Οι πρώην πρυτάνεις Χρήστος Κίττας και Σταύρος Κουμπιάς «Στα Άκρα» με τη Βίκυ Φλέσσα για τη βία στα ΑΕΙ
Η βία και η ανομία που επικρατούν στα Πανεπιστήμιά μας ΣΤΑ ΑΚΡΑ με την Βίκυ Φλέσσα σε δύο συνέχειες, Τετάρτη 11 και 18 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ στην ΕΡΤ2
Επειτα από 11 χρόνια σιωπής ο πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Κίττας μιλά αποκλειστικά και για πρώτη φορά στην δημόσια τηλεόραση και την Βίκυ Φλέσσαγια τις δραματικές στιγμές που έζησε ως Πρύτανης του αρχαιότερου εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας τον Δεκέμβριο του 2008, όταν λίγο έλειψε να πυρποληθεί μπροστά του η Εθνική μας Βιβλιοθήκη.
Επίσης, ο πρώην Πρύτανης μάς διηγείται πώς παραλίγο να χάσει την ζωή του τον Νοέμβριου του 2009, έπειτα από το χτύπημα με σιδηρογροθιά, που τού κατάφεραν μέσα στο Πανεπιστήμιο αυτοαποκαλούμενοι «αντιεξουσιαστές», την κολπική μαρμαρυγή, που υπέστη και την εγκεφαλική διάσειση λίγο πριν διακομισθεί με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο Ιπποκράτειο.
Μαζί με τον πρώην Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Χρήστο Κίττα ΣΤΑ ΑΚΡΑ και ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Σταύρος Κουμπιάς μάς διηγείται -μεταξύ άλλων- πώς τόν «επικήρυξαν» φοιτητές στην Πάτρα, διότι δεν…άντεχε ως Καθηγητής τους την χαλαρότητα και την ξεγνοιασιά!
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.