Η Μαρία Σάκκαρη στον Αντώνη Σρόιτερ: «Ο Κωνσταντίνος είναι πάρα πολύ υποστηρικτικός»

Η Μαρία Σάκκαρη στον Αντώνη Σρόιτερ: «Ο Κωνσταντίνος είναι πάρα πολύ υποστηρικτικός»

Η πρώτη συνέντευξη της κορυφαίας τενίστριας μετά την επιτυχία της στο Roland Garros

sakkari
Την πρώτη της συνέντευξη έδωσε η Μαρία Σάκκαρη μετά την επιτυχία της στο Roland Garros. Η σπουδαία τενίστρια μίλησε στον Αντώνη Σρόιτερ για το πιο σημαντικό Grand Slam, για τη δύσκολη πορεία της, τις προπονήσεις, τα ταξίδια, τους αγώνες και τις θυσίες που έχει κάνει για να φτάσει ως εδώ, αλλά και για τα κακόβουλα σχόλια που κατά καιρούς δέχεται. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Στέφανο Τσιτσιπά, στην οικογένειά της καθώς και στην πολυσυζητημένη σχέση της με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Όσον αφορά στη συμμετοχή της στο Roland Garros η σπουδαία τενίστρια είπε ότι «ήταν πολύ ωραίες μέρες. Ήταν ένα τουρνουά που θα μου μείνει αξέχαστο. Είναι η στιγμή να προχωρήσω παρακάτω». Σχετικά με τα επόμενα βήματά της είπε: «Πρώτα πάω Γουίμπλεντον και μετά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για έναν Έλληνα τενίστα, η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι πολύ το όνειρο κάθε αθλητή». «Μετά από κάθε ήττα καθαρίζω το μυαλό μου και πάω μπροστά. Έχω δουλέψει πολύ στο μυαλό μου το πώς να ξεπερνάω μια ήττα», είπε. «Ο κόσμος που δεν ήξερε από τένις, πλέον ξέρει και με το παραπάνω. Προσωπικά, μου δίνει μεγάλη χαρά, γιατί είμαι ένα κομμάτι αυτού του αθλήματος», ανέφερε η Μαρία Σάκκαρη.

Όσον αφορά στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, η Μαρία Σάκκαρη είπε: «Πάει ένας χρόνος που γνωριστήκαμε. Με έχει βοηθήσει πολύ. Είναι ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό παιδί. Το έχω πει δεν είναι μυστικό. Ήταν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι που πήγα καλά στο Roland Garros γιατί περνούσα πολύ διαφορετικά τον ελεύθερο χρόνο μου από ό,τι θα τον περνούσα μόνη μου. Μου μιλούσε, με ηρεμούσε, ήταν πολύ υποστηρικτικός. Λειτούργησε αγχολυτικά. Ήταν η πρώτη φορά που με είδε από κοντά. Όσα τουρνουά κι αν έπαιξα όλο αυτό τον καιρό, εγώ μακριά κι αυτός στον στρατό, με στήριζε και θέλω να του πω δημόσια ένα μεγάλο “ευχαριστώ”. Θα μου πει γιατί το λες δημόσια, αλλά το νιώθω και ήταν πάρα πολύ ωραίο να τον έχω μαζί μου. Είναι πράγματα που προσέχουμε και οι δύο, αλλά δεν σκεφτόμαστε πολύ τι να κάνουμε. Δεν κάνουμε τρέλες και ανεξαρτήτως με ποιον είμαστε, δεν έχουμε δώσει ποτέ δικαίωμα. Ο Κωνσταντίνος είναι ένα πολύ απλό παιδί, θα μπορούσα να μιλάω για εκείνον για ώρες. Είμαστε σχεδόν έξι μήνες μαζί. Έχουμε μια εύκολη σχέση, είναι εύκολος άνθρωπος. Έπαιζε και εκείνος τέννις, αρέσει στην οικογένεια το άθλημα. Ήρθε στη ζωή μου από εκεί που δεν το περίμενα».

Μαρία Σάκκαρη: Η σχέση μου με τον Κωνσταντίνο


«Στεναχωρήθηκα πολύ για τον Στέφανο. Είναι αξιοθαύμαστο αυτό που έκανε, το να φτάσει εκεί που έφτασε σε αυτή την ηλικία. Τον θαυμάζω πάρα πολύ για για το IQ του μέσα στο γήπεδο και γενικά για το πώς είναι σαν αθλητής και σαν άνθρωπος. Είμαι σίγουρη ότι δεν θα αργήσει να έρθει αυτή η ώρα για τον Στέφανο», είπε η σπουδαία τενίστρια για τον Στέφανο Τσιτσιπά. «Τον Στέφανο τον θυμάμαι από την ηλικία των 10-12 ετών. Έκανε ένα μπαμ και κανείς δεν τον αναγνώριζε. Υπάρχει ένας αλληλοσεβασμός και μια αλληλοϋποστήριξη μεταξύ μας. Θέλω το καλύτερο για κείνον, θα παίξουμε και ως ζευγάρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είχαμε πολλή χημεία», συνέχισε. «Είναι πολύ δύσκολο και απαιτητικό άθλημα, τον καταλαβαίνω και τον δικαιολογώ για τις εκρήξεις του».

Σάκκαρη: Ξέρω τον Στέφανο από 10 χρονών



«Δεν θα μπορούσα να έχω προπονήτρια τη μητέρα μου», είπε όταν ρωτήθηκε αν θα ήθελε να έχει τη μητέρα της ως προπονήτρια για να συμπληρώσει όμως ότι «ακούω πάντα τις συμβουλές της». «Θέλω να έχω μαζί της μια σχέση μητέρας και κόρης και να έχουμε μια υγιή σχέση», ανέφερε.

Σάκκαρη στον Αντώνη Σρόιτερ


«Είμαι στο Μόντε Κάρλο τώρα, μένουμε πολύ κοντά με τον Στέφανο. Περνάω όσο πιο πολύ χρόνο μπορώ εδώ στην Αθήνα. Μου έχει λείψει η Ελλάδα. Μελλοντικά δεν θα ήθελα να ζω κάπου αλλού παρά μόνο στην Ελλάδα», ανέφερε η  κορυφαία παίκτρια. «Ζω μόνη μου από τα 18 μου στο εξωτερικό. Οι γονείς μου ήταν πάντα δίπλα μου, αλλά ταξίδευα πάρα πολύ. Ταξίδευα πάρα πολύ για να φτάσω στο επίπεδο που είμαι σήμερα. Οπότε δεν γυρνούσα πολύ συχνά στην Ελλάδα. Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω, δεν θα άλλαζα κάτι γιατί αυτό με έκανε τον άνθρωπο που είμαι σήμερα» συνέχισε. «Αυτό που μου έλειψε πολύ απ' την Ελλάδα ήταν το μαγείρεμα», συμπλήρωσε. «Έμαθα να περνάω χρόνο με τον εαυτό μου. Το λατρεύω. Πολλές φορές μιλάω στον εαυτό μου». 

«Σταμάτησα να ασχολούμαι με τα κακά σχόλια. Μέχρι να φτάσω στο σημείο που έφτασα πριν μια εβδομάδα πολλοί λέγανε ότι "πρέπει να σταματήσεις το τένις". Πλέον το έχω αποβάλει από μέσα μου. Δεν με απασχολεί. Μπορούν να λένε ό,τι θέλουν. Και το Roland Garros να είχα κερδίσει κάτι θα έβρισκαν να μου πουν», ανέφερε η κορυφαία τενίστρια για να συνεχίσει λέγοντας «εισπράττω πολλή αγάπη απ' τον κόσμο, ειδικά τις τελευταίες μέρες έχω πάθει ένα σοκ».

Σάκκαρη: Γιατί σταμάτησα να διαβάζω τα σχόλια στα Social Media
Κλείσιμο



«Η μητέρα μου δεν ήθελε να ασχοληθώ με το τένις», ανέφερε η Μαρία Σάκκαρη. «Δεν ήθελε κανένα της παιδί να παίξει τένις. Όταν είδε ότι έχω ταλέντο, της άρεσε ότι ένα απ' τα παιδιά της έχει ιδιαίτερο ταλέντο». «Ήμουν φτιαγμένη να γίνω τενίστρια», συμπλήρωσε. «Δεν θα με τράβαγε κάτι άλλο». Η Μαρία Σάκκαρη δεν παρέλειψε να αναφερθεί επίσης στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε στα ξεκινήματά της.

Η Μαρία Σάκκαρη φέρεται να έχει και μια ιδαίτερη σχέση με την Άννα Βίσση. «Η Άννα ήταν φαν της μαμάς και η μαμά της Άννας. Η Άννα έχει τρέλα για το τένις. Πρώτη φορά την είδα στο τέλος του 2018 και έπαθα πλάκα. Την θαυμάζω πολύ. Η μουσική της είναι υπέροχη. Έχει τύχει κι έχω πάει να την δω πολλές φορές», είπε αναφερόμενη στη σχέση της με την Άννα Βίσση, με την τραγουδίστρια να μιλάει εξίσου επαινετικά για τη σπουδαία τενίστρια.  

Μαρία Σάκκαρη και Άννα Βίσση

«Είμαι Ολυμπιακός. Πηγαίνω στο γήπεδο, και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ. Μου αρέσει ο αθλητισμός», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Έχω δει πιο πολύ ποδόσφαιρο από μπάσκετ».

«Είναι πολύ μεγάλο βήμα αυτό που έκανε η Σοφία Μπεκατώρου. Θέλει μεγάλη καρδιά. Είναι πολύ δύσκολο πράγμα, αξιοθαύμαστο. Δεν έχω δεχτεί άμεσα σχόλια, ούτε με έχει πλησιάσει κανείς. Νομίζω ότι με φοβούνται λίγο»
, ανέφερε η Μαρία Σάκκαρη σχετικά με το MeToo.

Όσον αφορά στο κομμάτι της πίεσης στους αθλητές, η Μαρία Σάκκαρη είπε: «Υπάρχουν παίκτες που ανέχονται πολύ άσχημες συμπεριφορές από τους προπονητές τους ή τον κόσμο γύρω τους. Οι προπονητές μπορεί να χάσουν το νόημα της υπόθεσης, επειδή ο εγωισμός τους δεν αντέχει την ήττα, την απόρριψη, την πραγματικότητα, να βγάζουν το μίσος τους προς την παίκτρια. Το βλέπω καθημερινά. Σίγουρα έχω ακούσει ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν σηκώσει χέρι αλλά δεν το έχω δει με τα μάτια μου. Και συνήθως είναι από άντρα προς γυναίκα».


Μαρία Σάκκαρη για το metoo


Ειδήσεις σήμερα:

Δένδιας για Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: Οι Έλληνες γνωρίζουμε τι σημαίνει πρόσφυγας

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Πύργο

Ιράκ: Επίθεση με ρουκέτα σε βάση που φιλοξενεί Αμερικανούς στρατιώτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης