David Damiano: Η αρραβωνιαστικιά του μιλάει για την σπάνια ασθένειά της - Τι είναι η «βουλβοδυνία»

David Damiano: Η αρραβωνιαστικιά του μιλάει για την σπάνια ασθένειά της - Τι είναι η «βουλβοδυνία»

Το κείμενό της και η φωτογραφία που την δείχνει καταβεβλημένη από τον πόνο

Soleri
Ο David Damiano μετά τη νίκη στον 65ο διαγωνισμό της Eurovision απασχολεί τα διεθνή ΜΜΕ. Μάλιστα ο 22χρονος Ιταλός είναι καρδιοκατακτητής στη χώρα του και sex symbol όμως εκείνος τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει μάτια μόνο για τη Giorgia Soleri.

H 25χρονη είναι γνωστό μοντέλο στην πατρίδα της και influencer με τους followers της να ξεπερνούν τις 200 χιλιάδες.

Το νεαρό κορίτσι τον περασμένο Οκτώβριο μέσα από το λογαριασμό της στο Instagram μίλησε ανοιχτά για ένα θέμα της το οποίο είναι πολύ προσωπικό. Η ίδια το χαρακτηρίζει «ντροπιαστικό». Αποκάλυψε πως πάσχει από την ασθένεια βουλβοδυνία.

Με δάκρυα στα μάτια και εμφανώς ταλαιπωρημένη από τον οξύ πόνο γράφει στην ανάρτησή της:

«Την αποκαλούν “αόρατη” ασθένεια αλλά εγώ θυμάμαι με ακρίβεια όλες τις θυσίες και τους περιορισμούς που έχω εξαιτίας της. Για αυτό αποφάσισα να σας δείξω το πιο άσχημο, το πιο σάπιο, το πιο μαύρο μέρος. Αλλά το πιο πραγματικό.

Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε σε μια από τις ατελείωτες νύχτες στα τελευταία οκτώ χρόνια που πέρασα με πόνο, ρίγη, κραυγές και δάκρυα και που κατέστρεψαν τη ζωή μου. Έχω ακούσει για τα πάντα, ότι είμαι τρελή, ανήσυχη, ψυχρή, ψεύτρα. Ότι φοβάμαι το σεξ, ότι πρέπει να αυνανίζομαι περισσότερο. Το χειρότερο από όλα είναι η ακραία μοναξιά στην οποία βρίσκεσαι, ενώ κρίνεται από τους γύρω σου και εκείνοι που πρέπει να βρουν μια διάγνωση δεν μπορούν να το κάνουν.






Μαθαίνεις να θεωρείς ότι ο πόνος είναι μέρος σου, είναι η καθημερινότητά σου. Δεν μπορείς να φορέσεις στενά τζιν, καλσόν, να φας όξινα τροφιμα, αλκοόλ, ζάχαρη ούτε καν να βγεις βόλτα. Ακόμη και ο προγραμματισμός των διακοπών γίνεται εφιάλτης γνωρίζοντας ότι θα μπορούσες να περάσεις τις μέρες ξαπλωμένη πάνω στο κρεβάτι τους με αφόρητο πόνο».

davids
O Nτέιβιντ Νταμιάνο και η αρραβωνιαστικιά του Τζόρτζια Σολέρι είναι μαζί από το σχολείο.
Κλείσιμο


Όταν τελικά έδωσα ένα όνομα σε όλα αυτά, ανακάλυψα όχι μόνο ότι δεν είμαι μόνη, αλλά ότι οι γυναίκες που επηρεάζονται από αυτήν την παθολογία είναι πολλές και έχουν όλες αυτό το αίσθημα ότι έχουν εγκαταλειφθεί εντελώς στον πόνο τους. Τότε, υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα έκανα ό,τι μπορούσα για να βεβαιωθώ ότι καμία δεν θα ένιωθε έτσι. Δεν είμαστε ένοχες, δεν είμαστε ‘χαλασμένες’ και δεν είμαστε ‘ελαττωματικές’. Είμαστε ασθενείς και αξίζουμε κατανόηση και σεβασμό», πρόσθεσε.



Τι είναι η βουλβοδυνία

Η βουλβοδυνία είναι ένας όρος που περιγράφει τη δυσφορία του αιδοίου, όπου πιο συχνά περιγράφεται ως αίσθημα πόνου και χαρακτηρίζεται από κάψιμο, τσούξιμο, ερεθισμό ή οξύ πόνο που εμφανίζεται στο αιδοίο, συμπεριλαμβανομένων των χειλέων και την είσοδο του κόλπου.

Ο πόνος μπορεί να είναι συνεχής, διακοπτόμενος ή να συμβεί μόνο όταν το αιδοίο έρχεται σε επαφή, συνήθως η βουλβοδυνία ορίζεται ως χρόνια. Τα αίτιά της, μέχρι στιγμής, παραμένουν άγνωστα. Μπορεί να μην συσχετίζεται απαραίτητα με μόλυνση ή δερματική πάθηση στην περιοχή, ενώ δεν υπάρχουν σχετικά ορατά ευρήματα ή μια συγκεκριμένη, κλινικά αναγνωρίσιμη, νευρολογική διαταραχή που να την προκαλεί. Δεν προκαλείται από λοίμωξη (π.χ. ιός candida, ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων, έρπη), φλεγμονή (π.χ. ομαλός λειχήνας, διαταραχή immunobullous), νεοπλασία (π.χ. ασθένεια του Paget, καρκίνωμα πλακωδών κυττάρων), ή νευρολογική διαταραχή (π.χ. συμπίεση του νωτιαίου νεύρου).

Πολλοί γυναικολόγοι πιστεύουν ότι οφείλεται σε παλαιότερη μυκητίαση. Μια άλλη πιθανή αιτία είναι οι βλάβες των νεύρων. Τα χαρακτηριστικά του πόνου, που συναντώνται στη βουλβοδυνία, μοιάζουν με εκείνα του νευροπαθητικού πόνου. Η βουλβοδυνία ταλαιπωρεί περίπου 15% των γυναικών και συνήθως εμφανίζεται στις ηλικίες μεταξύ 20 με 30. Δεν υπάρχει μια ομοιόμορφη θεραπευτική προσέγγιση θεραπείας για την βουλβοδυνία.


Ειδήσεις σήμερα:

«Βόμβα» Φάουτσι: Οι ΗΠΑ χρηματοδοτούσαν το εργαστήριο της Ουχάν για πέντε χρόνια

«Άλλος άνθρωπος» η Κέλι Όσμπορν - Παραδέχεται ότι έχει προσθέσει υαλουρονικό στο πρόσωπό της


Influencers καταγγέλλουν: Μας προσφέρθηκαν χιλιάδες ευρώ για να αμαυρώσουμε την εικόνα του εμβολίου της Pfizer
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης