Σεξουαλική παρενόχληση στο θέατρο: Οι καταγγελίες και η αντίδραση του Κώστα Σπυρόπουλου

Σεξουαλική παρενόχληση στο θέατρο: Οι καταγγελίες και η αντίδραση του Κώστα Σπυρόπουλου

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε μετά τα όσα είπε η Ζέτα Δουκα - Η καταγγελία της Τζένης Μπότση, της Αγγελικής Λάμπρη και της Λουκίας Μιχαλά κατά του Κώστα Σπυρόπουλου - «Αν προσέβαλα κάποιον δεν ήταν στις προθέσεις μου», δήλωσε  δια του συνηγόρου του ο ηθοποιός και σκηνοθέτης

spyropoulos343
Η Ζέτα Δούκα άνοιξε για τα καλά τον «Ασκό του Αιόλου» στο χώρο του θεάτρου, καθώς τη σκυτάλη των καταγγελιών πήραν χθες  η Αγγελική Λάμπρη, η Τζένη Μπότση και η Λουκία Μιχαλά με κοινή ανάρτησή τους στα social media καταγγέλουν τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Κώστα Σπυρόπουλο για σεξουαλική παρενόχληση.

«Ορμώμενες από το θάρρος των γυναικών που με αξιοπρέπεια και παρρησία κατήγγειλαν την σεξουαλική κακοποίηση ή παρενόχληση και τη σωματική ή λεκτική βία την οποία υπέστησαν από ανθρώπους που εκμεταλλεύτηκαν την ισχύ και την υπεροχή τους, έναντι των θυμάτων τους, προβαίνουμε σήμερα σε αυτή τη δήλωσή μας και ανακοινώνουμε δημόσια ότι υπήρξαμε θύματα πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Κώστα Σπυρόπουλο.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας απέναντι στα παιδιά μας και σε όλους τους νέους ανθρώπους να στηρίξουμε τη δημοσίευση τέτοιων περιστατικών ώστε να μειωθούν μέχρι και να εξαλειφθούν», γράφει στην ανάρτησή της η Τζένη Μπότση την οποία «συνυπογράφουν» και οι ηθοποιοί Αγγελική Λάμπρη και Λουκία Μιχαλά.

Δείτε την ανάρτηση: 



Η απάντηση του Κώστα Σπυρόπουλου: Αν προσέβαλα κάποιον, δεν ήταν στις προθέσεις μου

Μερικές ώρες μετά τις καταγγελίες εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση ο Κώστας Σπυρόπουλος έσπασε τη σιωπή του δια του δικηγόρου του Αλέξη Στεφανάκη, με μία ανακοίνωση:

«Σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας, καταγγελίες από καταξιωμένες γυναίκες ηθοποιούς, σε βάρος του εντολέα μου Κώστα Σπυρόπουλου, υπό τον τίτλο «θύματα πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα». Αναγνωρίζω ότι τέτοιες καταγγελίες συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και δημιουργούν αισθήματα συμπαράστασης προς τα «θύματα» και αποστροφής προς το φερόμενο «θύτη». Ωστόσο, αποτελεί ένδειξη πολιτισμού μιας κοινωνίας ο φερόμενος θύτης να μην στοχοποιείται τόσο βάναυσα, ειδικά, όταν δεν υφίσταται καταγγελία που να μπορεί να ερευνηθεί από το μόνο θεσμό που έχει αυτή την εξουσία, ήτοι τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Ουδείς δικαιούται να την υποκαταστήσει στο έργο της. Σε κάθε περίπτωση και σεβόμενος απόλυτα την αξία του ανθρώπου, ο εντολέας μου υπογραμμίζει ότι, εάν προσέβαλε κάποιον ή τον έκανε να αισθανθεί άβολα, λυπάται ειλικρινά γι΄αυτό και δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν ήταν στις προθέσεις του. Υπενθυμίζω ότι στη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του έχει συνεργαστεί με πλειάδα ηθοποιών, σκηνοθετών και καλλιτεχνικών συντελεστών. Οι συνεργασίες του υπήρξαν πάντοτε αρμονικές, μέσα σε πλαίσια αμοιβαίου σεβασμού της ανθρώπινης προσωπικότητας και με στόχο την επίτευξη του καλύτερου δυνατού καλλιτεχνικού αποτελέσματος».


Εν τω μεταξύ, λίγο μετά την κοινή ανάρτηση των τριών ηθοποιών μια νέα καταγγελία φαίνεται πως έρχεται να συμπληρώσει τη λίστα. Ο λόγος για την ηθοποιό Χριστίνα Σαμπανίκου που γνωστοποίησε σε σχόλιό της στο Instagram της Τζένης Μπότση ότι είχε στο παρελθόν μία δυσάρεστη, όπως την αναφέρει, εμπειρία από τον Κώστα Σπυρόπουλο.

Κλείσιμο
Η Χριστίνα Σαμπανίκου έγραψε χαρακτηριστικά: «Ευχαρίστως να συνυπογράψω καθώς είχα επίσης δυσάρεστη εμπειρία σε οντισιόν που βρέθηκα μόνη μου». Και συνέχισε μετά την απάντηση της Τζένης Μπότση που της είπε ότι θα επικοινωνήσει μαζί της σύντομα: «Ναι, περιμένω τρέμοντας από νεύρα. Τόσες μέρες γυρνάει στο μυαλό μου να το γράψω αλλά με σταματούσε το γεγονός που ήμουν μόνη στην οντισιόν, χωρίς μάρτυρα».

Δείτε παρακάτω:

144262885_406953250396997_2121198657302492539_n


Τα στόματα που για δεκαετίες παρέμεναν κλειστά άνοιξαν και οι αποκαλύψεις που αφορούν σε περιστατικά σεξουαλικής, σωματικής και λεκτικής βίας είναι πολλές.

Το κύμα συμπαράστασης είναι μεγάλο και από τα πρώτα λεπτά των αναρτήσεων τους γνωστοί ηθοποιοί και τραγουδιστές σπεύδουν να συγχαρούν τις τρεις κυρίες για το θάρρος τους να μιλήσουν.

Γιώργος Καπουτζίδης

«Είμαι δίπλα σου! Όπως ήμουν και τότε, 22 χρόνια πριν, που ήρθες στο σπίτι μου κλαίγοντας αμέσως μετά από αυτό που σου συνέβη. Θα είμαι δίπλα σου και τώρα, και για όσο χρειαστεί μέχρι να πάρεις τη δικαίωση που σου αξίζει! Μέχρι να γίνει ο κοσμος μας καλύτερος! Σ’ αγαπώ, είσαι ο πιο ειλικρινής άνθρωπος που έχω γνωρίσει στη ζωή μου και σε ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου γι αυτό».


Kapoutzidis


Σμαράγδα Καρύδη

Μπράβο σου αγαπημένη μου. 
Karydh


Φώτης Σεργουλόπουλος

Η τόλμη σας είναι ιστορική. Είμαστε στο πλευρό σας και στηρίζουμε την απόφαση σας. Κανετε ένα μεγάλο βήμα που θα μας πάει όλους μπροστά
Fotis


Σοφία Φαραζή

Τζενη μου @loukia_m λουκια μου σας αγαπώ!μπραβο σας!!!ειμαι περιφανή για σας! Είμαστε μαζί σας!!!!
Farazi


Σοφία Παυλίδου

Είμαι μαζί σας.

Pavlidou


Έλλη Κοκκίνου

Σήμερα μου έδωσες έναν ακόμη λόγο να είμαι περήφανη για εσενα.Σε αγαπω κουμπάρα μου!!

Kokkinoyu

Νίκος Ψαρράς

Αγάπη μου δύναμη.


Psarras
Την ίδια ώρα στο  συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών τέθηκε θέμα πειθαρχικό για τον Γιώργο Κιμούλη ύστερα από τις αποκαλύψεις της ηθοποιού Ζέτα Δούκα.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN, ο Σπύρος Μπιμπίλας, πρόεδρος του ΣΕΗ, ανέφερε σχετικά: «Το πειθαρχικό συμβούλιο είναι ένα συμβούλιο, στο οποίο μπορεί να έρθει ένας ηθοποιός να καταγγείλει, αλλά μπορεί και αυτεπάγγελτα μόνο του, να ασχοληθεί με μία ιστορία ενός μέλους του. Το καταστατικό του Σωματείου μας λέει ότι όταν υπάρχει αντισυναδελφική συμπεριφορά, μπορεί - εφόσον συσταθεί το πειθαρχικό και εφόσον έρθουν τα διαπληκτιζόμενα μέρη και μιλήσουν για αυτό - να διαγράψει ένα μέλος του».

Δείτε το βίντεο:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8vhy3qlwboh-sf)



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης