Εχθές ήταν τρίτη στην κατάταξη, σήμερα είναι πρώτη. Αύριο, θα δούμε. ΗΚατερίνα Καινούργιου είναι απλώς η περίπτωση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Όλα φέτος είναι ρευστά. Ο πρώτος μπορεί ξαφνικά να βρεθεί τελευταίος και τούμπαλιν. Όμως έχει τόσο μεγάλη σημασία η τηλεθέαση ή το περιεχόμενο;
Φέτος για παράδειγμα, η υψηλή τηλεθέαση είναι σε μεγάλο βαθμό συνδεδεμένη με την σκαλέτα των ζωντανών εκπομπών, με την ποιότητα των προσώπων και με έναν καλό συνδυασμό σεναρίου και καστ. Οι ψυχαγωγικές εκπομπές έχουν εντάξει θέματα περισσότερο ενημερωτικά, όχι πολιτικής φύσης, αλλά κοινωνικού ενδιαφέροντος, έτσι ώστε να διατηρήσουν την τηλεοπτική εγρήγορση και φυσικά να ξεφύγουν από το αναμάσημα των ειδήσεων του συρρικνωμένου και απαξιωμένου lifestyle.
Τα σίριαλ έχουν επενδύσει σε δυνατά σενάρια, τα οποία τα εμπιστεύθηκαν σε ηθοποιούς έμπειρους με μακρά θεατρική διαδρομή. Και φυσικά η σύνθεση των ζωντανών εκπομπών στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε πρόσωπα, τα οποία μπορούν να υποστηρίξουν σοβαρά θέματα, να κάνουν ισορροπημένο χιούμορ, να παράγουν ειδήσεις. Οι απόφοιτοι των ριάλιτι παραγκωνίστηκαν και λογικό. Δεν μπορείς να στηριχθείς σε πυροτεχνήματα για να φωτίσεις ένα πλατό.
Ο Αρης Καβατζίκης για παράδειγμα, εξαιρώ την προσωπική μας σχέση, είναι ένας ιδανικός συνεργάτης, ένας καλλιεργημένος συμπαρουσιαστής, που διαθέτει πολλά χαρίσματα. Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, η Φωτεινή Πετρογιάννη, ο Κώστας Τσουρός, η Ναταλία Αργυράκη, η Τίνα Μεσσαροπούλου, η Ελενα Πολυκάρπου, και πολλοί άλλοι, φυσικά δεν χωράνε όλοι εδώ, έχω λίγο χώρο, παιδιά. Συνάδελφοι καλοί, που μπορούν να σταθούν στο ύψος των τηλεοπτικών περιστάσεων.
Ας μην αρχίσω να απαριθμώ ηθοποιούς, θα μας βρει Σαββατοκύριακο. Αλλά και παρουσιαστές.
Φυσικά υπάρχουν και τα μελανά σημεία. Αυτά που δεν βλέπουν οι τηλεθεατές, αυτά που προκαλούν τα ψυχοσωματικά μας, οι βαριές κουβέντες στους διαδρόμους, το ψυχολογικό μπούλινγκ, η μεθοδική απαξίωση από παραγωγούς και διάφορους καλοθελητές. Πόσοι από εμάς δεν έμειναν με το στόμα ανοιχτό αυτό το καλοκαίρι, όταν είδαν ανθρώπους που κουβαλούσαν ακόμη και την ευθύνη μιας αποτυχίας, να επιβραβεύονται με μεταγραφές και αναβαθμίσεις. Σε πόσα κανάλια κι εκπομπές δε συνέβησαν τέτοια και χειρότερα. Είναι νωρίς να μιλήσουμε γι αυτά…
Κλείσιμο
Το Mega καλπάζει. Χτίζει στέρεες ζώνες, εκπομπές και καλλιεργεί την συνήθεια. Εχει φιλοσοφία προγράμματος. Γι αυτό και φιγουράρει ψηλά. Πάει για πρωτάθλημα μέχρι στιγμής, θα δούμε.
Η ΕΡΤ προσπαθεί και μπράβο. Σήμερα έκανε παρουσίαση της μυθοπλασίας της και ήταν ωραίο να βλέπεις την δημόσια τηλεόραση να φορά το ένδυμα της σύγχρονης τηλεόρασης δίχως να χρειάζεται ντεκολτέ και τρέσες. Κάνει μία μικρή αντεπίθεση το βράδυ του Σαββάτου, όπου ο ανταγωνισμός βρίσκεται στο ρελαντί και από τις 19.00 σερβίρει σίριαλ. Και καλά κάνει. Ειδικά το «Καρτ ποστάλ» και την δουλειά του Μανούσου Μανουσάκη -μαέστρο μου τι ενέργεια ήταν αυτή!- τις περιμένουμε με ενδιαφέρον.
Οσο πάει το «Στούντιο 4», Νάνσυ και Θανάση, γίνεται ένα τηλεοπτικό μενού λαχταριστό. Keep walking
Δίχως κουίζ δεν αποχαιρετώ. Γι αυτό θα ήθελα να αναρωτηθείτε ποια παρουσιάστρια δεν θα κάνει Πρωτοχρονιά στο κανάλι που βρίσκεται.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας