Πριγκίπισσα Μαργαρίτα: Σε δημοπρασία πωλείται το αγαπημένο αυτοκίνητό της

Πριγκίπισσα Μαργαρίτα: Σε δημοπρασία πωλείται το αγαπημένο αυτοκίνητό της

Το βασιλικό αυτοκίνητο είχε φιλοξενήσει πολλούς επώνυμους επιβάτες - Η αξία του κυμαίνεται στις 45.000-55.000 λίρες

princess_margaret
Σε δημοπρασία διατίθεται από τις 26 Μαΐου η αγαπημένη '80s Rolls Royce της πριγκίπισσας Μαργαρίτας.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κυκλοφορούσε μόνο με ειδική παραγγελία, ενώ ήταν μόνο 2.135 τα μοντέλα, που είχαν κατασκευαστεί κατά το 1977-1980. Το ιστορικό μοντέλο, που είχε στην κατοχή της η πριγκίπισσα Μαργαρίτα για 22 χρόνια ονομαζόταν «Silver Wraith II».



Μεταξύ και άλλων μοντέλων μιας μεγάλης συλλογής κλασσικών αυτοκινήτων, που διατίθεται προς πώληση από την εταιρεία H&H Classics στο Πολεμικό Μουσείο IWM Duxforf στο Cambridge, θα διατεθεί και το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έναντι 45.000-55.000 λιρών. Η υψηλή τιμή, φυσικά, είναι αναμενόμενη, αν λάβει κανείς υπόψιν τον προκάτοχό του.

margaret_rolls_royce
Κλείσιμο


Η τελευταία φορά, που χρησιμοποιήθηκε από τη βασιλική οικογένεια ήταν το 2002, όταν και μετέφερε τούς κοντινούς συγγενείς της πριγκίπισσας στην κηδεία της στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Η διάσημη Rolls Royce πέρασε στο γιο της πριγκίπισσας, Ντέιβιντ Λίνλεϊ, αμέσως μετά το θάνατο της. Εκείνος, όμως, τήν πούλησε σχεδόν αμέσως στον βασιλικό Ρόναλντ Ολράιτ, που δεν κατάφερε τελικά να ανταπεξέλθει στο υψηλό κόστος συντήρησής της.

Το αυτοκίνητο παραμένει ανέπαφο, όπως ακριβώς το είχε ζητήσει η πριγκίπισσα Μαργαρίτα με τους μεγάλους καθρέφτες και το αναπαυτικό πίσω κάθισμα -προσαρμοσμένο απόλυτα πάνω στην πριγκίπισσα- με μία πολύ μικρή αλλαγή στην οροφή του, την οποία ανανέωσε ο τελευταίος κάτοχός της.



Ανά καιρούς έχει φιλοξενήσει πολύ σημαντικούς επιβάτες, όπως την βασίλισσα Ελισάβετ, την πριγκίπισσα Νταϊάνα, τη βασίλισσα Μαίρη, καθώς και το πρώην προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ, Ρόναλντ και Νάνσυ Ρήγκαν.


Ειδήσεις σήμερα 

Απελευθερώθηκαν οι μετακινήσεις: Ξεκίνησε η έξοδος από τις πόλεις - Κίνηση σε λιμάνια και διόδια

Βεβαιώσεις μετακίνησης: Σε ποιες περιπτώσεις χρειάζονται, μετά την άρση του lockdown

Οι πρώτες ώρες στην αγορά χωρίς SMS και τον φόβο προστίμων - Βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης