Η βασίλισσα Ελισάβετ ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά» στον δισεγγονό της, Άρτσι

Η βασίλισσα Ελισάβετ ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά» στον δισεγγονό της, Άρτσι

Ο γιος του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ έγινε σήμερα 2 ετών - Τι ζήτησαν οι Σάσεξ από τους θαυμαστές τους για τα γενέθλια του Άρτσι - Ο λόγος που ο Άρτσι δεν είναι πρίγκιπας

archiii
«Χρόνια Πολλά» ευχήθηκε η 95χρονη βασίλισσα Ελισάβετ στον δισεγγονό της, Άρτσι, που σήμερα έγινε 2 ετών. Η «αειθαλής» μονάρχης ευχήθηκε για τα γενέθλια του γιου του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ μέσω του επίσημου λογαριασμού της βασιλικής οικογένειας σε Twitter και Instagram. «Ευχόμαστε στον Άρτσι Μαουντμπάτεν Ουίνδσορ χαρούμενα 2α γενέθλια σήμερα», γράφει η λεζάντα, που συνοδεύεται από μια φωτογραφία στην οποία ο Χάρι και η Μέγκαν κρατούν αγκαλιά το γιό τους στο κάστρο του Ουίνδσορ τον Μάιο του 2019.



Αλλά και ο πρίγκιπας Κάρολος με τη δούκισσα της Κορνουάλης και ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ, παρά την απογοήτευση από την συνέντευξη - «φωτιά» των Σάσεξ στην Όπρα Γουίνφρεϊ τον περασμένο Μάρτιο με βολές κατά της βασιλικής οικογένειας, ευχήθηκαν για τα γενέθλια του μικρού Άρτσι στους λογαριασμούς τους σε Instagram και Twitter ανεβάζοντας φωτογραφίες από την βάπτισή του.



Ο μεν πρίγκιπας της Ουαλίας επέλεξε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία με τον ίδιο να κοιτάζει τρυφερά τον εγγονό του στην αγκαλιά του Χάρι ενώ ο Ουίλιαμ και η Κέιτ συνόδευσαν τις ευχές τους με μια οικογενειακή φωτογραφία από την βάπτιση του μικρού Άρτσι.

archiii
Κλείσιμο


Η βασίλισσα αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν να δουν τον Άρτσι 18 μήνες, αφού μετά το Megxit το περασμένο έτος ο Χάρι και η οικογένειά του έφυγαν αρχικά για τον Καναδά και στη συνέχεια εγκαταστάθηκαν μόνιμα σε πολυτελή βίλα αξίας 14 εκατ. δολαρίων στο Μοντεσίτο της Σάντα Μπάρμπαρα.

Έκκληση των Σάσεξ να γίνουν δωρεές στα γενέθλια του γιου τους για την αγορά εμβολίων σε φτωχές χώρες

Ο Χάρι και η Μέγκαν δεν έδωσαν στη δημοσιότητα νέα φωτογραφία του Άρτσι με αφορμή τα γενέθλια του, όπως είχαν κάνει το περασμένο έτος. Το λαμπερό ζευγάρι ζήτησε από τους θαυμαστές του, μέσω της ιστοσελίδας του ιδρύματος Archewell που έχει δημιουργήσει, να προσφέρουν 5 δολάρια έκαστος στην οργάνωση GAVI ως δώρο για τα γενέθλια του Άρτσι, έτσι ώστε να αγοραστούν εμβόλια ενάντια της νόσου Covid -19 στις αναπτυσσόμενες χώρες. «Μια δωρεά 5 δολαρίων μπορεί να καλύψει το κόστος μιας δόσης για κάποιον που έχει ανάγκη», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ο λόγος που ο Άρτσι δεν φέρει τον τίτλο του «πρίγκιπα»

Ο γιος του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ ήρθε στον κόσμο στις 6 Μαΐου του 2019, είναι έβδομος στην διαδοχή του θρόνου της Γηραιάς Αλβιόνας και δεν φέρει επίσημο τίτλο καθώς, σύμφωνα με διάταγμα του Γεώργιου του Ε' το 1917 μόνο οι γαλαζοαίματοι που βρίσκονται σε ευθεία γραμμή διαδοχής, δηλαδή τα παιδιά και τα εγγόνια του μονάρχη από γιο, θα μπορούσαν να φέρουν τον τίτλο του «πρίγκιπα» ή της «πριγκίπισσας». Με εξαίρεση τον πρίγκιπα Γεώργιο, πρωτότοκο γιο του Ουίλιαμ και της Κέιτ, που έλαβε τον τίτλο του «πρίγκιπα» ως τρίτος στην διαδοχή του θρόνου. Το 2013 η βασίλισσα Ελισάβετ με νέο διάταγμα όρισε πως όλα τα τέκνα του πρίγκιπα Ουίλιαμ και όχι μόνο ο Γεώργιος, θα μπορούν να φέρουν τον τίτλο του «πρίγκιπα» ή της «πριγκίπισσας». Όμως, ο Άρτσι θα πρέπει να περιμένει μέχρι ο παππούς του, πρίγκιπας Κάρολος, να γίνει βασιλιάς για να λάβει και εκείνος τον τίτλο του «πρίγκιπα», όπως έχουν τα τρία παιδιά του Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον.

Στην συνέντευξη - «βόμβα» που παραχώρησαν στις 7 Μαρτίου στην Όπρα Γουίνφρεϊ ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, η Αμερικανίδα, πρώην ηθοποιός, υποστήριξε πως ο γιος της δεν πήρε τον τίτλο του «πρίγκιπα» επειδή «κάποιος» στη βασιλική οικογένεια είχε εκφράσει φόβους για το σκούρο χρώμα του ενώ εκείνη ήταν ακόμα έγκυος. Πρόσφατα, ο φίλος και βιογράφος της Μέγκαν, Ομίντ Σκόμπι, παραδέχθηκε πως η δούκισσα «έκανε λάθος στην εκτίμησή της για το θέμα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης