Σον Κόνερι: Είχε δώσει το πρώτο gay φιλί στην ιστορία της βρετανικής τηλεόρασης

Σον Κόνερι: Είχε δώσει το πρώτο gay φιλί στην ιστορία της βρετανικής τηλεόρασης

Η συγκεκριμένη σκηνή, με παρτρενέρ τον Ρίτσαρντ Πάσκο, είχε προβληθεί το 1960 σε μια παραγωγή του BBC για το θεατρικό έργο «Κολόμπ» του Ζαν Ανουίγ

seanart_2
Και όμως το πρώτο gay φιλί στην ιστορία της βρετανικής τηλεόρασης το είχε δώσει o αδιαμφισβήτητος γυναικοκατακτητής Σον Κόνερι που ταυτίστηκε στη συνείδηση όλων με το απόλυτο αρσενικό, Τζέιμς Μποντ.

Ο εμβληματικός σταρ που έφυγε από τη ζωή πριν λίγες μέρες στα 90 του χρόνια, συμμετείχε το 1960 στα πρώτα χρόνια της καριέρας του στην τηλεοπτική μεταφορά για το BBC του θεατρικού έργου «Κολόμπ» του Ζαν Ανουίγ.

colombe

Εκεί ο Σον Κόνερι ερμήνευε τον ρόλο του Ζυλιέν, ενός νεαρού στρατιώτη, ο οποίος επιστρέφει σπίτι από το μέτωπο για να ανακαλύψει πως η γυναίκα του (Ντόροθι Τούτιν) τον έχει εγκαταλείψει για έναν άλλον.
Ο Ρίτσαρντ Πάσκο ερμήνευε τον ρόλο του παράνομου εραστή με τον οποίο ο Σον Κόνερι είχε την τολμηρή σκηνή του φιλιού, καθώς σύμφωνα με το έργο προσπαθούσε να ανακαλύψει τι περσισότερο διαθέτει αυτός ο άντρας από εκείνον που τελικά εγκαταλείφθηκε από τη γυναίκα που αγαπούσε.


Κλείσιμο
sean_connery_kiss

Το 1960 στη Μεγάλη Βρετανία η ομοφυλοφιλία ήταν ποινικώς κολάσιμη και η σκηνή του gay φιλιού εγκρίθηκε να προβληθεί καθώς περιλαμβανόταν εξαρχής στο κλασικό θεατρικό έργο του διακεκριμένου Γάλλου θεατρικού συγγραφέα, Ζαν Ανουίγ.

Η συγκριμένη τηλεοπτική παραγωγή θεωρείτο χαμένη για πολλά χρόνια, αλλά πλέον περιλαμβάνεται στην ηλεκτρονική αρχειοθήκη του Βρετανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου σε αποκαταστημένη κόπια με την επίμαχη σκηνή.


Ειδήσεις σήμερα

Πρώην «κολλητή» της Ιβάνκα Τραμπ την ξεμπροστιάζει ως... κακομαθημένο και σνομπ πλουσιοκόριτσο!

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ εξηγεί για πρώτη φορά γιατί χάρισε από 1 εκατ. δολάρια σε 14 φίλους του και πώς το έκανε!

Κως: Συνελήφθη ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου για διακίνηση παράνομων μεταναστών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης