Ο Αντώνης Κανάκης επιστρέφει στον ΑΝΤ1

Ο Αντώνης Κανάκης επιστρέφει στον ΑΝΤ1

Τελικά, όπως είχε διαρρεύσει εδώ και καιρό, η συμφωνία των «Ράδιο Αρβύλα» με τον σταθμό του Αμαρουσίου έκλεισε και μετά από τρία χρόνια η επίσημη ανακοίνωση της επανασύνδεσης είναι γεγονός

kanakis
Από τα τέλη του Μάη, οπότε και ολοκληρώθηκε η συνεργασία και το συμβόλαιο του Αντώνη Κανάκη με το Open μέχρι και σήμερα, ο Θεσσαλονικιός παρουσιαστής και η παρέα του έχουν βρεθεί σύμφωνα με τα δημοσιεύματα σε όλα σχεδόν τα ιδιωτικά κανάλια. Τα μεταγραφικά σενάρια οργιάζουν για πέντε μήνες περίπου ενώ ο ίδιος τηρεί «σιγήν ιχθύος», όπως άλλωστε συνηθίζει να κάνει πάντα.

Σε επικοινωνία με το «ΘΕΜΑ» πριν από μερικούς μήνες ο Αντώνης Κανάκης είχε αφήσει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ενώ ακόμη και η επιστροφή στον ΑΝΤ1 τότε φάνταζε πιθανή καθώς όπως φέρεται να είπε σε ανθρώπους του κύκλου, «είναι γερό το δέσιμο με τον ΑΝΤ1, δεν ξεχνιούνται εύκολα τόσα χρόνια συνεργασίας».

Τελικά η αγάπη δεν ξεθώριασε και η σχέση ξαναζεστάθηκε γι αυτό και ο Αντώνης Κανάκης επιστρέφει… «σπίτι του» σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΑΝΤ1 και μετά από 22 χρόνια συνεργασίας.

radioarvila

Η ανακοίνωση του σταθμού αναφέρει τα εξής:

«O Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά την επιστροφή του Αντώνη Κανάκη στο επί 22 χρόνια τηλεοπτικό του σπίτι και τη γενικότερη συνεργασία του με την Tony Productions στις media δραστηριότητές του.
Από το 1997 η σχέση των δύο πλευρών είναι γεμάτη δημιουργία και επιτυχίες.
Σήμερα, ο δημιουργός-παραγωγός των πλέον αγαπημένων και διαχρονικών τηλεοπτικών προγραμμάτων, επιστρέφει μαζί με την εκλεκτή του ομάδα στον ΑΝΤ1 και μαζί τους επιστρέφουν τα πολυαναμενόμενα “ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ” και “ΒΙΝΥΛΙΟ”.
Ο Αντώνης Κανάκης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της ιστορίας του ΑΝΤΕΝΝΑ και η ιστορία αυτή θα συνεχίσει να γράφεται μέσα από τη συχνότητά του».

Το χρονικό της αποχώρησης και οι ενδιάμεσοι σταθμοί

Τον Οκτώβριο του 2018 η αποχώρηση των «Ράδιο Αρβύλα» από τον ΑΝΤ1 ήταν ένα γεγονός που απλώς ήταν θέμα χρόνου να συμβεί. Τουλάχιστον για τους πιο υποψιασμένους. Από τον Σεπτέμβριο εκείνης της χρονιάς είχαν αρχίσει φήμες και ψίθυροι για προβλήματα στη σχέση του Αντώνη Κανάκη με τον ΑΝΤ1. Εφταιγε η καθυστέρηση της πρεμιέρας αλλά και κάποιες δηλώσεις παρουσιαστών και στελεχών που χρέωναν στον επικεφαλής του «Ράδιο Αρβύλα» κοψίματα, ματαιώσεις και αυστηρή κριτική εκπομπών στην late night ζώνη, της οποίας ήταν υπεύθυνος. Τότε οι Γιώργος Λιάγκας και Αντώνης Κανάκης βρέθηκαν στα χαρακώματα του Αμαρουσίου καθώς ο πρώτος θεωρούσε πως ο δημιουργός των «Ράδιο Αρβύλα» έφερε σημαντικό μερίδιο ευθύνης για το αιφνίδιο κόψιμο του «late night show» του.

Από την πλευρά του, ο Κανάκης διέψευδε τις φήμες αλλά και τους σαφείς υπαινιγμούς που τον ήθελαν να φέρει την ευθύνη για όλα όσα συνέβαιναν. Αλλωστε στην επιστολή, που θα δημοσιοποιήσει και μέσω της οποίας θα κάνει γνωστή και επίσημα την απόφασή του να αποχωρήσει αυτός και η ομάδα του από τον ΑΝΤ1, αφιερώνει ένα μεγάλο κομμάτι προκειμένου να ξεκαθαρίσει τη στάση του. Διαψεύδει την «παράδοξη φήμη, βάσει της οποίας μου χρεώθηκαν αποφάσεις που προφανώς και δεν θα μπορούσαν να ήταν δικές μου. Αποφάσεις που όπως είναι αυτονόητο πάρθηκαν και ανακοινώθηκαν από τον ΑΝΤ1», διευκρινίζει και προσθέτει πως «ο ΑΝΤ1 ποτέ δεν διέψευσε ή ξεκαθάρισε ποτέ και με κανέναν τρόπο το ότι οι αποφάσεις αυτές ήταν δικές του, όπως θεωρώ πως όφειλε να πράξει τη στιγμή που δημοσίως χρεώνονταν σε έναν συνεργάτη του» ενώ δε διστάζει να πει και πως ο ΑΝΤ1 «συνέβαλε στο να δημιουργηθεί και να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις η ψευδής αυτή φήμη…»

Ο ΑΝΤ1 αποφεύγει να απαντήσει σε όλα όσα του χρεώνει ο παρουσιαστής και περιορίζεται σε μία λιτή ευχαριστήρια ανακοίνωση για τα 21 χρόνια συνεργασίας τους. Όπως είναι φυσικό, η πόρτα του ΑΝΤ1 δεν κλείνει απλά. Κλειδώνει και δίχως να γίνει επίσημη τοποθέτηση, οι πληροφορίες που κυκλοφορούν, κάνουν λόγο για οριστική ρήξη των δύο πλευρών με έντονη δυσαρέσκεια.

Ακολούθησε ο ΣΚΑΪ τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους ανακοινώνεται η έναρξη των δύο εκπομπών «Ράδιο Αρβύλα» και «Βινύλιο» στον ΣΚΑΪ μετά από συμβόλαιο το οποίο κανονικά θα έληγε τον Ιούνιο του 2020. Από τον Φεβρουάριο του 2019 η late night ζώνη κάθε Δευτέρα και Τρίτη του ανήκει και ο ίδιος με την ομάδα του επιστρέφουν ορεξάτοι και καταφέρνουν να κάνουν και υψηλά νούμερα τηλεθέασης.

Κλείσιμο
Μετά την παύση του καλοκαιριού η πρεμιέρα ορίζεται άτυπα για τα τέλη Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη, όπως συνήθιζε πάντα να κάνει η συγκεκριμένη ομάδα. Το γεγονός ότι ο Αντώνης Κανάκης περίμενε τη γέννηση του δεύτερου παιδιού του, δίνει μία μικρή αναβολή η οποία διαρκώς ανανεώνεται και αρχίζει πάλι να δημιουργείται «σούσουρο» για το τι πραγματικά συμβαίνει. Αρχικά και οι δύο πλευρές διαψεύδουν όλους όσοι κάνουν λόγο για προβλήματα και διαφωνίες. Ο Ιανουάριος αν και θεωρείτο ο μήνας της πρεμιέρας δεν θα είναι τελικά, ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη ούτε για τον Φεβρουάριο. Και ξαφνικά, τα μεσημέρι της Τρίτης 21 Ιανουαρίου, στην επίσημη σελίδα τους στα κοινωνικά δίκτυα οι «Ράδιο Αρβύλα» ανακοινώνουν την απόφασή τους να διακόψουν τη συνεργασία τους με τον ΣΚΑΪ. Τα στελέχη του σταθμού ενημερώνονται κι εκείνοι για την διακοπή της συνεργασίας και έκπληκτοι δηλώνουν πως δεν πρόκειται να βγει κάποια επίσημη ανακοίνωση. Η απάντηση που δίνουν σε όλα όσα συνέβησαν είναι πως «Ο ίδιος ο Αντώνης Κανάκης έθεσε τον εαυτό του εκτός ΣΚΑΪ. Ο σταθμός από την πρώτη ως και την τελευταία ημέρα ήταν τυπικός στις συμβατικές υποχρεώσεις του, την ίδια στιγμή που εκείνος δεν τις τήρησε. Μετά από συνεχείς αναβολές και παράλογες απαιτήσεις ήλθε αυτή η ανακοίνωση από την πλευρά του για να οριστικοποιήσει την διακοπή της συνεργασίας του ΣΚΑΪ με την ομάδα του».

Θα ακολουθήσει το OPEN την περασμένη σεζόν όπου ο Αντώνης Κανάκης και η παρέα του οι «Ράδιο Αρβύλα» θα κατακτήσουν την κορυφή της τηλεθέασης και στην ζώνη των 20.00 θα φιγουράρουν με τηλεθέαση κοντά στο 20% πιέζοντας ασφυκτικά τα δελτία ειδήσεων και τα προγράμματα εκείνης της ζώνης. Μέχρι και την τελευταία εμφάνισή τους τα νούμερα είναι πολύ υψηλά και μάλιστα σε έναν σταθμό με πολύ χαμηλό μέσο όρο εννοώ και το «Βινύλιο» το οποίο είχε αλλάξει περιεχόμενο και από εκπομπή με συνεντεύξεις έγινε έναν νυχτερινό πάρτι.

kanakisant

Η λήξη της σεζόν θα βρει τον Αντώνη Κανάκη να συνιστά μήλον της έριδος για πολλούς σταθμούς και αυτό δεν είναι φήμη. Από το καλοκαίρι είχαν γίνει τηλεφωνήματα και ο Αντώνης Κανάκης είχε προβληματιστεί γι αυτό και μεσολάβησε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να αποφασίσει σε ποιον σταθμό τελικά θα αποφασίσει να πάει. Η μάλλον να… ξαναπάει κατά τα φαινόμενα.

Στις 8 Νοεμβρίου το ραντεβού των «Ράδιο Αρβύλα» με τον ΑΝΤ1 θα επισημοποιηθεί με μία πρεμιέρα η οποία συζητήθηκε για την αναμονή της περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη.



Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία «Αθηνά» - Λέκκας: Αυτές είναι οι δέκα περιοχές στις οποίες αναμένονται πλημμύρες

Pandora Papers - Ισημερινός: Έρευνα σε βάρος του προέδρου Γκιγιέρμο Λάσο

Δολοφονία στον Εύοσμο: Η μητέρα μου με έβαλε να πω ότι με κακοποιούσε σεξουαλικά, λέει η κόρη από τη φυλακή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης