Women Power List: Οι 100 πιο πλούσιες και αυτοδημιούργητες γυναίκες στον πλανήτη

Women Power List: Οι 100 πιο πλούσιες και αυτοδημιούργητες γυναίκες στον πλανήτη

Η κατηγοριοποίηση αλλά και η επιβράβευση είναι all time classic πρακτικές των ευφυών πρωτευόντων - Οι λίστες Forbes μπορεί να έχασαν το αδιάβλητο που είχαν κάποτε, ωστόσο αποτελούν ένα παράσημο προσπάθειας ειδικά στην κατηγορία των 100 πλουσιότερων και αυτοδημιούργητων γυναικών, εκεί όπου η μάχη είναι σκληρή και η δικαίωση του φεμινιστικού κινήματος μεγάλη

rihannakylie
Γυναίκες που τα κατάφεραν. Αυτοδημιούργητες και πολυεκατομμυριούχοι. Για έκτη χρονιά η λίστα με τις πιο επιτυχημένες γυναίκες επιχειρηματίες στην Αμερική είναι γεγονός και προκαλεί έκπληξη ότι κάθε χρόνο όλο και νεότερες γυναίκες κάνουν δυναμική είσοδο σε αυτήν. Oι τομείς στους οποίους δραστηριοποιούνται ποικίλλουν. Γυναίκες που δημιούργησαν εταιρείες-κολοσσούς που ασχολούνται είτε με τις κατασκευές και την τεχνολογία, είτε με τα καλλυντικά και την υγεία. Εταιρείες που κατασκευάζουν από πυραύλους μέχρι άκρως επιτυχημένες εφαρμογές dating. Γυναίκες που διέπρεψαν στα media μέχρι αυτές που δραστηριοποιούνται στη δημιουργία αποτελεσματικών τεστ για τον COVID-19.

Στη φετινή λίστα παραμένει αμετακίνητη εδώ και τρία χρόνια στην πρώτη θέση μια γυναίκα που η ηλικία της ξεπερνά τα 73 χρόνια και η περιουσία της τα 8 δισ. δολάρια. Πρόκειται για την Νταϊάν Χέντρικς της οποίας η εταιρεία ΑΒC Supply εξελίχθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες της Αμερικής στον κατασκευαστικό τομέα σε στέγες, παράθυρα, υδρορροές και πόρτες κατοικιών. Μέσα σε έναν χρόνο μάλιστα τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 1 δισ. δολάρια. Η Χέντρικς είναι χήρα, έχει επτά παιδιά και 17 εγγόνια, ζει στο Ουισκόνσιν, ενώ έχει ασχοληθεί και με τις παραγωγές ταινιών. Θεωρείται φιλάνθρωπος, αλλά παράλληλα και φοροφυγάς. Κατηγορήθηκε ότι επί πέντε χρόνια γλίτωνε φόρους καθώς είχε δηλώσει το πολυώροφο ανάκτορο της οικογένειας, που απλώνεται σε έκταση που ξεπερνά τα 9 στρέμματα, ως… αγρόκτημα του ενός στρέμματος.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Τζούντι Φόλκνερ, 77 ετών, με περιουσία 5,5 δισ. δολαρίων, ιδρύτρια της Epic System Corps, μιας εταιρείας ιατρικού λογισμικού. Στην τρίτη θέση είναι η 64χρονη Μεγκ Γουίτμαν του eBay με 5,3 δισ. δολάρια, ενώ στη δέκατη θέση, με 2,4 δισ. δολάρια, βρίσκεται η 89χρονη Ντόρις Φίσερ του brand ενδυμάτων και αξεσουάρ GAP.

Μέσα στην πρώτη δεκάδα, και συγκεκριμένα στην 9η θέση, φιγουράρει η πιο διάσημη μαύρη γυναίκα της Αμερικής και η πλέον επιδραστική, η 66χρονη Οπρα Γουίνφρεϊ, με περιουσία 2,8 δισ. δολαρίων. Η Οπρα από το Μισισίπι κατάφερε με την επιμονή και τη δύναμη του χαρακτήρα της να γράψει μόνη της το σενάριο της ζωής της και από ένα παιδί που μεγάλωσε μέσα στη φτώχεια από μια έφηβη μητέρα, που βιάστηκε επανειλημμένα, από τον θείο, τον ξάδερφό της και έναν οικογενειακό φίλο, έμεινε έγκυος σε ηλικία 14 ετών για να δει το παιδί της να πεθαίνει, έγινε η κορυφαία παρουσιάστρια της Αμερικής.




Κλείσιμο
Ξεκινώντας από ραδιοφωνική παραγωγός στα 19 της, η Οπρα έχει στήσει πλέον τον δικό της μιντιακό κολοσσό, με τηλεοπτικό σταθμό, περιοδικά, sites, ενώ έχει εξελιχθεί σε γκουρού σε θέματα ενδυνάμωσης γυναικών, ισότητας και αυτοβελτίωσης. Από το «Oprah Winfrey Show», που έγραψε τη δική του τηλεοπτική ιστορία, στις χολιγουντιανές παραγωγές με τη σφραγίδα της, ασχολήθηκε με την υποκριτική, έγραψε πολλά best sellers, ενώ υπήρξε θερμή υποστηρίκτρια του Μπαράκ Ομπάμα. H βάση της είναι μια εντυπωσιακή έπαυλη στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνια με μοναδική θέα στον ωκεανό, αλλά επίσης έχει κατοικίες στο Σικάγο, στο Νιου Τζέρσεϊ, στη Φλόριντα, στο Κολοράντο, στο Μάουι, στην Αντίγκουα, στη Χαβάη και στην Ουάσινγκτον. Διαθέτει το δικό της ιδιωτικό αεροπλάνο και από το 1986 είναι ζευγάρι με τον Στέντμαν Γκράχαμ, επιχειρηματία και συγγραφέα. Είχαν ανακοινώσει τον γάμο τους το 1992, αλλά έκτοτε… παραμένουν αρραβωνιασμένοι.

Η πιο νέα στις πρώτες 25 θέσεις δεν είναι άλλη από την Κιμ Καρντάσιαν, 39 ετών, με προσωπική περιουσία 780 εκατ. δολαρίων, που βλέπει το όνομά της να φιγουράρει στη θέση 24, ενώ η αδελφή της Κάιλι, που είχε βγει επί δύο χρόνια η νεότερη δισεκατομμυριούχος στη λίστα Forbes -μέχρι που αποδείχτηκε ότι είχε «μαγειρέψει» τα λογιστικά της στοιχεία και ήταν πολύ… φτωχότερη- βρίσκεται στη θέση 29 με περιουσία 700 εκατ. δολαρίων.


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

check out my new youtube video! all things halloween 🧡

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kylie 🤍 (@kyliejenner) στις



Αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι μόλις 23 ετών (η μικρότερη ηλικιακά στη λίστα των 100 γυναικών), δεν αποκλείεται σε λίγα χρόνια να βρεθεί στην πρώτη πεντάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο αδελφές έχουν δημιουργήσει τις δικές τους εταιρείες καλλυντικών εκμεταλλευόμενες με τον καλύτερο τρόπο (διαδικτυακά) την επιδραστικότητα που τους χάρισαν τα πολυετή ένσημα στο οικογενειακό ριάλιτι «Keeping Up with the Kardashians». Φυσικά η οικογένεια Καρντάσιαν-Τζένερ δεν εξαντλείται στις Κιμ και Κάιλι.


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Happy Place 🤠 No Filter 😃

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kim Kardashian West (@kimkardashian) στις



Φέτος για πρώτη φορά κάνει δυναμική είσοδο στη λίστα Forbes και η momager (ή «Κρις Γιογκ Ουν» όπως τη χαρακτήρισε άκρως επιτυχημένα ο γαμπρός της Κάνιε Γουέστ), η 64χρονη Κρις Τζένερ, που δραστηριοποιείται στον τομέα των καλλυντικών και η περιουσία της είναι 194 εκατ. δολάρια. Η πρώην αεροσυνοδός -πριν παντρευτεί τον δικηγόρο Ρόμπερτ Καρντάσιαν- κατάφερε να δημιουργήσει μια οικογένεια που ανήγαγε την αυτοπροβολή σε βαριά βιομηχανία. Είναι ο ιθύνων νους πίσω από το οικογενειακό ριάλιτι, αλλά και αυτή που ώθησε τις κόρες της να ασχοληθούν με τη σόουμπιζ, κερδίζοντας το 10% από κάθε χρυσοφόρο συμβόλαιο των παιδιών της.

Στην κορυφή των νεοεισερχόμενων στη λίστα Forbes -και στην 33η θέση- βρίσκεται το διαμάντι των Μπαρμπέιντος, Ριάνα. Στα 32 της μόλις χρόνια έχει περιουσία που ξεπερνά τα 600 εκατ. δολάρια, που προέρχεται τόσο από τις χρυσοφόρες περιοδείες και τις πωλήσεις των δίσκων της όσο και από την εταιρεία καλλυντικών της Fenty Beauty, η οποία ανήκει στην ομπρέλα εταιρειών του κολοσσού ειδών πολυτελείας LVMH, αλλά και τη δική της σειρά εσωρούχων Savage X Fenty. «Θέλω απλά να βλέπω τα πράγματα από τη δική μου οπτική. Είμαι μια μαύρη νέα γυναίκα που λατρεύει και υιοθετεί τις ιδέες και την ενέργεια των νέων και θέλω να τις μετατρέψω σε κάτι πολυτελές για έναν οίκο ειδών πολυτελείας», είχε δηλώσει η ίδια όταν ανακοινώθηκε η συνεργασία της με το LVMH Group.



Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

A Queen 👸 💜 . . #rihanna #rihannanavy #navyrdie #rihannaedits #fenty #fentybeauty #fentyskin #savagexfenty #badgalriri #r9

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rihanna🔵 (@badgal__rihanna) στις



Η Ριάνα το 2020 είχε βρεθεί στην 60ή θέση της λίστας Celebrity 100 του Forbes, στη θέση 61 στη λίστα Power Women 2019, ενώ το Ιδρυμα Clara Lionel που ίδρυσε έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 22,5 εκατ. δολάρια για την ανακούφιση από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Η Ριάνα, μαζί με την 30χρονη Τέιλορ Σουίφτ (η πιο ακριβοπληρωμένη γυναίκα στη μουσική βιομηχανία το 2016), που βρίσκεται στη θέση 62 της λίστας με περιουσία 365 εκατ. δολαρίων, την Κάιλι Τζένερ, αλλά και τη Μαρία Σαράποβα, 33 ετών, που βρίσκεται στη θέση 87 με περιουσία 200 εκατ. δολαρίων, είναι οι νεότερες γυναίκες στη λίστα των αυτοδημιούργητων.

Τα υπόλοιπα αστέρια της μουσικής, όπως η 52χρονη Σελίν Ντιόν και η 39χρονη Μπιγιόνσε, βρίσκονται στις θέσεις 51 και 55 αντίστοιχα με περιουσίες 455 εκατ. και 420 εκατ. δολαρίων. Η 62χρονη Ελεν Ντε Τζένερις φιγουράρει στη θέση 59 με περιουσία 370 εκατ. δολαρίων, ενώ η 62χρονη βασίλισσα της ποπ Μαντόνα είναι πιο ψηλά απ' όλες, καθώς βρίσκεται στη θέση 40, με περιουσία που ξεπερνά τα 570 εκατ. δολάρια.


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

My Name is Champagne Rose 🍾 🌷.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Madonna (@madonna) στις



Νεοεισερχόμενη στη λίστα, κατευθείαν στη θέση 39 και ξεχωριστή περίπτωση, δεν είναι άλλη από την 32χρονη και άκρως εντυπωσιακή Γουίτνεϊ Βολφ Χερντ, ιδρύτρια και CEO της Bumble, της dating εφαρμογής στην οποία η γυναίκα είναι αυτή που κάνει την πρώτη κίνηση. Ιδρυσε την εταιρεία της το 2014 και η αξία της αυτή τη στιγμή ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια. Η Χερντ ανακηρύχθηκε μία από τις 30 πιο σημαντικές γυναίκες στον κόσμο από το Business Insider, ενώ βρέθηκε στη λίστα του «Τime» με τις 100 πιο Επιδραστικές Προσωπικότητες στον Κόσμο. Πριν ιδρύσει την Bumble είχε εργαστεί στην Tinder, την οποία και εγκατέλειψε το 2014 με καταγγελίες εναντίον του CMO της εταιρείας Τζάστιν Μάρτιν για σεξουαλική παρενόχληση. Λέγεται ότι υπήρξε εξωδικαστικός συμβιβασμός, με την εταιρεία να δίνει στη Χερντ το ποσό του 1 εκατ. δολαρίων συν ποσοστά επί των κερδών! Η Βumble αυτή τη στιγμή έχει περισσότερους από 100 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2019 Tinder και Bumble είναι οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές γνωριμιών στις ΗΠΑ, με μηνιαίες βάσεις χρηστών 7,9 εκατομμύρια και 5 εκατομμύρια, αντίστοιχα.

Η Χερντ είναι παντρεμένη και όταν έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί -το 2019- ανακοίνωσε νέες γονικές παροχές για τους υπαλλήλους της Bumble, συμπεριλαμβανομένων των μπόνους, της άδειας μετ' αποδοχών και των ευέλικτων ωρών εργασίας. Η Bumble έχει δημιουργήσει παράλληλα ένα επενδυτικό ταμείο για τις γυναίκες που θέλουν να δημιουργήσουν κάτι καινούριο, με τη Σερένα Γουίλιαμς να είναι συνοδοιπόρος της Χερντ σ' αυτή την προσπάθεια

Η μεγαλύτερη σε ηλικία της λίστας είναι η 94χρονη Αλις Σβαρτς της BioTech με περιουσία 2,2 δισ. δολαρίων, η οποία βρίσκεται στη θέση 11. Οι 45 από τις 100 γυναίκες έχουν ως βάση τους την Καλιφόρνια, 4 τη Νέα Υόρκη (ανάμεσά τους και η Lady Gaga) και οι υπόλοιπες μοιράζονται σε Τέξας, Μασαχουσέτη, Κονέκτικατ και Τενεσί.

Ειδήσεις σήμερα: 

Χρηματιστήριο: Αδύναμη αντίδραση και επιστροφή πάνω από τις 610 μονάδες

ΠΑΟΚ: Ζήτησε να φύγει ο Μάτος - Αποφασίζει ο Σαββίδης

Ostrava Open: Απίθανη Σάκκαρη προκρίθηκε με ανατροπή στον ημιτελικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης