Η Μέγκαν Φοξ καταγγέλλει την σκληρή στάση του Χόλιγουντ απέναντι στις μέλλουσες μητέρες του χώρου

Η Μέγκαν Φοξ καταγγέλλει την σκληρή στάση του Χόλιγουντ απέναντι στις μέλλουσες μητέρες του χώρου

«Μόλις μείνεις έγκυος, όλοι σε ξεγράφουν από το χώρο της υποκριτικής. Νομίζουν ότι εγκαταλείπεις την καριέρα σου», αναφέρει η ηθοποιός

megan_fox
Σε μία λεπτομερή συνέντευξη στο «The Kelly Clarkson Show» προχώρησε η Μέγκαν Φοξ σχετικά με το πόσο σκληρά αντιμετωπίζεται η μητρότητα από το Χόλιγουντ.

H ηθοποιός αφού μοιράστηκε τις δικές της εμπειρίες από το χώρο του κινηματογράφου, έπειτα από τη γέννηση των τριών παιδιών της, χαρακτήρισε την συμπεριφορά των κινηματογραφικών παραγωγών ως «ασυγχώρητη».

Όπως εξήγησε, το Χόλιγουντ συνηθίζει να ασκεί πίεση στις μέλλουσες μητέρες, δημιουργώντας τούς ένα ανεξήγητο άγχος για την εξέλιξη της καριέρας τους μετά τον ερχομό του παιδιού τους. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Το Χόλιγουντ δεν είναι συνηθισμένο σε γυναίκες σαν εμάς, που είμαστε μητέρες και έχουμε μία πραγματική ζωή».

Megan Fox Says Hollywood Is 'Unforgiving' To Working Moms


Η Μέγκαν Φοξ στην συνέχεια της εμφάνισης της εξήγησε τι ακριβώς εννοεί, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα ξεκινάει ήδη από τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης. «Μόλις περάσεις ένα συγκεκριμένο στάδιο της εγκυμοσύνης, όπου είναι αισθητή, δεν μπορείς να είσαι μπροστά από την κάμερα», τόνισε η ηθοποιός, ενώ πρόσθεσε πως ακόμα και μετά την γέννηση του μωρού οι μητέρες αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα: «Μόλις αποκτήσεις το μωρό, σου λένε: "Θα πρέπει να φεύγεις για να θηλάσεις κάθε δύο ώρες και αυτό μάς κοστίζει και χρήματα και ασφάλιση"».



Όπως προκύπτει και από την έρευνα του κοινωνιολόγου Κέιτλιν Κόλινς το 2019, οι ΗΠΑ έχουν την πιο αυστηρή στάση στην ισορροπία των γυναικών μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, λόγω της έλλειψης πολιτιστικής στήριξης.

Κλείσιμο
Η 34χρονη ηθοποιός μίλησε για το πώς βίωσε και εκείνη την πίεση της κινηματογραφικής βιομηχανίας, αναφέροντας πως αμέσως μόλις έμεινε έγκυος, όλοι αναρωτήθηκαν αν εγκαταλείπει την καριέρα της. Παραδέχτηκε, μάλιστα, πως έφτασε να πηγαίνει νωρίτερα στη δουλειά της απλά και μόνο για να ευχαριστήσει τους παραγωγούς και να τούς κάνει κατανοητό ότι δεν εγκατέλειψε το επάγγελμα της.



Τέλος, μίλησε για την περίοδο μετά τη γέννα της, όπου αντί να ξεκουράζεται και να φροντίζει το νεογέννητο μωρό της, η πίεση του χώρου για την επιστροφή της τής δημιούργησε μεγάλη ένταση: «Είσαι μονίμως σε μία ένταση και λες: Πρέπει να χάσω 30 κιλά σε οκτώ εβδομάδες. Όλα αυτά σε αγχώνουν. Υποτίθεται ότι αυτήν την περίοδο πρέπει να γνωρίσεις το μωρό σου, να το φροντίσεις. Και αυτό και τον εαυτό σου».



Η ηθοποιός κατέληξε ότι το Χόλιγουντ πρέπει να ξεκινήσει να προσαρμόζεται στην γυναικεία φύση, καθώς αυτή η στρεσογόνα κατάσταση επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό αρνητικά τις μέλλουσες μαμάδες. Ελπίζει όμως ότι το πρόβλημα θα λυθεί, καθώς οι γυναίκες, που εισέρχονται στη βιομηχανία είναι όλο και περισσότερες: «Πρόκειται για μία πατριαρχία, που έχει επικρατήσει για πολύ καιρό. Η εξουσία είναι στα χέρια ανθρώπων, που δεν καταλαβαίνουν. Είναι λογικό, λοιπόν, να επικρατούν αυτές οι συνθήκες».


Ειδήσεις σήμερα: 

Financial Times: «Εκτόξευση» του ελληνικού ΑΕΠ με αύξηση από 12% έως 18% προβλέπουν οι διεθνείς οίκοι

Δικάζεται στις 14 Μαΐου ο σάτυρος της Νέας Σμύρνης - Αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την Παρασκευή

Ξυλοδαρμός οδηγού λεωφορείου: «Μου επιτέθηκαν και ανήλικοι μαθητές» λέει στο protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης