Πέγκυ Ζήνα (ΘΕΜΑ 104,6): «Ευλογημένη» η αποτυχία μου στην Eurovision - Μου έδειξε ποιος δρόμος ήταν σωστός για μένα

Πέγκυ Ζήνα (ΘΕΜΑ 104,6): «Ευλογημένη» η αποτυχία μου στην Eurovision - Μου έδειξε ποιος δρόμος ήταν σωστός για μένα

Από την Eurovision μέχρι τη συνεργασία της με τον Δημήτρη Μητροπάνο - Από το «Δυστυχώς» έως την «Ανατροπή» - Από την κόρη της μέχρι τα «talent show»: η Πέγκυ Ζήνα μίλησε για όλους και για όλα

peggy_zina_live_thema_1046
Σε μία σπάνια συνέντευξή της, η αγαπημένη ερμηνεύτρια άνοιξε την ψυχή της και μίλησε ζωντανά και αποκλειστικά, για όλους και για όλα, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και τους «Τρεις Θεματοφύλακες», Δημήτρη Τυχάλα, Μιχάλη Μουσελίμη και Βασίλη Αναστασόπουλο.


«Με μεγάλη συγκίνηση συνειδητοποίησα πόσο τους έχω λείψει. Δεν το πίστευα. Την αγκαλιά που τους έστειλα μου την ανταπέδωσαν» είπε στην αρχή της συνέντευξης, όταν ρωτήθηκε για την τεράστια ανταπόκριση που είχε το Streaming Living Concert της Heaven, την περασμένη Πέμπτη, όπου την απολαύσαμε σε 12 τραγούδια άλλων ερμηνευτών.

Ακολουθούν ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά αποσπάσματα της συνέντευξης: 

- Τον πρώτο μήνα της καραντίνας τον εκμεταλλεύτηκα για να ξεκουραστώ. Δεν θυμάμαι σε 25 χρόνια καριέρας, εκτός από το διάστημα που διέκοψα λόγω εγκυμοσύνης, να είχα άλλη τέτοια ευκαιρία για ξεκούραση. Μετά άρχισε να με κυριεύει ο φόβος. Φοβόμουν ακόμα και τις επαφές με τους δικούς μου ανθρώπους. Το πέρασα βαριά ψυχολογικά. Είχα πλήρη απουσία.

Κλείσιμο
- Στο δεύτερο κύμα ξανάπεσα ψυχολογικά. Και τον περασμένο Ιανουάριο-Φεβρουάριο ένιωσα ότι κάπως έπρεπε να επιστρέψω σε μένα, στην επαφή μου με τη δουλειά ξανά. Ένιωσα ότι πρέπει να δηλώσω παρουσία. Ότι είμαι εδώ και θα είμαι εδώ όταν τελειώσει όλο αυτό.

- Έχω την πολυτέλεια πια να μην με πιέζει κάποιος να κάνω κάτι. Κάνω πια πράγματα που είναι επιλογή μου. Είναι σημαντικό κάθε καλλιτέχνης να μοιράζεται την αλήθεια του.

- Έχω κάποια πικρία ότι το κομμάτι του πολιτισμού δεν λειτούργησε σωστά. Είναι πολύ εύκολο όμως να έχουμε παράπονα από την εκάστοτε κυβέρνηση. Ο κλάδος του πολιτισμού έχει πληγεί περισσότερο, αλλά δεν ξέρω αν θα μπορούσε να είχε γίνει διαφορετικά.

- Η Ηλέκτρα (σ.σ. η κόρη της, ηλικίας 9,5 ετών) έχει ταλέντο στον χορό και τον αθλητισμό. Δεν θα είμαι παρά πολύ «ζεστή» στο να κάνει τα ταλέντα της αυτά επάγγελμα. Δεν θα ενθάρρυνα το βήμα της το καλλιτεχνικό, αλλά δεν θα την εμπόδιζα. Δεν θα ήθελα να βγάζει χρήματα από αυτό. Η αγαπημένη της τραγουδίστρια είναι η Ariana Grande. Τραγούδια δικά μου δεν λέει, αλλά λέει όλα τα δικά της.

- Δεν θα πήγαινα πάλι κριτής σε talent show. Ήταν ψυχοφθόρο και με στενοχωρούσε. Δεν έχω δει να συμβαίνει κάτι με τους νικητές τα τελευταία τέσσερα-πέντε χρόνια. Θεωρώ ότι δεν πιάνει τόπο. Θα έλεγα όμως σε όλα τα παιδιά να πάνε. Είναι σαν να πηγαίνουν σε σχολή και να περνάνε από οντισιόν. Με φοβίζει το μετά, να μην παθαίνουν κατάθλιψη, όταν το όνειρο δεν συνεχίζεται.

- Αν οι συνθήκες ήταν κατάλληλες, θα έκανα μια δική μου τηλεοπτική εκπομπή.

- Έχω... περάσει την ηλικία για την Eurovision. Είμαι λαϊκή τραγουδίστρια, ενώ ένας ποπ τραγουδιστής δεν «γερνάει» ποτέ. Ευτυχώς που δεν βγήκα τότε (σ.σ. το 2002 συμμετείχε στον ελληνικό τελικό της Eurovision με το «Love is a wonderful thing»). Μπορεί να έπαιρνα λάθος δρόμο και ν’ αργούσα να βρω τον σωστό. Εκείνη η αποτυχία ήταν ευλογημένη.

- Ο δίσκος «Μαζί σου» ήταν ο πρώτος που βρήκα την ουσιαστική μου ταυτότητα. Ναι, η αποτυχία μου στην Eurovision μου έδειξε τον δρόμο.

- Το «Έχει σύννεφα απόψε» παραμένει το πιο αγαπημένο μου τραγούδι. Κάθε φορά που το λέω, σφίγγεται το στομάχι μου και ανεβαίνει στην ψυχή μου. Είναι τόσο πολύ «εγώ». Με συγκλονίζει ακόμα και σήμερα.

- Αγαπημένη συνεργασία με τον Δημήτρη Μητροπάνο. Μου άλλαξε τη ζωή, την κοσμοθεωρία. Από τη μια αισθάνθηκα πλήρης, ότι έχω φτάσει στο επίπεδο να μπορώ να συνεργάζομαι με τον Μητροπάνο, κι από την άλλη φοιτήτρια που πρέπει να κάνω ένα σοβαρό μεταπτυχιακό.

- Θα ήθελα να συνεργαστώ με τον Γιάννη τον Πάριο επί σκηνής, μου έχει δώσει τραγούδια κι έχουμε ένα υπέροχο ντουέτο μαζί. Και με τη Χαρούλα Αλεξίου, αλλά δεν πρόλαβα (σ.σ. η Χαρούλα Αλεξίου ανακοίνωσε πέρυσι ότι αποχωρεί από το τραγούδι).

Ειδήσεις σήμερα: 

Δώρο Πάσχα: Τι ποσό θα λάβουν οι εργαζόμενοι από το κράτος και τι από τον εργοδότη - Υπολογίστε το online

Η επόμενη μέρα της αναβάθμισης: Ανάπτυξη 3,8% και στο βάθος… νέο ομόλογο

Βόλος: Χαμός σε κορωνοπάρτι στο κέντρο της πόλης – Ανάστατοι οι κάτοικοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης