Την πρακτική eye-gazing που εφαρμόζει για 11 λεπτά κάθε εβδομάδα ο Θανάσης Ευθυμιάδης -μαζί με τη σύζυγό του,Άννα Δημητρίεβιτς- θέλησε να τη μοιραστεί και μέσω instagram, απευθυνόμενος σε όλα τα ερωτευμένα ζευγάρια.
Ο ίδιος εξήγησε στην ανάρτησή του, ξεκινώντας με στίχους του Γάλλου ποιητή Ζακ Πρεβέρ: «’’Χιλιάδες και χιλιάδες χρόνια δεν θα μπορούσαν να φτάσουν για να πω για το μικρό δευτερόλεπτο της αιωνιότητας που με φίλησες και σε φίλησα. Ένα πρωί μέσα στο φως του χειμώνα, πάνω στη Γη. Στη Γη που είναι ένα αστέρι’’ Ζακ Πρεβέρ.
Πρακτική eye-gazing: μια πρακτική βαθιάς σύνδεσης καρδιάς με καρδιά, για όλα τα ζευγάρια. Καθόμαστε κάτω στο πάτωμα, ο ένας απέναντι στον άλλον, ώστε τα μάτια να είναι στο ίδιο επίπεδο. Χωρίς να μιλάμε, κοιταζόμαστε στα μάτια, για 11 λεπτά (μια φορά την εβδομάδα). Οι ψυχές συνομιλούν μέσα απ’ τα μάτια».
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Πώς η AI αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές μελετούν και προετοιμάζονται για τις εξετάσεις, με τον εκπαιδευτικό να παραμένει ο καθοριστικός παράγοντας της μαθησιακής εμπειρίας