Στάνλεϊ Τζόνσον: Η επιστολή αγάπης για την Ελλάδα - Πώς βρήκε «παραθυράκι» να ταξιδέψει στο Πήλιο

Στάνλεϊ Τζόνσον: Η επιστολή αγάπης για την Ελλάδα - Πώς βρήκε «παραθυράκι» να ταξιδέψει στο Πήλιο

Αν και η κυβέρνηση είχε απαγορεύσει τις απευθείας πτήσεις από την Αγγλία προς την Ελλάδα, η αγάπη του πατέρα του Βρετανού πρωθυπουργού για το Πήλιο τον έκανε να βρει τρόπο για να ταξιδέψει

stanley-main
Είναι γνωστό πως ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον, Στάνλεϊ Τζόνσον, είχε επισκεφτεί την χώρα μας και συγκεκριμένα το Πήλιο το καλοκαίρι του 2020 εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μάλιστα, η άφιξη του στην Ελλάδα είχε προκαλέσει τότε, σωρεία αντιδράσεων, με τα περισσότερα σχόλια να μιλούν για παραβίαση των κανόνων. Να υπενθυμίσουμε ότι την περίοδο εκείνη, η ελληνική κυβέρνηση είχε θέσει απαγόρευση στις απευθείας πτήσεις από την Αγγλία.

Όπως είχε εξηγήσει όμως, ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού σε συνεντεύξεις του, δεν ήθελε να κάνει «τουρισμό», ούτε να προκαλέσει με την στάση του. Απλώς εκμεταλλεύτηκε ένα «μικρό παραθυράκι», που είχε μείνει ανοιχτό από την κυβέρνηση, καθώς μπορεί οι απευθείας πτήσεις από την Αγγλία να απαγορεύονταν, όμως εκείνος πρώτα ταξίδεψε προς την Σόφια και στην συνέχεια ήρθε στην Αθήνα.

Πατέρας του Μπόρις Τζόνσον: Έχω έρθει στην Ελλάδα για να περάσω χρόνο ήσυχα


Στο Πήλιο διατηρεί μία πολυτελής κατοικία με την γυναίκα του, την οποία έχτισαν πριν από περίπου 20 χρόνια, όταν γνώρισαν τον τόπο.

Κλείσιμο
Πρόσφατα, δημοσιεύτηκε στην βρετανική εφημερίδα Telegraph μία επιστολή του Στάνλεϊ Τζόνσον, στην οποία εξηγούσε πώς η μεγάλη του αγάπη για την Ελλάδα και συγκεκριμένα για το Πήλιο, τον έκανε να παραβλέψει τους περιορισμούς και να ψάξει κάθε πιθανή λύση για να την επισκεφτεί.

Στην επιστολή έγραφε: «Πριν από είκοσι χρόνια, η γυναίκα μου και εγώ χτίσαμε ένα σπίτι στην Ελλάδα και συγκεκριμένα, στην υπέροχη δασώδη χερσόνησο του Πηλίου, που οριοθετείται ανατολικά από το Αιγαίο Πέλαγος και δυτικά από τον Παγασητικό κόλπο».

Έπειτα εξήγησε πως έχουν σκοπό να ταξιδέψουν στην χώρα μας στις αρχές του Σεπτεμβρίου, παρά τα προβλήματα, που έχουν μεσολαβήσει: «Θα πάμε στο Πήλιο κατά τις αρχές Σεπτεμβρίου, παρά το περυσινό ταξίδι μου εκεί, που ομολογώ πως ήταν κάπως επίπονο. Έπρεπε να ταξιδέψω εκεί τον Ιούλιο για να ετοιμάσω το σπίτι μας, ώστε να ενοικιαστεί τον Αύγουστο. Υπήρχαν, όμως, δύο προβλήματα. Πρώτον, υπήρχε κυβερνητική οδηγία απαγόρευσης των «μη αναγκαίων» ταξιδιών και δεύτερον, δεν υπήρχαν απευθείας πτήσεις προς Αθήνα».

«Πήρα τηλέφωνο μια Ελληνίδα δημοσιογράφο, που γνώριζα και εργαζόταν στο Λονδίνο. “Είναι αλήθεια ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει απαγορεύσει τις απευθείας πτήσεις, μου είπε. Όταν έκλεισα το τηλέφωνο, κατάλαβα ότι έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην λέξη “απευθείας”. Δύο ημέρες αργότερα, πετούσα με τη Wizz Air προς την Σόφια και έπειτα, με μια συνδεόμενη πτήση στην Αθήνα, κάτι το οποίο ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού εξήγησε στην τηλεόραση ότι ήταν απολύτως νόμιμο», έκλεισε την επιστολή του ο Στάνλεϊ Τζόνσον.




Ειδήσεις σήμερα:

Μπαράκ Ομπάμα: Ο «αόρατος» πλανητάρχης κλείνει τα 60 ως millionaire

Έγκλημα στη Λάρισα: Ο 54χρονος ηχογράφησε στο κινητό τη δολοφονία της 43χρονης!

Καιρός: Συνεχίζεται η επέλαση του καύσωνα: Ενισχύονται οι άνεμοι (5 με 6 μποφόρ) από το μεσημέρι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης