GNTM: Έντονες αντιδράσεις οικολόγων για το χθεσινό επεισόδιο στην Ελαφόνησο

GNTM: Έντονες αντιδράσεις οικολόγων για το χθεσινό επεισόδιο στην Ελαφόνησο

Η περίφημη παραλία του Σίμου όπου έγινε το γύρισμα είναι προστατευόμενη περιοχή του δικτύου Natura

elafonisos_gntm
Σοβαρές αντιδράσεις και διαμαρτυρίες στα social media εκ μέρους της Greenpeace και τηλεθεατών με οικολογική ευαισθησία προκάλεσε η προβολή του χθεσινού επεισοδίου του GNTM3.

Η μαγευτική και μοναδική Ελαφόνησος ήταν το σκηνικό για τη νέα δοκιμασία αποχώρησης, όπου σύμφωνα με το concept, η φωτογράφιση έγινε για την καμπάνια ενός αυτοκινήτου υψηλών προδιαγραφών, με έμπνευση από την ταινία «Mad Max».

GNTM 3 | Η μαγευτική Ελαφόνησος γίνεται το σκηνικό για τη νέα δοκιμασία αποχώρησης.



«Δεν μεταφέρουμε τις μηχανές μας, τα τζιπ μας έξω από τα οδικά δίκτυα σε ευαίσθητες περιοχές» ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της Greenpeace Άλκης Καφετζής μιλώντας σήμερα στο «Πρωινό». Ο ίδιος εξήγησε πως έτσι κι αλλιώς απαγορεύεται η οποιαδήποτε μηχανοκίνητη δραστηριότητα στις παραλίες, πόσω μάλλον σε μία περιοχή που προστατεύεται από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

«Το να μπαίνουν μηχανοκίνητα οχήματα σε οποιαδήποτε παραλία είναι παράνομο. Δεν έχει να κάνει ότι η συγκεκριμένη παραλία βρίσκεται εντός Natura. Εγώ δεν μπορώ να πάρω θέση στο τι άδειες δόθηκαν. Ούτε εσείς γνωρίζετε, ούτε εγώ τι συμβαίνει με τη συγκεκριμένη περίπτωση. Συνολικά είναι πολύ λάθος» ανέφερε ο ίδιος.

post_1
post_2


«Η παραλία είναι ένα πολύ ευαίσθητο οικοσύστημα. Σίγουρα υπάρχει εδώ ένα πολύ μεγάλο ζήτημα. Οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν πως αυτή η πρακτική που είδαν στην τηλεόραση είναι λάθος. Πολύ ξεκάθαρο.
Μίλησα τηλεφωνικά μαζί τους και μου είπαν πως δόθηκε μια άδεια που είχε κάποιους όρους. Ο Φορέας Διαχείρισης είναι ο αρμόδιος και αναμένουμε τη σχετική ανακοίνωση. Περιμένουμε να δούμε τα έγγραφα. Από μακριά δεν έχουμε την επιστημονική γνώση να κρίνουμε. Επικοινώνησα μαζί τους και το γνωρίζουνε. Είναι και αυτοί εκνευρισμένοι. Θα δούμε και εμείς την επίσημη ανακοίνωση» κατέληξε.

Κλείσιμο



Ειδήσεις σήμερα: 

Υπό πίεση το ΕΣΥ: Νοσηλεύονται οι υπερτριπλάσιοι ασθενείς σε σχέση με τις αρχές Νοεμβρίου

Τα ποσά και οι παρατάσεις Δεκεμβρίου για επιχειρήσεις, μισθωτούς, ανέργους και ιδιοκτήτες ακινήτων

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Αγία Βαρβάρα για ναρκωτικά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης