Απολαυστικός για ακόμα μια φορά ο Τάκης Ζαχαράτος. Ο γνωστός showman αυτή τη φορά μεταμφιέστηκε σε Ματίνα Παγώνη και στο βίντεο που δημοσίευσε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram με σατιρική διάθεση μας προειδοποιεί πως δεν θα κάνουμε ούτε Απόκριες καθώς «ο κορωνοϊός μας χορεύει τσάμικο».
Σαν άλλη Παγώνη λοιπόν δίνει τις δικές του «εκτιμήσεις» για τις Απόκριες εν μέσω της πανδημίας: «Απόκριες δεν θα κάνουμε! Είναι δυνατόν με τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας, να γίνονται καρναβάλια; Μας χορεύει τσάμικο ο κορωνοϊός και το μόνο που σας νοιάζει είναι να καρναβαλιστείτε; Όσο καρναβαλιστήκατε, καρναβαλιστήκατε! Γιατί όλο αυτό που ζούμε, δεν είναι καρναβάλι, χρειάζεται να ντυθούμε;».
Από τα βέλη του δεν ξέφυγαν το κλειστό λιανεμόριο, τα κομμωτήρια και τα νυχάδικα, οι ανθρώπινες σχέσεις στο δεύτερο lockdown, το Survivor, αλλά και οι εξορμήσεις των Ελλήνων σελέμπριτι στο Ντουμπάι.
Πάντως υπενθυμίζουμε ότι η κυρία Παγώνη το είπε στις 8 Ιανουαρίου και στον Ιορδάνη Χασαπόλουλο πως Απόκριες δεν θα κάνουμε: «Θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες πόσο θα κρατηθούν τα μέτρα. Είναι δύσκολες μέρες, το ξέρουμε όλοι. Καρναβάλι δε θα γίνει, είναι δυνατόν με τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας να γίνονται καρναβάλια; Χτες ήταν λίγα τα κρούσματα, αλλά ήταν πολύ λίγα και τα τεστ. Πάντα τις αργίες δεν μπορούν να γίνουν πολλά τεστ».
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».
Στο νησί που το ελληνικό καλοκαίρι συναντά το πολυτελές lifestyle και οι κοσμικές παραλίες συνυπάρχουν με πιο ήσυχες γωνιές, συνεχίστηκε το διάστημα 1 με 3 Ιουλίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με τέσσερις δράσεις καθαρισμού που έφεραν το πρόβλημα στην επιφάνεια (και στις σωστές του διαστάσεις).