Κόρτνεϊ Καρντάσιαν: «Οι χειρουργικές μάσκες προκαλούν καρκίνο»

Κόρτνεϊ Καρντάσιαν: «Οι χειρουργικές μάσκες προκαλούν καρκίνο»

Η σταρ του ριάλιτι  κατηγορήθηκε για τον αβάσιμο ισχυρισμό της

0_Kourtney-Kardashian-is-SLAMMED-for-utterly-unacceptable-Instagram-post-promoting-a-conspiracy-theo__1_
Η Κόρτνεϊ Καρντάσιαν δέχτηκε την κοινωνική κατακραυγή έπειτα από ανάρτησή της στο Instagram, όπου δήλωσε πως οι μάσκες που χρησιμοποιούμε για την προστασία από τον Covid-19 είναι καρκινογόνες.

Η σταρ του ριάλιτι αναστάτωσε τους 102 εκατομμύρια followers της το Σάββατο, καθώς σε ιστορία που ανήρτησε τόνιζε πως, οι μπλε χειρουργικές μάσκες είναι «κατασκευασμένες από PTFE, από συνθετικό φθόριο που είναι καρκινογόνο» και το οποίο κρύβει επιπλέον κινδύνους για την υγεία.

Σε φωτογραφία που δημοσίευσε γράφει πως «Σύμφωνα με τον Cancer.Org αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του συκωτιού, των όρχεων, του παγκρέατος, των νεφρικών & μαστικών όγκων, της ελκώδους κολίτιδας, της θυρεοειδούς νόσου, της προεκλαμψίας και της υψηλής χοληστερόλης». Επισημαίνει ότι η παρατεταμένη χρήση της «μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα γρίπης και αιμορραγία στους πνεύμονες, οδηγώντας σε ασφυξία».

0_Kourtney-Kardashian-is-SLAMMED-for-utterly-unacceptable-Instagram-post-promoting-a-conspiracy-theo_2
Κλείσιμο


Οι δηλώσεις της τηλεπερσόνας έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στα κοινωνικά δίκτυα και όχι μόνο, αφού δεν χρησιμοποιούνται μόνο από γιατρούς-χειρουργούς, αλλά πλέον και από το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

Δεν υπάρχουν επίσημες έρευνες που να αποδεικνύουν τον ισχυρισμό της. Η Αμερικανική Εταιρία Καρκίνου έχει καταγγείλει το περιστατικό, αφού η ίδια επέρριψε τις ευθύνες των δηλώσεων στην συγκεκριμένη εταιρία.

Ο Δρ Γουίλιαμ Κανς, επικεφαλής ιατρός και επιστήμων του ACS, σε δημοσίευσή του στο New York Post αναφέρει ότι «Δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν τον ισχυρισμό ότι η ύπαρξη του PTFE σε μάσκα προκαλεί καρκίνο. Ως χειρουργός ογκολόγος, εγώ μαζί με χιλιάδες συναδέλφους στο επάγγελμα της υγειονομικής περίθαλψης, χρησιμοποιώ αυτές τις μάσκες εδώ και χρόνια για να προστατεύσω τους ασθενείς από την εξάπλωση λοιμώξεων».

Το PTFE είναι επίσης γνωστό ως πολυτετραφθοροαιθυλένιο και είναι μια τεχνητή χημική ουσία που μπορεί να βρεθεί σε ορισμένα αντικείμενα όπως αντικολλητικά τηγάνια με επικαλύψεις Teflon και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να προκαλέσει καρκίνο όταν χρησιμοποιείται σε μάσκες.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα παράνομη NAVTEX από Τουρκία: Στέλνει το Barbaros στην κυπριακή ΑΟΖ

Η Σάρα ΜακΜπράιντ γίνεται η πρώτη τρανς Γερουσιαστής στην ιστορία των ΗΠΑ

Ο Μπόρατ ξεβρακώνει «ψεκασμένους»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης