Jay-Z: Μίλησε για την οικογένεια του, τις φυλετικές διακρίσεις στις ΗΠΑ και το lockdown σε μία σπάνια συνέντευξη

Jay-Z: Μίλησε για την οικογένεια του, τις φυλετικές διακρίσεις στις ΗΠΑ και το lockdown σε μία σπάνια συνέντευξη

Ο ράπερ δήλωσε απογοητευμένος από τις κοινωνικές συνθήκες, που επικρατούν, όμως χαίρεται που κατά την διάρκεια της πανδημίας κατάφερε να συνδεθεί περισσότερο με την οικογένεια του

jay_z
Σε μία σπάνια συνέντευξη του στους Sunday Times, ο Jay-Z μίλησε για τις απόψεις του σχετικά με τις φυλετικές διακρίσεις στην Αμερική και τις εντάσεις, που προκαλούν, καθώς και τις επιρροές που ασκούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη νέα γενιά. Επίσης, αναφέρθηκε στην κληρονομιά, που θα αφήσει στα τρία παιδιά του.

Ο διάσημος ράπερ χαρακτήρισε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως ένα μικρόφωνο, που δίνει τη δυνατότητα στα νέα παιδιά να το χρησιμοποιήσουν, όποτε εκείνα θέλουν. Συγκεκριμένα, είπε: «Δεν μπορείς να δίνεις ένα μικρόφωνο σε κάποιον για 24 ώρες και να πιστεύεις ότι δε θα σκεφτεί να το χρησιμοποιήσει. Είναι απίστευτα πλέον αυτά τα παιδιά...Σκέψου να έχεις ένα μικρόφωνο και να σου υποβάλουν ερωτήσεις για την κοινωνική δικαιοσύνη, όταν είσαι μόλις 18 ετών. Σκέφτεσαι αν έπρεπε ήδη να γνωρίζεις την απάντηση και αν δεν είναι σωστή να φοβάσαι πως ό,τι είπες σε λίγη ώρα θα βρίσκεται παντού.»



Όταν ρωτήθηκε για την κληρονομιά που θα αφήσει εκείνος στα παιδιά του, είπε: «Είναι πολύ εύκολο να αποφασίζουμε εμείς τι θέλουμε να κάνουν τα παιδιά μας, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχουμε ιδέα. Είμαστε απλά καθοδηγητές. Το παιδί έχει ανάγκη το πιο σημαντικό πράγμα, να νιώθει αγάπη. Όχι να του πεις: "Ορίστε, σου παραδίδω την εταιρεία, που χτίζω για σένα"», ενώ για το στίγμα που θα ήθελε να αφήσει ως καλλιτέχνης στον κόσμο, είπε: «Δεν έχω ιδέα. Εύχομαι απλά να μιλούν για μένα, όπως και για τον Μπομπ Μάρλεϊ για παράδειγμα, σαν όλους αυτούς τους σπουδαίους. Αλλά δεν είμαι εγώ, που θα το αποφασίσω αυτό.»

Ο Jay-Z μίλησε επίσης για το πώς διαμόρφωσαν τη ζωή του οι νέες συνθήκες, που επικρατούν. Ο καλλιτέχνης αναφέρθηκε στην σύζυγο του Beyonce και στα τρία του παιδιά, Μπλου Άιβι, Σιρ και Ρούμι και παραδέχτηκε πως το lockdown ήταν μία καλή ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά. Όπως είπε: «Ήρθε η ώρα για όλους να καθίσουν και να συνδεθούν αληθινά. Να επικεντρωθούν στην οικογένεια τους και να περάσουν χρόνο μαζί. Μόνο έτσι θα μάθουν καλύτερα ο ένας τον άλλο. Μετά περνάει ο χρόνος. Μπαίνεις σε μία άλλη πραγματικότητα.»



Στην εν λόγω συνέντευξη, πέρα από τις δηλώσεις του για τη νέα πραγματικότητα, που επέβαλε η πανδημία, αναφέρθηκε και στις φυλετικές διακρίσεις, που τον τελευταίο καιρό είναι πολύ έντονο φαινόμενο στις ΗΠΑ. Ο ίδιος τόνισε πως όλη αυτή η κατάσταση είναι μία τρανή απόδειξη για το πόσο πίσω είναι ακόμα το ανθρώπινο είδος. «Είναι απογοητευτικό. Η ανθρώπινη φυλή δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε βασικά πράγματα. Αντιμετωπίζουμε ακόμα το Asian Hate. Δεν μπορούμε να κλαίμε για το γάλα, που χύθηκε, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει γάλα, σωστα; Είμαστε κοντά σήμερα; Όχι. Είμαστε πιο μακριά από ότι ήμασταν 50 χρόνια πριν; Ναι», δήλωσε με απογοήτευση ο ράπερ.





Ειδήσεις σήμερα

Αρκουμανέας: Το 95% των θανάτων και των διασωληνωμένων είναι ανεμβολίαστοι

Αντίστροφη μέτρηση για την κατάργηση του SMS για μετακίνηση - Σήμερα ή την Παρασκευή οι ανακοινώσεις

Σήμερα η προκαταβολή για τις εκκρεμείς συντάξεις και το Δώρο Πάσχα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης