Υπόθεση Έπσταϊν: «Ο πρίγκιπας Αντριου δεν έκανε σεξ με ανήλικη σε μπανιέρα γιατί... δεν χωρούσε»

Υπόθεση Έπσταϊν: «Ο πρίγκιπας Αντριου δεν έκανε σεξ με ανήλικη σε μπανιέρα γιατί... δεν χωρούσε»

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες από την κατάθεση της «μαντάμ» Γκισλέιν Μάξγουελ - Δεν αρνήθηκε επί της ουσίας ότι ο πρίγκιπας Αντριου έκανε σεξ με την ανήλικη Βιρτζίνια Ρόμπερτς

NINTCHDBPICT000005275125
Το φως της δημοσιότητας είδαν χθες τα πρακτικά από την κατάθεση της «μαντάμ» Γκισλέιν Μάξγουελ, κατηγορούμενης ως συνεργού του Αμερικανού παιδεραστή, Τζέφρι Έπσταϊν, για σεξουαλικά εγκλήματα.
Η Μάξγουελ που «ψάρευε» για χάρη του πρώην φίλου και συνεργάτη της, Έπσταιν, ανήλικες «σκλάβες του σεξ» έχει καταθέσει μεταξύ άλλων το εξής «κουφό» για να διαψεύσει τη Βιρτζίνια Ρόμπερτς.

Σε ηλικία 17 ετών, η Βιρτζίνια ισχυρίζεται ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον Βρετανό πρίγκιπα. Μάλιστα μία από τις τρεις φορές που είχαν κάνει σεξ, όπως η ίδια ισχυρίζεται, ήταν στην μπανιέρα του σπιτιού της Μάξγουελ.

Ωστόσο, η ίδια έσπευσε να αντικρούσει τους ισχυρισμούς λέγοντας ότι η Βιρτζίνια Τζιούφρι (σήμερα έχει το όνομά του συζύγου της ) λέει ψέματα καθώς ήταν αδύνατη κάθε σεξουαλική επαφή στην μπανιέρα του σπιτιού της γιατί «η μπανιέρα είναι πολύ μικρή για κάθε είδους δραστηριότητα».


Testimony From Ghislaine Maxwell, Jeffrey Epstein’s Alleged Accomplice, Unsealed | NBC Nightly News

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που είχαν δημοσιευτεί στο παρελθόν, η Τζιούφρι κατηγόρησε τον Έπσταϊν ότι απαιτούσε να κάνει σεξ με διάφορους πλούσιους φίλους του, συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα Άντριου της Βρετανίας -ο οποίος έχει αρνηθεί επανειλημμένα τους ισχυρισμούς της.

«Πήγαμε σε ένα κλαμπ με τον πρίγκιπα Άντριου. Είχε ιδρώσει και κολλούσε πάνω μου. Μύριζε ο ιδρώτας του φρικτά καθώς κολλούσε στο σώμα μου. Όταν φτάσαμε στο σπίτι μου είπε η Μάξγουελ: «Σήμερα θα κάνεις στον Άντριου ό,τι κάνεις και στον Τζέφρι».

Καταγραφη

Κλείσιμο
Η Τζιούφρι, που ήταν τότε 17 ετών, ισχυρίστηκε ότι έκανε τρεις φορές σεξ με τον Βρετανό γαλαζοαίματο, τη μία απ’ αυτές «σε μια μπανιέρα», αλλά δεν προσκόμισε αποδείξεις και το δικαστήριο απέρριψε ως «αναίσχυντες» τις αιτιάσεις της, ενώ και τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ τις έχουν απορρίψει επανειλημμένως και κατηγορηματικά.
Στην κατάθεσή της η Μάξγουελ δηλώνει πως δεν είδε ποτέ με τα μάτια της τον Έπσταϊν να έρχεται σε σεξουαλική επαφή με άλλο άτομο, ούτε είχε υποπέσει στην αντίληψή της η συμμετοχή του σε απρεπείς δραστηριότητες όπου εμπλέκονταν ανήλικα.


Όσον αφορά τη Βιρτζίνια, η οποία κατηγόρησε τη Μάξγουελ ότι την κακοποίησε από κοινού με τον Έπσταϊν, η Μάξγουελ ισχυρίστηκε: «Ποτέ και σε καμιά χρονική στιγμή δεν συμμετείχα στο οτιδήποτε μαζί με τον Τζέφρι και τη Βιρτζίνια. Να σημειωθεί στα πρακτικά πως είναι ψεύτρα».
ghislaine-epstein-0


Οι βασικές κατηγορίες εναντίον του Έπσταϊν ήταν η σωματεμπορία και ο βιασμός, κατηγορίες που επέσυραν τη μέγιστη ποινή 45 χρόνων κάθειρξης, κατά τη διάρκεια έκτισης της οποίας ο πρώην επιχειρηματίας αυτοκτόνησε.

Μέχρι νεωτέρας, η Μάξγουελ κρατείται στη φυλακή αναμένοντας τη δίκη της για τις παραπάνω κατηγορίες.
Οι δικηγόροι της 58χρονης πάλεψαν σκληρά ώστε τα έγγραφα να παραμείνουν ιδιωτικά, αποκαλώντας τα «ιδιαιτέρως προσωπικής φύσης και εμπιστευτικά. Παρόλα αυτά, η 465 σελίδων κατάθεση δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Δείτε εδώ την κατάθεση

H κόρη του πρώην μεγιστάνα των βρετανικών ΜΜΕ, Ρόμπερτ Μάξγουελ, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της.
Διατηρούσε χαμηλό προφίλ μετά τον θάνατο του Έπσταϊν, πέρσι τον Αύγουστο.
«Η Βιρτζίνια είναι μια ψεύτρα και όλα όσα λέει είναι ψέματα», είχε πει σε μια κατάθεσή της το 2016.
Με παρότρυνση του δικηγόρου της αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με «συναινετικές σεξουαλικές πράξεις» στις οποίες συμμετείχε με τον Έπσταϊν.

Ειδήσεις σήμερα

Χαρδαλιάς: Έτσι θα γίνονται οι νυχτερινές μετακινήσεις στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές

Κορωνοϊός: Στα 841 τα νέα κρούσματα - Δέκα θάνατοι - Δείτε live την ενημέρωση

ΕΛ.ΑΣ: Νέο ηχητικό μήνυμα για τα νέα μέτρα στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης