Γουίλιαμ Σάτνερ: Ο 90χρονος «Κάπτεν Κερκ» θα πάει στο Διάστημα με την εταιρεία του Τζεφ Μπέζος!

Γουίλιαμ Σάτνερ: Ο 90χρονος «Κάπτεν Κερκ» θα πάει στο Διάστημα με την εταιρεία του Τζεφ Μπέζος!

 Ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον κυβερνήτη Κερκ στο θρυλικό «Σταρ Τρεκ», θα συμμετάσχει στη δεύτερη αποστολή στο διάστημα της αεροναυπηγικής εταιρείας του Τζεφ Μπέζος «Blue Origin», η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο

kerk
Αύριο είναι η μεγάλη μέρα για τον Γουίλιαμ Σάτνερ, τον ηθοποιό που ενσάρκωσε τον κυβερνήτη Κερκ στο θρυλικό «Σταρ Τρεκ».

Ο 90χρονος σήμερα Κερκ θα συμμετάσχει στη δεύτερη αποστολή στο διάστημα της αεροναυπηγικής εταιρείας του Τζεφ Μπέζος «Blue Origin», η οποία, αν και ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, θα πραγματοποιηθεί αύριο, όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία.

Το διαστημικό όχημα της «Blue Origin» «New Shepard» θα μεταφέρει το τετραμελές πλήρωμα στο Διάστημα.

Ο κωδικός της διαστημικής αποστολής είναι «ΝS18».

«Είμαι βαθύτατα απογοητευμένος για την καθυστέρηση, τώρα πρέπει να περιμένουμε άλλη μία μέρα», δήλωσε ο Γουίλιαμ Σάτνερ, σε συνέντευξή του στην δημοφιλή αμερικανική τηλεοπτική εκπομπή «Good Morning America».

«Αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο», προσθέτει.

Κλείσιμο
Η πτήση αναμένεται να διαρκέσει περίπου 11 λεπτά ενώ το τετραμελές πλήρωμα θα νιώσει την έλλειψη της βαρύτητας επί τέσσερα λεπτά, όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο «ΑBC».

Εάν η αυριανή εκτόξευση από το δυτικό Τέξας στεφθεί με επιτυχία, τότε ο Γουίλιαμ Σάτνερ θα είναι ο γηραιότερος... άνθρωπος που θα ταξιδέψει στο Διάστημα.

«Ακούω να μιλάνε για το διάστημα εδώ και πολύ καιρό, άδραξα την ευκαιρία να το δω ιδίοις όμμασι», είπε ο Σάτνερ σε δελτίο Τύπου της εταιρείας του Τζεφ Μπέζος, «Blue Origin».

Όπως αναφέρει η «Blue Origin», τον Καναδό ηθοποιό θα συνοδεύουν μία εκ των αντιπροέδρων της εταιρείας, η Όντρεϊ Πάουερς, ο Κρις Μπόσουιζεν, πρώην μηχανικός της NΑSA και συνιδρυτής της Planet Labs, μιας αμερικανικής εταιρείας που φωτογραφίζει καθημερινά τη Γη με τη βοήθεια δορυφόρων και ο Γκλεν ντε Βρις, συνιδρυτής της Medidata Solutions, μιας εταιρείας που ειδικεύεται στα λογισμικά παρακολούθησης κλινικών δοκιμών για τις φαρμακοβιομηχανίες, την οποία εξαγόρασε το 2019 η Dassault Systèmes.

Λίγα λεπτά μετά την εκτόξευση , η κάψουλα θα διαχωριστεί από τον πύραυλο και θα συνεχίσει το ταξίδι της στο διάστημα με το πλήρωμα να απολαμβάνει μία επική θέα της Γης πριν την είσοδό του στην ατμόσφαιρα για μια ήπια προσγείωση με τη βοήθεια αλεξίπτωτου στην έρημο. Η συνολική εμπειρία δεν θα ξεπεράσει συνολικά τα 15 λεπτά.

Η αυριανή πτήση θα είναι η δεύτερη επανδρωμένη πτήση της «Blue Origin».

Η πρώτη πτήση μετέφερε τέσσερις επιβάτες , ανάμεσά τους και τον ιδρυτή της της Blue Origin, Τζεφ Μπέζος.

Ειδήσεις σήμερα

Στον Ευαγγελισμό η Φώφη Γεννηματά με «υποτροπή της βασικής νόσου» - Δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ

Νέο περιστατικό «bullying» στον Γαλατά: Μαθητής της Γ' Γυμνασίου έσβησε τσιγάρο πάνω σε μικρότερο παιδί

Τόνια Σωτηροπούλου: Η πρώτη φωτογραφία του γάμου της με τον Κωστή Μαραβέγια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης