Από τον Χάνκοκ έως τον Μπόρις Τζόνσον: Τα ροζ σκάνδαλα που συγκλόνισαν την Μεγάλη Βρετανία

Από τον Χάνκοκ έως τον Μπόρις Τζόνσον: Τα ροζ σκάνδαλα που συγκλόνισαν την Μεγάλη Βρετανία

Αν κάποιος υποστήριζε πως ο Ματ Χάνκοκ, πρώην (πλέον) Υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Μπόρις Τζόνσον, αποτελεί τον πιο πρόσφατο κρίκο σε μια ροζ αλυσίδα πολιτικών σκανδάλων πρώτης γραμμής, θα έλεγε την αλήθεια - Οι υπόλοιποι… «πέντε κρίκοι» την κάνουν ωστόσο πιο ολοκληρωμένη και πιο πικάντικη.

British_scandals2
Πρωινό της 25ης Ιουνίου. Οι Βρετανοί κρατούν στα χέρια τους το πρωτοσέλιδο της Sun και το βλέμμα τους τραβά κάτι πιο καυτό από το πολυκαιρισμένο θέμα της πανδημίας. Ο υπουργός υγείας της χώρας αγκαλιάζεται περιπαθώς και φιλιέται παθιασμένα με την σύμβουλό του, μέσα στο γραφείο του. Παντρεμένοι κι οι δυο (που λέει και το άσμα), με παιδιά και οι δυο (λεπτομέρεια για όσους έχουν το κέρατο δεύτερη φύση). Ακολουθεί σούσουρο, η κλασική έκκληση συγχώρεσης και το τέλος μιας θεϊκής πολιτικής καριέρας που υπέκυψε στα ανθρώπινα πάθη.

Ο Χάνκοκ ζητά δημοσίως συγνώμη παραδεχόμενος ότι «παραβίασε τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης» που ο ίδιος είχε θεσπίσει λόγω της πανδημίας και βάζει άδοξο τέλος στην ένδοξη πολιτική του καριέρα η οποία παρεμπιπτόντως προδιαγραφόταν ακόμη πιο λαμπρή απ’ όσο ήδη ήταν. Και δεν σταματά εκεί. Λίγες ημέρες αργότερα τελειώνει και τον γάμο του εγκαταλείποντας τη συζυγική εστία / ανοίγοντας παράθυρο έρωτα. (Έτσι πάει αυτό). Κι ακριβώς εκεί, ένας ολόκληρος λαός (μαζί με μια υφήλιο) αναπολούν το μενού των παράνομων love stories που είχε τα πάντα _ από ακίνδυνα βίτσια μέχρι άγρια σεξουαλικά παιχνίδια με τραγική κατάληξη. Όσα δηλαδή ανοίγουν την όρεξη των κοινών θνητών…


Το βίντεο που κατέστρεψε την πολιτική καριέρα  του Χάνκοκ 


Η «ντροπή» του πρωθυπουργού

Ο Τζον Mέιτζορ ανέλαβε την ηγεσία των Συντηρητικών,μετά την αποχώρηση της Μάργκαρετ Θάτσερ στα τέλη του 1990. Τότε μιλούσε για την επιστροφή της πολιτικής «πίσω στα βασικά», σε παραδοσιακές αξίες - αλλά οι αποκαλύψεις για σεξουαλικά σκάνδαλα στο κόμμα του κάθε άλλο παρά σε παραδοσιακές αξίες παρέπεμπαν. Αναμφισβήτητα, το πιο διαβόητο και σοκαριστικό σκάνδαλο έλαβε χώρα το 1994 όταν ο βουλευτής του Στέφεν Μίλλιγκαν βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Λονδίνο. Δεν φορούσε παρά μόνον ένα καλσόν, το κεφάλι του ήταν τυλιγμένο με σακούλα σκουπιδιών και στο στόμα του ήταν σφηνωμένο ένα κομμάτι πορτοκάλι. Ο θάνατος του αποδόθηκε σε… στράβωμα σεξουαλικού παιχνιδιού.

john_Major_
O πρώην Βρετανός πρωθυπουργός Τζιον Μέιτζορ στην αριστερή φωτογραφία με την σύζυγό του και δεξιά με την ερωμένη του Εντουίνα Κάρι
Κλείσιμο


Το μεγαλύτερο σεξουαλικό σκάνδαλο που αφορούσε στον ίδιο τον Μέιτζορ ήταν ωστόσο εκείνο στο οποίο υπήρξε πρωταγωνιστής. Το 2002, η κυρία Εντουίνα Κάρι δημοσίευσε ημερολόγια με λεπτομέρειες για τη σχέση της με τον Μέιτζορ από το 1984 έως το 1988, ενώ ήταν και οι δύο παντρεμένοι. Η σχέση ξεκίνησε όταν η Κάρι ήταν απλή βουλευτής και ο Μέιτζορ Υπεύθυνος Κομματικής Πειθαρχίας στην κυβέρνηση της Θάτσερ. Η σχέση τους έληξε όταν ο Μέιτζορ προήχθη Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών και δεν μπορούσε να ξεγλιστρά εύκολα από τους σωματοφύλακες του. «Απλώς δεν άξιζε τον κόπο. Ήταν απίστευτα δύσκολο να βρίσκουμε ημέρες που να είμαστε και οι δύο ελεύθεροι. Μου φαινόταν παράλογο να συνεχίσουμε. Έτσι, του είπα να διακόψουμε. Η σχέση μας δεν έλαβε τέλος επειδή πάψαμε να νοιαζόμαστε ο ένας τον άλλον. Σταματήσαμε γιατί κατάλαβα πως είχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου - δεν το ήθελα όμως», δήλωσε μεταχρονολογημένα η Κάρι (πάντα πουλάει ένα σκάνδαλο ακόμη κι αν έχουν περάσει δεκαετίες από την τέλεσή του). Α! Δήλωσε επίσης ότι αγαπούσε τον Μέιτζορ και πως δεν μετάνιωσε στιγμή για τη σχέση τους. Η απάντηση του πρώην πρωθυπουργού; «Είναι το μοναδικό γεγονός στη ζωή μου για το οποίο ντρέπομαι πολύ»...

Σεξ στον καναπέ της οικογενειακής στέγης

Ο Τζον Μέιτζορ δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός πουενεπλάκη σε ένα ροζ σκάνδαλο. Ο Μπόρις Τζόνσον υπήρξε επίσης στο επίκεντρο ενός σεξουαλικού σκανδάλου, ακόμη και κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργικής του θητείας. Νωρίτερα φέτος, η Αμερικανίδα χορεύτρια pole dancing Τζένιφερ Άρκιουρι παραδέχτηκε ότι είχε τετραετή σχέση με τον Τζόνσον όταν εκείνος ήταν δήμαρχος του Λονδίνου. Η κατά 21 χρόνια μικρότερη από τον Τζόνσον, Άρκιουρι, είπε ότι τον αποκαλούσε χαϊδευτικά «Μέγα Αλέξανδρο» και πως «Στο πρώτο μας ερωτικό ραντεβού, ο Μπόρις δεν μπορούσε να κρατήσει τα χέρια του μακριά μου». Εκείνη την εποχή, ο Τζόνσον ήταν παντρεμένος με την πρώην σύζυγό του και μητέρα των τεσσάρων παιδιών τους, Μαρίνα Γουίλερ.

Jennifer_Arcuri_boris_johnson
Jennifer_Arcuri_boris
Ο Μπόρις Τζόνσον με την ερωμένη του Άρκιουρι, που είναι κατά 21 χρόνια μικρότερη του


Σε πολύ πικάντικα σχόλια που έκανε στη Mirror, η Άρκιουρι ισχυρίστηκε ότι έκαναν σεξ στον καναπέ στο σπίτι της οικογένειάς του και ξέφευγαν πάντα λίγα μόλις λεπτά πριν τους κάνουν τσακωτούς! «Αφού κάναμε έρωτα ... ένιωθα αντικρουόμενα συναισθήματα: το να είμαι εκεί στο σπίτι της οικογένειάς του και να κάνουμε σεξ δεν ήταν σωστό αλλά με τρέλαινε η αίσθηση πως με ήθελε τόσο πολύ. Αν είχα μείνει 10 λεπτά περισσότερο, θα ήμουν στο σπίτι όταν επέστρεφε η Μαρίνα. Δεν είναι και το καλύτερο συναίσθημα… Θυμάμαι πως κάθε φορά που του έστελνα τόπλες φωτογραφίες μου, εκείνος μου έλεγε πως θα μπορούσα να κολάσω και Αρχιεπίσκοπο!» . Φυσικά η Ντάουνινγκ Στριτ αρνήθηκε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς…

Είναι τόσο καλός στο σεξ «όσο μια ντουλάπα»

Ο Νίκολας Σόαμς, εγγονός του Γουίνστον Τσόρτσιλ, βουλευτής των Συντηρητικών και Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης αρμόδιος για το Στράτευμα στην κυβέρνηση του Τζον Μέιτζορ, χαρακτηρίστηκε κάποτε από έναν πρώην βουλευτή ως ένας από τους χειρότερους σεξιστές στο Κοινοβούλιο. Ωστόσο, αρκετές γυναίκες στη Βουλή των Κοινοτήτων πήραν το αίμα τους πίσω χρησιμοποιώντας ένα πικάντικο σχόλιο αναφορικά με τη σεξουαλική του…μαεστρία!

Nicholas_Soames
O Νίκολας Σάμς (αριστερά) και δεξιά η Μπάρμπαρα Φόλεϊ, που κατάφερε τελικά να ακυρώσει την σεξιστική του συμπεριφορά


Συμφώνησαν πως θα έλεγαν «κλικ» και θα έκαναν μια χειρονομία σαν να γυρίζουν ένα κλειδί σε μια κλειδαριά κάθε φορά που ο Σόαμς έκανε ένα αγενές ή χυδαίο σχόλιο. «Επινοήσαμε τη μικρή χειρονομία “κλικ”, επειδή η πρώην σύζυγός του είχε διαρρεύσει πως όταν έκανε σεξ με τον Νίκολας αισθανόταν σαν να έχει επάνω της μια πολύ μεγάλη ντουλάπα με ένα πολύ μικρό κλειδί», είπε η πρώην βουλευτής των Εργατικών Μπάρμπαρα Φόλετ στη Mirror. «Λοιπόν, του λέγαμε όλες μαζί "κλικ"και στο τέλος σταμάτησε».

Ο… Εργατικός εραστής

O Τζον Πρέσκοτ, σήμερα μέλος της Βουλής των Λόρδων, διετέλεσε Αναπληρωτής Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου από το 1997 έως το 2007 και Υπουργός Προεδρίας της Κυβέρνησης από το 2001 έως το 2007. Μέλος του Εργατικού Κόμματος, ήταν κομμάτι του Κοινοβουλίου από το 1970 έως το 2010. Θεωρήθηκε ως ο πολιτικός σύνδεσμος με την εργατική τάξη σε ένα Εργατικό Κόμμα υπό την ηγεσία του Τόνι Μπλερ που οι θιασώτες του «Τρίτου Δρόμου»-ήτοι της δεξιάς σοσιαλδημοκρατίας-έλυναν και έδεναν ενώ ανέπτυξε τη φήμη του ως βασικός συμβιβαστής στη συχνά θυελλώδη σχέση μεταξύ του Μπλερ και του Γκόρντον Μπράουν.

JOhn_Prescot
O Τζόν Πρέσκοτ στην αριστερή φωτογραφία με τη σύζυγό του και στη δεξιά με την ερωμένη του


Έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε που ο τραχύς ΟυαλόςΤζον Πρέσκοτ χτύπησε με μπουνιές έναν ψηφοφόρο που του πέταξε αυγά σε προεκλογική συγκέντρωση στην Ουαλία. Αλλά αδιαμφισβήτητα του άξιζαν πολλά περισσότερα αυγά όταν, το 2006, παραδέχτηκε ότι είχε διετή ερωτική σχέση με την γραμματέα του. Ενώ υπηρετούσε ως αναπληρωτής πρωθυπουργός του Τόνι Μπλερ, ο Πρέσκοτ είχε συνάψει σχέση με την Τρέισι Τεμπλ που ξεκίνησε μετά από ένα πάρτι στο γραφείο το 2002. Η Τεμπλ ισχυρίστηκε ότι έκαναν σεξ στο γραφείο του στο Whitehall, σε ένα ξενοδοχείο ενώ η σύζυγός του ήταν στον κάτω όροφο και στο διαμέρισμά του στο Admiralty Arch που πληρωνόταν από τους φορολογούμενους. Ο Πρέσκοτ, μετά το σκάνδαλο, παραδέχτηκε την εξωσυζυγική του σχέση αλλά αρνήθηκε ορισμένα πικάντικα περιστατικά της ιστορίας της Τεμπλ.. Η σύζυγός του πάντως στάθηκε δίπλα του μετά την υπόθεση και το ζευγάρι έκλεισε πρόσφατα μισό αιώνα κοινής ζωής.

Το πιπίλισμα των δακτύλων (των ποδιών) και η φανέλα της Τσέλσι

Ο Ντέιβιντ Μέλορ ήταν βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος και κατείχε επίσης διάφορες υπουργικές θέσεις στις κυβερνήσεις της Μάργκαρετ Θάτσερ και του Τζον Μέιτζορ . Η ιστορία που οδήγησε στην πτώση του ήταν ένα από τα πιο συγκλονιστικά σκάνδαλα σεξ - εν μέσω μιας μεγάλης λαϊκής κατακραυγής- κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990. Ήταν υφυπουργός Πολιτιστικής Κληρονομιάς με τους Τόρις όταν, το 1992, δημοσιεύθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με την εξωσυζυγική σχέση του με την ηθοποιό Αντόνια Ντε Σάντσα. Στα δημοσιεύματα αναφερόταν ότι του άρεσε να κάνει έρωτα ενώ φορούσε μόνον μια φανέλα της Τσέλσι και πως στο κατά την διάρκεια της ερωτικής πράξης λάτρευε δύο πράγματα: το πιπίλισμα των δακτύλων των ποδιών και… λίγο ξύλο. Η Ντε Σάντσα, μια δεκαετία αργότερα ανασκεύασε τα πικάντικα λεγόμενα της, υποστηρίζοντας πως αυτά δεν ήταν αλήθεια.
ΜΕΛΛΟΡ
Ο Ντέιβιντ Μέλορ είχε εξωσυζυγική σχέση με την ηθοποιό Αντόνια Ντε Σάντσα (δεξιά)



Η εξωσυζυγική σχέση ωστόσο ήταν πραγματική και αυτό αποκαλύφθηκε πανηγυρικά όταν ο σπιτονοικοκύρης της Ντε Σάντσα έβαλε κοριούς στα τηλέφωνα του διαμερίσματος της και εν συνεχεία πούλησε τις κασέτες στις εφημερίδες. Εκείνη την εποχή, ο Μέλορ προσπάθησε να παραμείνει στη θέση του _ δηλώνοντας πίστη στη γυναίκα του _ , και να συνεχίσει την πολιτική του σταδιοδρομία. Αλλά αμέσως μετά ενεπλάκη σε ένα άλλο μεγάλο σκάνδαλο, όταν αποκαλύφθηκε πως δέχτηκε δωρεάν διακοπές από την λαμπερή σοσιαλίστρια κόρη του οικονομικού διευθυντή του Παλαιστινιακού Απελευθερωτικού Οργανισμού (PLO). Ο Μέλορ παραιτήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1992. Ακόμα κι όταν η κορυφαία λεπτομέρεια του… πιπιλίσματος των δακτύλων ανασκευάσθηκε από την Ντε Σάντσα , μια δεκαετίααργότερα, ο Μέλορ παραπονιόταν πως αυτές οι γαργαλιστικές ψευτιές θα τον ακολουθούν για πάντα. «Το μόνο που θα θυμάται κάποιος για μένα όταν θα μπαίνω στον τάφο μου θα είναι μια παλιοφανέλα της Τσέλσι», είχε πει τότε. Και δεν είχε άδικο…

Ειδήσεις σήμερα:

Στη VIP πτέρυγα του Κορυδαλλού ο 49χρονος «ArtFreak» - Μαζί του ο Αναγνωστόπουλος και ο βιτριολιστής της Μονής Πετράκη

ΕΚΠΑ: Λιγότερο μολυσματικοί οι εμβολιασμένοι κατά της Covid σε σχέση με τους ανεμβολίαστους

Φωτιά στη Χιόνα Αχαΐας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης