Θλίψη για τον Έκτορα Μποτρίνι: Απεβίωσε ο σπουδαίος γαστρονόμος Γιώργος Χατζηγιαννάκης
Δείτε την συγκινητική ανάρτηση του Ελληνοϊταλού σεφ στο Instagram
Δύσκολες ώρες περνά ο Έκτορας Μποτρίνι, ο οποίος πληροφορήθηκε τον χαμό του «Πατριάρχη της Κουζίνας του Αιγαίου» Γιώργου Χατζηγιαννάκη ή -όπως πολλοί τον αποκαλούσαν- του «Δον Κιχώτη» της Σαντορίνης.
Ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης έφυγε από τη ζωή στα 75 του έτη. Υπήρξε ένας αληθινός θρύλος της ελληνικής γαστρονομίας και δημιουργός του θρυλικού εστιατορίου Selene στην καλντέρα της Σαντορίνης. Αναμφίβολα,μέσα από την πορεία του ανέδειξε τα τοπικά προϊόντα του νησιού.
ΟΈκτορας Μποτρίνι δημοσίευσε νωρίτερα σήμερα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μία φωτογραφία του αποθανόντα. Το εν λόγω στιγμιότυπο συνόδεψε με τα παρακάτω συγκινητικά λόγια:
«Σήμερα το πρωί έμαθα πως έφυγε. Ήταν σαν να έχανα έναν πατέρα για δεύτερη φορά. Τον σεβόμουν και τον τιμούσα. Φαντάζομαι πως θα ένιωσαν κι όσοι δούλεψαν μαζί του.
Ηξερε να καθοδηγεί και να ενθαρρύνει την ομάδα του. Αληθινός εστιάτορας, μοναδικός στο είδος του, έδειχνε το δρόμο κι είχε αντοχές να καλοδέχεται τους πειραματισμούς των μαγείρων του.
Η γαστρονομική κοινότητα της χώρας μας του οφείλει πολλά. Δίδαξε την εντοπιότητα, ανέδειξε τα προϊόντα και τα κρασιά της Σαντορίνης, του νησιού που ερωτεύτηκε.
Όλη η ομάδα του Selene τον αποχαιρετούμε: Καλό παράδεισο, Γιώργο Χατζηγιαννάκη!»
H κορυφαία Νομική Σχολή, που συγκαταλέγεται στις Top 100 παγκοσμίως για τις διεθνείς προοπτικές της, υποδέχεται τους πρώτους φοιτητές της στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2026, εγκαινιάζοντας ένα νέο, διεθνές μοντέλο σπουδών.
Με καταστήματα σε δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς, περισσότερες επιλογές και υπηρεσίες που κάνουν την καθημερινότητα των διακοπών πιο εύκολη, η ΑΒ βρίσκεται εκεί όπου τη χρειαζόμαστε.
Οι μεγάλες καλοκαιρινές εκπτώσεις της La Vie en Rose είναι η κατάλληλη αφορμή για να ανανεώσουμε τη ρουτίνα περιποίησης με ελληνικά καλλυντικά που προστατεύουν, ενυδατώνουν και χαρίζουν λάμψη από την κορυφή έως τα νύχια.