Δώρα Αναγνωστοπούλου: Η τηλεόραση δεν είναι πια η βασίλισσα της ευκολίας

Δώρα Αναγνωστοπούλου: Η τηλεόραση δεν είναι πια η βασίλισσα της ευκολίας

Πρεμιέρα απόψε στις 23.10 στο Mega για τη νέα εκπομπή «Mega Stories»

anagnostopoulou
Η ενημέρωση επιστρέφει εκεί που της αξίζει. Ψηλότερα στη συνείδηση και στις επιλογές του τηλεοπτικού κοινού, το οποίο στη δίνη των σοβαρών εξελίξεων αναζητά καθημερινά στοιχεία προκειμένου να ενημερωθεί όσο πιο άρτια μπορεί. Μία νέα εκπομπή έρχεται στο τηλεοπτικό μενού απόψε. Πρόκειται για το «MEGA STORIES» το οποίο παρουσιάζει η Δώρα Αναγνωστοπούλου. Μιλώντας στο protothema.gr η δημοσιογράφος αποκάλυψε όλα όσα θα δούμε και ποια είναι πλέον η τηλεοπτική συνθήκη για τέτοιου είδους εκπομπές σε μία αρένα ανταγωνισμού.

Τι θα πρέπει να διαθέτουν οι ιστορίες πλέον για να ερεθίσουν ένα απαιτητικό τηλεοπτικό κοινό;
«Πρέπει, νομίζω, να τις αφήσεις να μιλούν μόνες τους. Εχει περάσει η εποχή του εκβιασμού του συναισθήματος και της έκθεσης ενός απροστάτευτου ανθρώπου στον τηλεοπτικό φακό. Η τηλεόραση δεν είναι πια η βασίλισσα της ευκολίας. Ο τίτλος έχει περάσει στα σόσιαλ μίντια. Και η τηλεόραση καλείται πλέον να αποδείξει πως δεν προσφέρει πυροτεχνήματα αλλά λόγια και εικόνες που έχουν κάτι να πουν».  

Με ποιο κριτήριο επιλέγετε τους πρωταγωνιστές των ιστοριών;
«Α, αυτό αξίζει να ακουστεί». Αυτό είναι και το δικό μου ερέθισμα και της ομάδας αυτής της εκπομπής. Δεν κάνουμε μια εκπομπή για εμάς, την κάνουμε με την σκέψη πως αυτό που κινεί τη δική μας περιέργεια κινεί και την περιέργεια του ευρύτερου κόσμου μας. Οι ιστορίες αφορούν όλους μας γιατί στις ιστορίες των άλλων αναγνωρίζουμε πολλές φορές κάτι από τη δική μας ιστορία». 

Θεωρείτε ότι οι αναγνωρίσιμοι ή οι άγνωστοι στο κοινό αφηγητές είναι περισσότερο πειστικοί;
«Δεν νομίζω πως είναι κριτήριο η αναγνωρισιμότητα. Ασφαλώς τα πρόσωπα που είναι γνωστά είναι και πιο οικεία και έχουν και μια λάμψη που τραβούν το ενδιαφέρον. Αυτό σημαίνει πως θέλουμε να μάθουμε περισσότερα γι’ αυτούς. Επιπλέον γνωρίζουν ή έχουν τριφτεί  με την τέχνη της αφήγησης. Ως δημοσιογράφος όμως θα συμφωνήσετε πως τα καλύτερα ρεπορτάζ βγαίνουν από τους ανθρώπους που δεν διαθέτουν αναγνωρισιμότητα. Οι δικές τους ιστορίες έχουν τη γοητεία του εργόχειρου».
 

Επιστρέφετε με μια εκπομπή. Τι είναι πιο συναρπαστικό; Το δελτίο ή μία ενημερωτική εκπομπή για έναν δημοσιογράφο;
«Το δελτίο ειδήσεων είναι το σπίτι μου. Ζω μέσα σε αυτό, μεγαλώνω με αυτό. Η ενημερωτική εκπομπή είναι μια πρόκληση ακριβώς επειδή επιλέξαμε να μην την κάνουμε μέσα στο στούντιο, αλλά να βγούμε στον δρόμο. Τώρα, μπορούμε να πούμε πως ο δρόμος δεν είναι συναρπαστικός; Είναι, ειδικά για τη δική μας γενιά που δεν μεγάλωσε κλεισμένη μέσα στους τέσσερις τοίχους». 

Θεωρείτε πως έχουμε την ενημέρωση που μας αξίζει;
«Μας αξίζουν πάντα τα καλύτερα και όπως ξέρουμε το καλό είναι εχθρός του καλύτερου. Μπορούμε λοιπόν καλύτερα; Μπορούμε. Πρέπει όμως να παραδεχθούμε πως η τηλεόραση έχει ξεπεράσει πολλές από τις παιδικές της ασθένειες και – για να ξαναγυρίσουμε στην αρχή της συζήτησης – πολλές από τις ευκολίες στις οποίες συνήθιζε άλλοτε να καταφεύγει. Θα έλεγα μάλιστα πως στις κρίσεις, από τους πρώτους μήνες της πανδημίας έως τον σεισμό της Σάμου, η ενημέρωση είναι πολύ υψηλού επιπέδου».  

**** Στο αποψινό πρώτο επεισόδιο των MEGA STORIES η εκπομπή ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη για να συναντήσει την «ασθενή μηδέν» της πανδημίας του κορωνοϊού. Η κάμερα της εκπομπής συναντά ανθρώπους που εξομολογούνται με συγκλονιστικό τρόπο πώς βίωσαν αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους αντιμετωπίζουν με επιφυλακτικότητα την ύπαρξη του ιού.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία – Πότε θα μπορούν να τη βγάζουν οι μαθητές

«Πρόστιμο»: Η νέα ταινία του Φωκίωνα Μπόγρη «φωτίζει» το κρυφό πρόσωπο της αθηναϊκής νύχτας

Μαντλέν Πεϊρού: Προτρέπει τους Αμερικανούς να ψηφίσουν με ένα τραγούδι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης