Σιωπηλός δρόμος: Θρίλερ-υπερπαραγωγή στο ΜΕGΑ

Σιωπηλός δρόμος: Θρίλερ-υπερπαραγωγή στο ΜΕGΑ

Μια σειρά υψηλών προσδοκιών και προδιαγραφών προβλήθηκε απόψε στις 21.00 στο Μεγάλο Κανάλι για να ανακατέψει την τηλεοπτική τράπουλα και να διεκδικήσει εντυπώσεις και τηλεθέαση

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
ΣΙΩΠΗΛΟΣ_ΔΡΟΜΟΣ2
Σε ένα πλούσιο προάστιο της Αθήνας, στο Βαθύ Αττικής, το σχολικό λεωφορείο ενός ιδιωτικού σχολείου που πραγματοποιεί ένα από τα καθημερινά του δρομολόγια αγνοείται. Μέσα σε αυτό επιβαίνουν 9 μαθητές του δημοτικού σχολείου, παιδιά εύπορων και ισχυρών οικογενειών μιας προνομιούχας κοινότητας, μαζί με τον οδηγό και μια νεαρή συνοδό.

Εναέριες και επίγειες δυνάμεις της Αστυνομίας σαρώνουν από την πρώτη στιγμή την περιοχή, ενώ επικεφαλής των ερευνών αναλαμβάνει ο Νάσος Οικονομίδης, ένας έμπειρος αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής. Η συνταρακτική διαπίστωση πως πρόκειται για μια υπόθεση μαζικής απαγωγής δεν θα αργήσει να έρθει και ο αντίκτυπος θα είναι τεράστιος όχι μόνο για τη δοκιμαζόμενη κοινότητα και τους τραγικούς γονείς, αλλά και για όλη τη χώρα. Μέσα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές η Θάλεια Καρούζου, μια νεαρή δημοσιογράφος, επιστρέφει στη γενέτειρά της και βρίσκεται αναπάντεχα στο επίκεντρο των γεγονότων.

Βαρδης_Μαρινακης
O σκηνοθέτης Βαρδής Μαρινάκης


Η περιγραφή της υπόθεσης μαρτυρά ότι αυτό που προβλήθηκε απόψε στις 21.00 από τη συχνότητα του MEGA είναι σίγουρα μια δραματική αστυνομική σειρά. Ως εδώ καλά. Ακολουθούν ωστόσο και κάποια ακόμη στοιχεία που δεν πιστοποιούν απλώς το είδος ή τις προθέσεις της νέας σειράς, αλλά πλεονεκτήματα και σημαντικές περγαμηνές που ερεθίζουν τα κουρασμένα από τηλεοπτικά υποπροϊόντα μάτια του κοινού να στρέψουν το βλέμμα τους σε κάτι που πραγματικά θα εντυπωσιάσει.

Ο «Σιωπηλός δρόμος» φέρει την υπογραφή του κορυφαίου συγγραφικού διδύμου Πέτρου Καλκόβαλη και Μελίνας Τσαμπάνη και σκηνοθετείται από τον Βαρδή Μαρινάκη. Την πρωτότυπη μουσική της σειράς υπογράφει ο μουσικοσυνθέτης Θοδωρής Ρέγκλης, που έντυσε μουσικά το τρέιλερ της ταινίας «Παράσιτα», η οποία απέσπασε 4 βραβεία Οσκαρ το 2020. Και το καστ είναι ανάλογο με αυτά του παρελθόντος, όπου ουσιαστικά κορυφαίοι ηθοποιοί διαφορετικών γενιών παρήλαυναν από σειρές και κατακτούσαν το κοινό με τις ερμηνείες τους.

Κάπως έτσι η εξίσωση γίνεται απλή. Είναι κάτι το διαφορετικό σε σχέση με όσα παρακολουθεί ένας βομβαρδισμένος από ποικιλία περιεχομένου τηλεθεατής, αλλά η διαφορά έχει σχέση με την ποιότητα. Το σίριαλ έκανε απόψε πρεμιέρα και λίγες ώρες πριν οι ηθοποιοί συστήνονται στο αναγνωστικό κοινό για να ακολουθήσει και η οθόνη...

10921458_0-0-1000-563_1920x0_80_0_0_84c012a310ff160c9f0f08b5d59ce7d7
Siopilos_Dromos_Exof
Σκηνές από την σειρά «Σιωπηλός Δρόμος» του MEGA


Οι βασικοί ρόλοι της νέας σειράς

Θάλεια Καρούζου
(Πηνελόπη Τσιλίκα)
Κλείσιμο
Το μαύρο πρόβατο της οικογένειας. Δημοσιογράφος στο επάγγελμα, όμορφη, εύστροφη, ευθύς και ασυμβίβαστη. Οταν άθελά της θα εμπλακεί στη διαπραγμάτευση με τους απαγωγείς, η Θάλεια θα μπει στο στόχαστρο όλων και θα δώσει τη μάχη της ζωής της.

Νάσος Οικονομίδης
(Δημήτρης Λάλος)
Αστυνόμος Α’ στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και επικεφαλής ερευνών. Εμπειρος, ικανός και έξυπνος.
Αντιμέτωπος με την πιο σημαντική πρόκληση της καριέρας του, αντιμέτωπος με τον χρόνο και τα ίδια του τα συναισθήματα, θα κινήσει γη και ουρανό προκειμένου να ολοκληρώσει την αποστολή που έχει αναλάβει.

Βασίλης Τότσης
(Χρήστος Λούλης)
Σύζυγος της Αθηνάς και θετός πατέρας της κόρης της, Αριστέας. Γοητευτικός, χαμηλών τόνων και στοργικός. Ξεκίνησε από τα χαμηλά ως απλός εργάτης και έφτασε ψηλά χάρη στην ευφυΐα και την επιμονή του.

Αθηνά Καρούζου
(Ανθή Ευστρατιάδου)
Η μεγάλη αδελφή της Θάλειας και αγαπημένη κόρη του μπαμπά. Είναι σύζυγος του Βασίλη και μητέρα της Αριστέας. Πειθαρχημένη και μεθοδική. Ο αγγελικά πλασμένος κόσμος της θα καταρρεύσει και εκείνη θα κληθεί να δει την αλήθεια κατάματα.

Σπύρος Καρούζος
(Αντώνης Καφετζόπουλος)
Πατέρας της Θάλειας, της Αθηνάς και του Ορφέα, παντρεμένος με την Ιουλία, είναι ο απόλυτος αρχηγός της οικογένειας. Επιτυχημένος επιχειρηματίας, είναι ιδιοκτήτης ενός λατομείου. Απαιτητικός και σκληρός, καταφέρνει πάντα να τα έχει όλα υπό τον έλεγχό του.

siopilosdromos
Οι πρωταγωνιστές της σειράς «Σιωπηλός Δρόμος» του MEGA


Ιουλία Ξένου
(Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου)
Η δεύτερη σύζυγος του Σπύρου και μητέρα του Ορφέα. Καθηγήτρια Μουσικής, όμορφη, ευαίσθητη και τρυφερή. Υπερπροστατευτική με τον γιο της, αφοσιωμένη σύζυγος, προσπαθεί να κρατήσει την οικογένεια ενωμένη.

Mαντώ Καρούζου
(Βίκυ Παπαδοπούλου)
Σύζυγος του Νικήτα και ανιψιά του Σπύρου. Η μητέρα του Αλκη, η εκρηκτική Μαντώ, δουλεύει στο πλευρό του συζύγου της στον δήμο ως υπεύθυνη Πολιτισμού. Φαινομενικά δείχνει να τα έχει όλα. Η κρίση στην οικογένεια θα την κάνει να αναθεωρήσει όλα όσα θεωρούσε πραγματικά δικά της.

Νικήτας Γκέκας
(Γιάννος Περλέγκας)
Δήμαρχος της περιοχής και πρώην υπάλληλος του Σπύρου. Παντρεμένος με τη Μαντώ, πατέρας του Αλκη. Είναι ένας δυναμικός, αυθόρμητος και έντονος χαρακτήρας που απολαμβάνει την προβολή και την αναγνώριση που του προσφέρει το αξίωμά του.

Βιολέτα Φωτοπούλου
(Μυρτώ Αλικάκη)
Ιδιοκτήτρια του σχολείου. Χήρα και μητέρα της 17χρονης Δανάης. Καλλιεργημένη και πολυάσχολη γυναίκα, έχει αφιερωθεί στη δουλειά της. Θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στους γονείς των παιδιών.

Mιχάλης Τοπάλης
(Νικόλας Παπαγιάννης)
Ο χαμηλών τόνων, εσωστρεφής πρώην σύντροφος της Θάλειας. Είναι υπάλληλος σε ένα βενζινάδικο της περιοχής και έχει αφοσιωθεί στη φροντίδα της μητέρας του. Η επανεμφάνισή του στη ζωή της Θάλειας θα εγείρει ερωτήματα.

Ελπίδα Γιάνναρη
(Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη)
Εξυπνη, μορφωμένη και γενναία. Η Ελπίδα, συνοδός του μοιραίου σχολικού, θα χρειαστεί να επιστρατεύσει όλο το θάρρος και την ψυχραιμία που διαθέτει για να προστατέψει τα παιδιά.


Mιλούν οι πρωταγωνιστές της σειράς

ΛΟΥΛΗΣ_2
ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ
«Εχω μια ωραία ανασφάλεια και αγωνία για αυτή τη σειρά, μια και είναι η πρώτη μου τηλεοπτική εμφάνιση μετά από σχεδόν 15 χρόνια. Ενα πολύ καλό σενάριο, μια ιστορία 13 επεισοδίων, με έναν πολύ καλό σκηνοθέτη και σπουδαίους ηθοποιούς. Οι ρόλοι ακροβατούν και η πλοκή συναρπάζει. Το θέμα μάς σφίγγει το στομάχι, αλλά η εξέλιξη της ιστορίας αφήνει να ξεπηδήσουν άλλοτε ο καλύτερος και άλλοτε ο χειρότερος εαυτός μας. Εννοώ των θεατών... Είναι μια καλή ευκαιρία να δώσει αυτή η σειρά το έναυσμα να γίνονται όλο και περισσότερες τόσο φροντισμένες σειρές στην ελληνική τηλεόραση. Σε μια εποχή που όλοι έχουμε πια εξοικειωθεί με τις ξένες πολύ καλές σειρές, ο «Σιωπηλός δρόμος» πιστεύω ότι θα μας κάνει να στρέψου- με την προσοχή μας και στις ελληνικές παραγωγές».


ΤΣΙΛΙΚΑ_ΝΕΟ

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΤΣΙΛΙΚΑ
Οταν ο «Σιωπηλός δρόμος» πρωτοέφτα- σε στα χέρια μου ήταν ένα πάκο με 13 σενάρια, και ανοίγοντας καθένα από αυτά με περίμενε πάντα μια έκπληξη, γραμμένη από τα θαυματουργά χέρια της Μελίνας Τσαμπάνη και του Πέτρου Καλκόβαλη. Οταν ξεκινήσαμε τα γυρίσματα με τον Βαρδή Μαρινάκη, ανοίχτηκε ένας καινούριος κόσμος μπροστά μου. Ενας κόσμος πλούσιος σε εξαιρετικά ταλαντούχους και πλέον αγαπημένους ανθρώπους, σε πολύτιμους συνεργάτες, σε γυρίσματα με χιόνι και ήλιο, με γέλια και κλάματα, πολλή δουλειά, σε ένα κλίμα σύμπνοιας και εμπιστοσύνης. Είμαι ευγνώμων που μου δόθηκε η ευκαιρία να προσεγγίσω έναν ρόλο όπως αυτός της Θάλειας, με τόσο πλούσια ιστορία, πλευρές φωτεινές και σκοτεινές. Εύχομαι, όπως έχουμε αγα- πήσει τον «Σιωπηλό δρόμο» εμείς, να τον αγαπήσετε κι εσείς». 

ΛΑΛΟΣ_ΝΕΟ_

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΛΟΣ
«Αυτό που με γοήτευσε σε αυτό τον ρόλο είναι το βάθος που έχει. Ο ήρωάς μου, ο Νάσος, είναι ένας κλασικός ήρωας φιλμ νουάρ. Βασικά χαρακτηριστικά είναι ότι ο ήρωας δεν είναι αμέτοχος, αλλά συμμετέχει ενεργά στην έρευνα, τρώει ξύλο, χτυπιέται, κυνηγάει, κάποιοι προσπαθούν να τον παγιδέψουν, του παίρνουν την υπόθεση από τα χέρια, βρίσκεται υπό απειλή και, τέλος, εμπλέκεται συναισθηματικά. Συχνά ο ήρωας του νουάρ ερωτεύεται τη λάθος γυναίκα η οποία τον παρασύρει. Αυτή η συναισθηματική και βιωματική του εμπλοκή με την υπόθεση της απαγωγής γίνεται γι’ αυτόν ζήτημα ζωής και θανάτου. Είναι αυτό που τον διαφοροποιεί από τον αμέτοχο ερευνητή ενός κλασικού αστυνομικού έργου».

ΦΑΜΕΛΗ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΕΙΛΑ-ΦΑΜΕΛΗ
Εφτασε η μέρα για την πρεμιέρα και νιώθω πολύ χαρούμενη. Ο «Σιωπηλός δρόμος» είναι μια δουλειά που έχω πιστέψει βαθιά και νιώθω πολύ τυχερή που είμαι μέρος της. Νομίζω ότι μπορώ να περιγράψω το πώς αισθάνομαι που συμμετέχω σε αυτή τη σειρά με μια σκέψη, που σίγουρα έχουμε κάνει όλοι όσοι παρα- κολουθούμε αξιόλογες σειρές σε διάφορες πλατφόρμες: Γιατί να μη γυρίζονται και στην Ελλάδα τέτοιου υψηλού επιπέδου παραγωγές; Σίγουρα μια τέτοια προσπάθεια απαιτεί και το ανάλογο μπάτζετ. Υπάρχει όμως «αντίδοτο», που είναι το ταλέντο, η ευφυΐα και η προσφορά όλων των συντελεστών που συμμετέχουν σε ένα τέτοιο εγχείρημα.

Ειδήσεις σήμερα:

«Ελ. Βενιζέλος»: Συνελήφθη 33χρονος που προσπάθησε να περάσει κοκαΐνη στη χώρα

Με click away πουλούσε «μαϊμούδες» από το σπίτι του στη Βόρεια Ελλάδα

Υπευθυνότητα και σύνεση ζητά το Μαξίμου από τους εμπόρους Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης