Ο Γιώργος Καραμίχος αποκάλυψε αν θα κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Ο Γιώργος Καραμίχος αποκάλυψε αν θα κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

 «Στον τωρινό βυθό είμαστε όλοι μαζί κι έχουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε τον πόνο με όλο τον κόσμο», λέει ο ηθοποιός για την πανδημία

Giorgos_Karamixos
Για το εμβόλιο του κορωνοϊού και την πανδημία που έχει ισοπεδώσει τα θέατρα και τον πολιτισμό μίλησε σε συνέντευξή του ο Γιώργος Καραμίχος.

Θα κάνετε το εμβόλιο για τον Covid-19 ή το σκέφτεστε;
Το σκέφτομαι. Αν δεν είναι απαραίτητο -λόγω κάποιας ευαισθησίας, αν προκύψει-, θα το αποφύγω.

Ζει ένα άλλο είδος πολέμου η γενιά μας – βιοχημικό, οικονομικό. Με ποιες συνέπειες; Ισως φτωχοποίηση; Ηδη στην Ελλάδα έχουμε ζήσει δέκα χρόνια Μνημονίων και, εκεί που πήγαμε να βγάλουμε το κεφάλι έξω, πάλι μακροβούτι…
Διαφορετικό μακροβούτι αυτή τη φορά, γιατί είμαστε στον ίδιο βυθό μαζί με όλο τον πλανήτη. Τα Μνημόνια και η κρίση έφεραν το συναίσθημα του θυμού και της αδικίας, γιατί κάποιοι έφταιγαν για εκείνη τη συμφορά (και, δυστυχώς, οι περισσότεροι την έβγαλαν καθαρή). Στον τωρινό βυθό είμαστε όλοι μαζί κι έχουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε τον πόνο με όλο τον κόσμο. Οπως και να ανταλλάξουμε και τα μαργαριτάρια που ανακαλύπτει καθένας από εμάς στα δικά του βάθη.

Πώς σας φαίνεται που εδώ και έναν χρόνο τα θέατρα είναι κλειστά;
«Το άσχημο δεν είναι μόνο ότι έκλεισαν τα θέατρα. Δυστυχώς, το χειρότερο είναι η απαξία της Πολιτείας και η περιφρόνηση των καλλιτεχνών. Εχοντας τους πλέον ακατάλληλους ανθρώπους στις καίριες θέσεις του πολιτισμού, η τέχνη και η διανόησή μας πάσχουν. Θα πρέπει άμεσα και επιτακτικά οι αρμόδιοι να δώσουν λόγο και έδρα σε ανθρώπους που νοιάζονται για τη δημιουργική έκφραση και αγαπούν την ανθρώπινη φύση. Γιατί είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης η τέχνη. Και χωρίς τέχνη ο άνθρωπος φθίνει, η ψυχή μαραζώνει και το σώμα αρρωσταίνει», είπε ο ηθοποιός στη Δημοκρατία.

Ειδήσεις σήμερα:

Υπόθεση κατασκοπείας: Μάγειρας και γραμματέας προφυλακίστηκαν γιατί κρίθηκαν ύποπτοι φυγής

«Αστέρι της Βηθλεέμ»: H Γη σε μια σπάνια ευθυγράμμιση του Δία και του Κρόνου- Δείτε βίντεο

Κορωνοϊός: Η μετάλλαξη αλλάζει τα σχέδια - Νέα μέτρα και διαρκής συναγερμός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης