Μαρία Φιλίππου: «Το θέατρο είναι φως, μαγεία και δεν θέλω να μπλέκουμε τα πράγματα»

Μαρία Φιλίππου: «Το θέατρο είναι φως, μαγεία και δεν θέλω να μπλέκουμε τα πράγματα»

Η δημοφιλής ηθοποιός μιλά για το ελληνικό MeToo

maria
Καλεσμένη στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» ήταν σήμερα το πρωί η Μαρία Φιλίππου, η οποία τη φετινή σεζόν συμμετέχει στη σειρά του MEGA «Η Γη της Ελιάς», και έκανε λόγο για το MeToo και την παράσταση «Συνοικία Το Όνειρο», όπου πρωταγωνιστεί.

«Χαίρομαι πολύ για τη συμμετοχή μου στη «Γη της Ελιάς». Η μυθοπλασία γυρνάει στη ρίζα. Έχω την τύχη να δουλεύω στη σειρά με υπέροχους ηθοποιούς και ανθρώπους που εκτιμώ. Η Μέλπω είναι ένας κόντρα ρόλος. Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ μία μάνα να αφήνει το παιδί της. Είναι για εμένα αδιανόητο. Για να παίξω τον ρόλο πρέπει, όμως, να τη δικαιολογήσω, αλλιώς δεν θα μπορούσα», ανέφερε αρχικά.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cf42mke1hy0p-st)


Για το κίνημα MeToo, η καλλιτέχνης δήλωσε: «Το θέατρο ξεκαθάρισε τη θέση του. Πήρε θέση. Εγώ δεν το έκανα, γιατί ντρεπόμουν να το κάνω. Οι υποθέσεις έχουν πάει στη δικαιοσύνη και πάντα υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε. Εμείς ξεκαθαρίσαμε τη θέση μας. Είπαμε τι γίνεται. Όμως, δεν πρέπει και οι άλλοι κλάδοι να το κάνουν;».

Παράλληλα, τόνισε: «Το θέατρο δεν είναι αυτό. Είναι κάτι πολύ όμορφο, είναι φως, είναι μαγεία και δεν θέλω να μπλέκουμε τα πράγματα. Είπαμε και λέμε ακόμα. Ακόμα γίνονται καταγγελίες. Τα μίντια που έχουν δύναμη πρέπει να φωτίσουν την ωραία πλευρά του θεάτρου. Με όσα ακούσαμε, αρρωστήσαμε. Περπάταγα και μίλαγα μόνη μου. Πάντα ξέραμε για τέτοια περιστατικά».

Τέλος, έκανε ειδική μνεία στην παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί «Συνοικία Το Όνειρο», στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, που κάνει πρεμιέρα απόψε (20/10).

«Δουλεύουμε για την παράσταση αυτή από πέρσι τον Αύγουστο. Είναι σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη. Νιώθω όμορφα που είμαι σε αυτήν την ομάδα. Είναι μία συνοικία που έχει καβγάδες, κλάμα, αγάπη», κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα:

H νέα παραλλαγή «Δέλτα Plus» δεν θα μεταβάλει την εικόνα της επιδημίας, εκτιμά Βρετανός ειδικός

Ξεκίνησε η δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

ΗΠΑ: Μοντέλο του Instagram μαχαίρωσε τον φίλο της - Περιοριστικά μέτρα από το δικαστήριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης