Στην κάμερα της ΕΡΤ περιέγραψε τη δυσάρεστη εμπειρία σεξουαλικής παρενόχλησης που είχε η ηθοποιός Χριστίνα Σαμπανίκου από γνωστό ηθοποιό-σκηνοθέτη στη διάρκεια οντισιόν.
«Μου ζητήθηκε να τον προκαλέσω χορεύοντας σαν να είναι πελάτης. Πάγωσα… Μετά κατέβηκε από τη σκηνή, κάθισε στις θέσεις του κοινού, στο σκοτάδι, στις πίσω σειρές κι εκεί συνέχισε, έκανε ό,τι έκανε… Δεν υπάρχει λόγος να βάλουμε το μάτι παραπάνω στην κλειδαρότρυπα» περιέγραψε η ίδια
Η Χριστίνα Σαμπανίκου, παρόλα αυτά ζητάει να μη δαιμονοποιηθεί το θέατρο, γιατί τέτοια φαινόμενα συμβαίνουν σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους. «Δόθηκε η ευκαιρία να κοιτάξουμε μέσα μας και να σπάσει το απόστημα όχι μόνο στον καλλιτεχνικό χώρο, αλλά και στο δημοσιογραφικό, στον πολιτικό, στις πολυεθνικές, στα εργοστάσια, όπου υπάρχουν σχέσεις εξουσίας» ανέφερε η ηθοποιός.
Οι σύγχρονοι μηχανισμοί ωρίμανσης ιδεών, που μειώνουν το ρίσκο, επιταχύνουν την εφαρμογή και βοηθούν τις πόλεις να λαμβάνουν πιο τεκμηριωμένες αποφάσεις.
Με επίκεντρο τις τοπικές κοινωνίες, η ΑΒ Βασιλόπουλος πραγματοποίησε 150 δράσεις εθελοντισμού σε όλη τη χώρα, με τη συμμετοχή περισσότερων από 4.500 ανθρώπων.