Νικ Κέιμεν: Το καυτό αγόρι της θρυλικής διαφήμισης της Levi's δεν είναι πια εδώ - Βίντεο & φωτογραφίες

Νικ Κέιμεν: Το καυτό αγόρι της θρυλικής διαφήμισης της Levi's δεν είναι πια εδώ - Βίντεο & φωτογραφίες

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες - Η ιστορία του σποτ της δεκαετίας του ΄80 που άλλαξε ριζικά τον χώρο της διαφήμισης, έσωσε μια εταιρεία από την καταστροφή και δημιούργησε ένα νέο sex symbol

Kamen_2
Τον ήχο της μηχανής του αυτοκινήτου που σταματά διαδέχονται οι πρώτες νότες της ηλεκτρικής κιθάρας. Στο γεμάτο κόσμο χώρο των δημόσιων πλυντηρίων μιας αμερικάνικης γειτονιάς εισβάλλει ένας μελαχρινός, γοητευτικός νεαρός που μαγνητίζει αμέσως τα βλέμματα. Υπό τους ήχους του ρυθμικού ροκ κομματιού του Μάρβιν Γκέι « I Heard It Through The Grapevine» κατευθύνεται προς ένα πλυντήριο, βγάζει με άνεση το μαύρο T – Shirt που φοράει και το ρίχνει μέσα στον κάδο.

Οι γυναίκες, κάθε ηλικίας, που βρίσκονται γύρω του κοιτούν εντυπωσιασμένες χωρίς να μπορούν να προβλέψουν την επόμενή του κίνηση. Με την ίδια χαρακτηριστική άνεση ο νεαρός ξεκουμπώνει το τζιν του, το βγάζει, το πετά μέσα στο πλυντήριο και φορώντας μόνο το λευκό μποξεράκι του κατευθύνεται προς τα καθίσματα της αναμονής έχοντας αφήσει τους γύρω του άφωνους...

Levi's commercial - Laundrette

Η παραπάνω ιστορία, που μπορεί σε αρκετούς να ξυπνά έντονες μνήμες από παλιές καλές εποχές, συνδέεται με μια από τις πιο θρυλικές τηλεοπτικές διαφημίσεις  όλων των εποχών.

Πρόκειται για το ιστορικό σποτ της Levi's του 1985 με πρωταγωνιστή το μοντέλο αρχικά και μετέπειτα τραγουδιστή Νικ Κάμεν ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία μόλις 59 ετών σκορπίζοντας θλίψη στο καλλιτεχνικό στερέωμα αλλά και στα εκατομμύρια, ώριμων πλέον, θαυμαστριών του που έλιωναν εκείνη την εποχή μπροστά στην τηλεόραση περιμένοντας να τον δουν να...βάζει μπουγάδα!

Πέρα από το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σποτ άλλαξε ριζικά τον χώρο της διαφήμισης και ανέδειξε ένα νέο, παγκόσμιο sex symbol, ήταν παράλληλα εκείνο ποιυ εξασφάλισε στην Levi's όχι μόνον την επιβίωσή της αλλά και μια νέα υπερκερδοφόρα περίοδο καθιστώντας και πάλι το πασίγνωστο παντελόνι Levi's 501 νούμερο 1 επιλογή στην παγκόσμια αγορά. Εκείνη την περίοδο η εταιρεία αντιμετώπιζε τεράστια κρίση καθώς τα κλασικά πλέον τζιν της θεωρούνταν ξεπερασμένα με αποτέλεσμα η νεολαία να μην τα προτιμά.
lewis2

Κλείσιμο
Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια επιβίωσης μέσα σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό εμπορικό περιβάλλον, ποντάρει τα...ρέστα της στην δύναμη της διαφήμισης και η σαρωτική επιτυχία ξεπερνά ακόμη και τις πιο τρελές προσδοκίες. Μέσα σε λίγα μόλις 24ωρα το σποτ έχει γίνει ανάρπαστο, τα κορίτσια ψάχνουν απεγνωσμένα να μάθουν λεπτομέρειες για τον κούκλο πρωταγωνιστή της ο οποίος, πολύ σύντομα, φιγουράρει με την μορφή αφίσας, στα περισσότερα εφηβικά και νεανικά δωμάτια της εποχής. Με τη συγκατάθεση των μαμάδων, δε, αφού οι περισσότερες, όσο κι αν προσπάθούν, δεν μπορούν να κρύψουν τον θαυμασμό τους. Και τα αγόρια όμως συναντούν στο μελαμψό πρόσωπο του Νικ Κάμεν το πρότυπο του θαρραλέου, ακομπλεξάριστου και γοητευτικού τύπου που καταφέρνει να προσελκύει όλα τα βλέμματα.

Έτσι κοιπόν μ' ένα πλυντήριο, ένα όμορφο αγόρι κι ένα πολύ καλό τραγούδι η Levi's κατάφερε όχι μόνον να επιβιώσει αλλά και να εξασφαλίσει ένα λαμπρό μέλλον. Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την προβολή της διαφήμισης οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 800% με αποτέλεσμα να έχει στεγνώσει κυριολεκτικά η αγορά αφού το τμήμα παραγωγής δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει σε τέτοια τεράστια νούμερα. Το αστείο της υπόθεσης είναι πως εκτός από τα παντελόνια αυξήθηκαν κατακόρυφα και οι πωλήσεις του εσωρούχου τύπου μπόξερ που φορούσε ο Νικ Κάμεν δημιουργώντας μια ολοκαίνουργια νέα τάση στην αγορά!
nick-kamen_Madonna
Ο Νικ Κάμεν με την Μαντόνα την εποχή της δισκογραφικής συνεργασίας τους
Το γοητευτικό μοντέλο προσέλκυσε εκείνη την περίοδο και την προσοχή της σούπερ σταρ Μαντόνα που έγραψε για εκείνον το τραγούδι «Each Time You Break My Heart» με το οποίο έκανε και το επιτυχημένο μουσικό του ντεμπούτο. Δεν κατάφερε ωστόσο να κάνει καριέρα στον χώρο της μουσικής παρότι είχε τα απαραίτητα προσόντα τουλάχιστον για τον χώρο της ποπ. Ίσως γιατί οι θαυμάστριές του δεν ήθελαν να τον βλέπουν να κάνει οτιδήποτε άλλο από το να...βγαίνει από τα ρούχα του.

Nick Kamen - Each Time You Break My Heart - 1986


Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 2.093 τα κρούσματα - 96 οι θάνατοι, στους 765 οι διασωληνωμένοι

Ανοίγουν τη Δευτέρα τα φροντιστήρια για τη Γ' Λυκείου - Τέλος τα ραντεβού για το λιανεμπόριο από τις 15 Μαΐου

Μητσοτάκης στους FT: Η κατάσταση βελτιώνεται - Θα ανοίξουμε με ασφάλεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης