η ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής «Καλύτερα δε γίνεται» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ανάρτηση που είχε κάνει πριν έναν χρόνο περίπου και στην οποία είχε αναφερθεί για πρώτη φορά στον εργασιακό εκφοβισμό, που είχε δεχτεί από γνωστό σκηνοθέτη.

«Όταν έκανα εκείνη την ανάρτηση, δεν φανταζόμουν ότι λίγο καιρό μετά δυο πολύ διάσημοι πρωταγωνιστές θα βρίσκονταν προφυλακισμένοι. Δεν το φανταζόμουν. Πριν έρθω, είδα και τη δέκατη τρίτη γυναικοκτονία που έγινε φέτος στη χώρα μας. Να μιλάμε. Έτυχε τότε εγώ να είχα μοιραστεί με 5-6 ανθρώπους αυτά που περνούσα και τώρα μπορούν να πουν ότι ναι συνέβησαν. Να έχουμε μάρτυρες σε καθετί που συμβαίνει. Να βγαίνουμε προς το φως. Να μιλάμε, να μην τα κρατάμε μέσα μας», τόνισε η ηθοποιός.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfcs2fsxj00h-st)


«Μπορεί να μην αλλάξει κάποιος, ο οποίος έχει διαγράψει την πορεία του και έχει ολοκληρώσει ό,τι είχε να κάνει σαν έργο, αλλά το βασικό είναι να μην επαναλαμβάνονται αυτές οι συμπεριφορές. Δεν πρέπει να αλλάζουν οι γενιές κι εμείς να θεωρούμε τις κακοποιητικές συμπεριφορές δεδομένες και να ντρεπόμαστε να μιλήσουμε γι' αυτό», σημείωσε η Κατερίνα Γερονικολού, προκειμένου το φαινόμενο αυτών των συμπεριφορών να εκλείψει επιτέλους.

Όπως εξήγησε στην συνέχεια, ποτέ δεν θεωρούσε ότι ο εργασιακός εκφοβισμός είναι συχνό φαινόμενο. «Εγώ πριν έναν χρόνο συνειδητοποίησα,επειδή έγινε όλο αυτό που έγινε, την φράση “εργασιακός εκφοβισμός”. Νωρίτερα δεν την γνώριζα, δεν ήξερα καν να βάλω ταμπέλα σε κάτι που θεωρώ ότι μου έχει συμβεί. Όλοι μπορεί να υπάρξουμε θύματα, το θέμα είναι να προσπαθούμε να μην είμαστε ποτέ οι θύτες και να είναι στόχος μας αυτός και σκοπός».





Ειδήσεις σήμερα

Κίνητρο €250 σε παθολόγους, πνευμονολόγους και ιδιώτες γιατρούς για εφημερίες - Κατατέθηκε η τροπολογία

Οικονόμου σε Τσίπρα: Σε όλη την πανδημία επενδύετε στην καταστροφή με ψέμματα και αφορισμούς

Καθαρίστηκε μετά από 7 χρόνια ο «Δρομέας» απέναντι από το Χίλτον - Δείτε εικόνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης