Γλυπτό από ηλεκτρονικά απόβλητα στην Κορνουάλη απεικονίζει τους ηγέτες των G7

Γλυπτό από ηλεκτρονικά απόβλητα στην Κορνουάλη απεικονίζει τους ηγέτες των G7

Το γλυπτό απεικονίζει τους Μπόρις Τζόνσον, Μάριο Ντράγκι, Τζάστιν Τρουντώ, Άνγκελα Μέρκελ, Εμανουέλ Μακρόν, Τζο Μπάιντεν και Γιοσίχιντε Σούγκα

g7
Ένα γλυπτό από ηλεκτρονικά απόβλητα, που απεικονίζει τους ηγέτες της ομάδας G7 κατασκευάστηκε στην Κορνουάλη λίγο πριν την Σύνοδο Κορυφής, που θα πραγματοποιηθεί εκεί από τις 11 εώς τις 13 Ιουνίου.

Με την ονομασία «Μount Recyclemore» το εγχείρημα έχει σκοπό να επισημάνει τις ζημιές, που προκαλούνται στο περιβάλλον από την απόρριψη ηλεκτρονικών συσκευών. Ο άνθρωπος, που κρύβεται πίσω από αυτή την δημιουργία είναι ο γλύπτης Τζόι Ρας.



«Ελπίζω με το έργο μου να δείξω ότι αυτά τα υλικά μπορούν πολύ εύκολα να γίνουν επαναχρησιμοποιήσιμα ή ανακυκλώσιμα», εξηγεί ο καλλιτέχνης, καθώς από πρόσφατη έκθεση των Ηνωμένων Εθνών προέκυψε ότι περισσότεροι από 53 εκατ. τόνοι ηλεκτρονικών αποβλήτων δημιουργήθηκαν σε όλο τον κόσμο κατά το 2019. Αυτό σημαίνει ότι τα απόβλητα αυξήθηκαν τα τελευταία 5 χρόνια κατά 9 εκατ. τόνους.

Ο γλύπτης επίσης εξήγησε πως τίποτα στην δημιουργία του δεν είναι τυχαίο, από την τοποθεσία εώς το τι απεικονίζει. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η συγκεκριμένη τοποθεσία επιλέχθηκε, γιατί βρίσκεται απέναντι από το Carbis Bay Hotel, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής και η υπερηψωμένη του θέση έχει σκοπό να τραβήξει την προσοχή των ηγετών.

joe_rush
Κλείσιμο


«Το έχουμε τοποθετήσει έτσι, ώστε να κοιτά τους ηγέτες. Έχω την ελπίδα ότι έτσι ίσως τους κάνουμε να συνειδητοποιήσουν ότι είναι όλοι μζί σε αυτή την επιχείρηση αποβλήτων. Πρέπει να κινητοποιηθούμε. Το βασικό μου μήνυμα είναι: Ας μιλήσουμε για να ξεδιαλύνουμε αυτό το χάλι», εξηγεί ο Τζόι Ρας.

Το γλυπτό απεικονίζει τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, τον Μάριο Ντράγκι της Ιταλίας, τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τρουντώ, τον Γάλλο πρωθυπουργό Εμανουέλ Μακρόν, τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Γιοσίχιντε Σούγκα, την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τέλος τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.


cornwall




Ειδήσεις σήμερα:

Στον εισαγγελέα οι επτά συλληφθέντες για τη δολοφονία της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη - Δείτε φωτογραφίες

Σταμάτησαν από σήμερα τη διάθεση των self test τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης

Επιστρέφει από το Σάββατο η μουσική στην εστίαση και διευρύνεται το ωράριο κυκλοφορίας - Τι θα εισηγηθούν οι επιστήμονες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης