Κορωνοϊός - Ενδοοικογενειακή βία: Η Καμίλα στέλνει μήνυμα στήριξης στα θύματα - «Δεν είστε μόνοι»

Κορωνοϊός - Ενδοοικογενειακή βία: Η Καμίλα στέλνει μήνυμα στήριξης στα θύματα - «Δεν είστε μόνοι»

Κορωνοϊός - Ενδοοικογενειακή βία:  Η έκκληση να μείνουμε σπίτι ίσως γεμίζει φόβο κάποιους ανθρώπους, αφού το σπίτι για αυτούς δεν είναι ασφαλές μέρος, όμως υπάρχουν λύσεις, λέει η Δούκισσα της Κορνουάλης

Camilla
Το δικό της μήνυμα στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας έστειλε η Δούκισσα της Κορνουάλης μέσω ανάρτησής της στα social media, την ώρα που πολλοί οργανισμοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για αύξηση των περιστατικών βίας σε οικογένειες, εν μέσω των μέτρων απομόνωσης για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Η Καμίλα, η οποία υποστηρίζει δράσεις κατά της ενδοοικογενειακής βίας, γράφει στο μήνυμά της στο Instagram ότι υπάρχουν διέξοδοι για τα άτομα που έχουν αναγκαστεί το τελευταίο διάστημα να παραμένουν κλεισμένα στο σπίτι με «ανθρώπους που τα βλάπτουν» και ότι τα θύματα κακοποίησης δεν είναι μόνα.

«Αυτή είναι μια δύσκολη περίοδος για τους πάντες, καθώς έχει ζητηθεί απ’ όλους μας να μείνουμε στο σπίτι για να είμαστε ασφαλείς. Αλλά για κάποιους από εσάς αυτό είναι ακόμα πιο δύσκολο, επειδή το σπίτι δεν είναι ασφαλές μέρος» τονίζει η Καμίλα μέσα από το μήνυμά της.

«Μπορώ να φανταστώ πώς είναι να σας ζητούν να μείνετε εκεί κι ότι ίσως αισθάνεστε πολύ απομονωμένοι και φοβισμένοι για εσάς και την οικογένειά σας. Αυτή η έκκληση μπορεί να σημαίνει ότι περνάτε περισσότερο χρόνο με το άτομο που σας βλάπτει» προσθέτει η Δούκισσα της Κορνουάλης.

«Αν είστε σε αυτή την κατάστασή ή αν ανησυχείτε για κάποιον άλλο, θέλω να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι. Ακόμη και αν δεν μπορείτε να φύγετε από το σπίτι σας, μπορείτε να καλέσετε την Εθνική Γραμμή Βοήθειας για την Ενδοοικογενειακή Βία ή να επικοινωνήσετε με μία από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις για προστασία από την ενδοοικογενειακή βία. Παρακαλώ μείνετε ασφαλείς και λάβετε βοήθεια», καταλήγει το μήνυμά της Καμίλα, που συνοδεύεται από τους σχετικούς τηλεφωνικούς αριθμούς για ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο που χρειάζονται βοήθεια.



Ειδήσεις σήμερα:

Σε «τροχιά» Ιταλίας οι ΗΠΑ - Μας περιμένουν δύο πολύ οδυνηρές εβδομάδες, λέει ο Τραμπ


Πώς θα λειτουργεί το πρωτόκολλο για τους κατ’ οίκον ασθενείς του κορωνοϊού

Μέτρα στήριξης για τον κορωνοϊό: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους εργαζόμενους - Έτσι θα πάρετε τα 800 ευρώ



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης