Ο Γιώργος Καραμίχος αποκάλυψε αν θα κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό
«Στον τωρινό βυθό είμαστε όλοι μαζί κι έχουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε τον πόνο με όλο τον κόσμο», λέει ο ηθοποιός για την πανδημία
Για το εμβόλιο του κορωνοϊού και την πανδημία που έχει ισοπεδώσει τα θέατρα και τον πολιτισμό μίλησε σε συνέντευξή του ο Γιώργος Καραμίχος.
Θα κάνετε το εμβόλιο για τον Covid-19 ή το σκέφτεστε; Το σκέφτομαι. Αν δεν είναι απαραίτητο -λόγω κάποιας ευαισθησίας, αν προκύψει-, θα το αποφύγω.
Ζει ένα άλλο είδος πολέμου η γενιά μας – βιοχημικό, οικονομικό. Με ποιες συνέπειες; Ισως φτωχοποίηση; Ηδη στην Ελλάδα έχουμε ζήσει δέκα χρόνια Μνημονίων και, εκεί που πήγαμε να βγάλουμε το κεφάλι έξω, πάλι μακροβούτι… Διαφορετικό μακροβούτι αυτή τη φορά, γιατί είμαστε στον ίδιο βυθό μαζί με όλο τον πλανήτη. Τα Μνημόνια και η κρίση έφεραν το συναίσθημα του θυμού και της αδικίας, γιατί κάποιοι έφταιγαν για εκείνη τη συμφορά (και, δυστυχώς, οι περισσότεροι την έβγαλαν καθαρή). Στον τωρινό βυθό είμαστε όλοι μαζί κι έχουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε τον πόνο με όλο τον κόσμο. Οπως και να ανταλλάξουμε και τα μαργαριτάρια που ανακαλύπτει καθένας από εμάς στα δικά του βάθη.
Πώς σας φαίνεται που εδώ και έναν χρόνο τα θέατρα είναι κλειστά; «Το άσχημο δεν είναι μόνο ότι έκλεισαν τα θέατρα. Δυστυχώς, το χειρότερο είναι η απαξία της Πολιτείας και η περιφρόνηση των καλλιτεχνών. Εχοντας τους πλέον ακατάλληλους ανθρώπους στις καίριες θέσεις του πολιτισμού, η τέχνη και η διανόησή μας πάσχουν. Θα πρέπει άμεσα και επιτακτικά οι αρμόδιοι να δώσουν λόγο και έδρα σε ανθρώπους που νοιάζονται για τη δημιουργική έκφραση και αγαπούν την ανθρώπινη φύση. Γιατί είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης η τέχνη. Και χωρίς τέχνη ο άνθρωπος φθίνει, η ψυχή μαραζώνει και το σώμα αρρωσταίνει», είπε ο ηθοποιός στη Δημοκρατία.
Στην αριστοκρατική, κοσμοπολίτικη και καταπράσινη Κέρκυρα, συνεχίστηκε από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιουνίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με εκτεταμένες δράσεις παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών, που είχαν εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη