Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Το «κρούσμα 0» ένα χρόνο μετά μιλάει για τον απόλυτο εφιάλτη

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Το «κρούσμα 0» ένα χρόνο μετά μιλάει για τον απόλυτο εφιάλτη

Τι αποκαλύπτει για όσα έζησε και τι λένε οι φίλοι της για τον μπούλινγκ που δέχτηκαν όταν επέστρεψαν από το Μιλάνο

Krousma_01
Η επιχειρηματίας Δήμητρα Βουλγαρίδου στις 26-02-2020 καταγράφτηκε επίσημα ως το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19 στην χώρα μας.

Με την νοσηλεία της στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ως ασθενής 0 «τάραξε» το πανελλήνιο, «αναστάτωσε» την ροή των ειδήσεων και έθεσε σε συναγερμό την ελληνική επιστημονική και ιατρική κοινότητα.

Είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο μαζί με τον σύζυγο της Φάνο Ζαχαρίου, με τον επιστήθιο φίλο της, δημοσιογράφο Πέτρο Νάζο, και έναν ακόμη φίλο τους, τον Δημήτρη Βύζα, προκειμένου να παρευρεθούν στην εβδομάδα Μόδας.

Η παραμονή στην πόλη του Ιταλικού βορρά περιλάμβανε ως είθισται και από παλιότερες επισκέψεις τους, μετακινήσεις στο κέντρο της πόλης, την καρδιά της ευρωπαϊκής μόδας και παρακολούθηση για επαγγελματικό σκοπό, επιδείξεων μόδας μεγάλων οίκων υψηλής ραπτικής.

Όλα έβαιναν καλώς μέχρι που την τελευταία μέρα ακυρώθηκαν αναπάντεχα λόγω της έξαρσης του Covid -19, σημαντικές εκδηλώσεις που ήταν να παραβρεθούν, γεγονός που τους θορύβησε και τους προβλημάτισε.

Η επιστροφή στην Ελλάδα μετατράπηκε σε εφιάλτη.
Κλείσιμο
Προτεραιότητα τους ήταν να γυρίσουν υγιείς στην πατρίδα. Η μοίρα αποφάσισε ένα διαφορετικό σενάριο και από την ανέμελη αυτή παρέα, η Δήμητρα ήταν αυτή που έμελλε να αποτελεί ιστορικά το «κρούσμα 0» της χώρας μας.


Στο βίντεο-ντοκιμαντέρ του Mykonos Live TV αποκαλύπτονται, μεταξύ άλλων: οι συγκλονιστικές στιγμές που έζησε ως ασθενής 0 στο θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, η κοινωνική απομόνωση, η ψυχολογική πίεση και ο εκφοβισμός που βίωσε η ίδια, η οικογένεια της αλλά οι υπόλοιποι συνταξιδιώτες- φίλοι της που μπήκαν σε καραντίνα πριν το πρώτο lock down του Μαρτίου του 2020.

Ευχαριστούμε:
Για τη βοήθεια την Στέλλα Ζουλινάκη
Για την φιλοξενία του το Gatto Perso Luxury Apartments

Μουσική - Βίντεο - Μοντάζ: Πέτρος Νάζος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης