ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Έλενα Ναθαναήλ: Η σπάνια φωτογραφία της, 21 ετών στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας

Έλενα Ναθαναήλ: Η σπάνια φωτογραφία της, 21 ετών στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας

Με αφορμή την πρώτη πανελλαδική προβολή της ταινίας της «Επιχείρηση Απόλλων», τον χειμώνα του 1968

Elena_Nathanail
Ένα ακόμη «ταξίδι» πίσω στον χρόνο μας εξασφαλίζει ο δημοσιογράφος - συλλέκτης Άρης Λουπάσης μέσω του λογαριασμού του στο Ιnstagram.

Η αξέχαστη Έλενα Ναθαναήλ, μόλις 21 ετών, καταφθάνει αεροπορικώς στην Κέρκυρα για να παραστεί στην πρώτη πανελλαδική προβολή της νέας της ταινίας με τίτλο «Επιχείρηση Απόλλων».

Ο ίδιος αναφέρει στη λεζάντα της ασπρόμαυρης φωτογραφίας που δημοσιεύει: «Στις 5 Φεβρουαρίου του 1968 η Έλενα Ναθαναήλ επισκέπτεται την Κέρκυρα. Κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο, δημοσιογράφοι και θαυμαστές από το πανέμορφο νησί των Φαιάκων της επιφυλάσσουν θερμή υποδοχή, καθώς και το βράδυ της προβολής της ταινίας στον κινηματογράφο "Παλλάς" όπου εντυπωσιάζει τους πάντες με την φίνα και στιλάτη παρουσία της.

Με την ίδια επιτυχία πραγματοποιείται λίγες μέρες αργότερα και η πρεμιέρα στην Αθήνα με παρουσία λαμπερών καλεσμένων και πλήθος κόσμου που κατακλύζει τον κινηματογράφο "Ορφεύς" στην οδό Σταδίου. Μια υπέροχη ταινία ελληνοσουηδικής παραγωγής, γεμάτη χρώματα, εκπληκτικά πλάνα από Κέρκυρα, Ναύπλιο και Επίδαυρο και την μαγική μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου, η οποία κάνει επιτυχία σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική προβάλλοντας το ελληνικό στοιχείο με τον καλύτερο τρόπο στο εξωτερικό.
Επιχείρηση Απόλλων - Our summer love



Η ομορφιά της αγαπημένης Ελληνίδας ηθοποιού και η γοητεία του Γερμανού συμπρωταγωνιστή της Τόμας Φρίτς αποθεώνονται κυριολεκτικά σε μια ρομαντική και συγκινητική ιστορία αγάπης που αφήνει εποχή. Ο ίδιος χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα μετά τον "χαμό" της θα εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για τον επαγγελματισμό, την ασύλληπτη ομορφιά και το μεγαλείο του χαρακτήρα της, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως ''
Ήταν ο άνθρωπος που με πήρε από το χέρι και με έκανε να αγαπήσω την Ελλάδα, δεν θα την ξεχάσω ποτέ''.


film
Κλείσιμο

Το 1968 αποτελεί χρονιά "σταθμό" για την καριέρα της καθώς κερδίζει και το βραβείο Α' γυναικείου ρόλου για την σημαντική ερμηνεία της στο ατμοσφαιρικό δράμα "Ραντεβού με μια άγνωστη" στο 9ο Φεστιβάλ Κιν/φου της Θεσσαλονίκης, γράφοντας με τρόπο ξεχωριστό την δική της κιν/φική ιστορία».

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης στο ΝΑΤΟ: Αν η Τουρκία δεν προσέλθει σε διάλογο, η ΕΕ θα λάβει μέτρα

Σον Κόνερι: Είχε δώσει το πρώτο gay φιλί στην ιστορία της βρετανικής τηλεόρασης

Επιμένει ο Τραμπ: «Υπήρξε νοθεία στις εκλογές, εγώ είμαι ο νικητής!»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης