«Ώρα για Μελέτη»: Το παρασκήνιο και οι λόγοι που έφεραν τη ρήξη Μελέτη - Μάνεση

«Ώρα για Μελέτη»: Το παρασκήνιο και οι λόγοι που έφεραν τη ρήξη Μελέτη - Μάνεση

Τι δηλώνουν και οι δύο πλευρές

nonoram
Σύμφωνα με δημοσιεύματα τεταμένες φαίνεται να είναι οι σχέσεις του Νίκου Μάνεση και της Ελεονώρας Μελέτη σχετικά με το κόνσεπτ της εκπομπής «Ωρα για Μελέτη». Μια εκπομπή που σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε στο συμβόλαιο της παρουσιάστριας από την έναρξη της συνεργασίας της με τον Alpha το 2018. Τότε, όμως, η παρουσιάστρια είχε επιλέξει να κάνει  την εκπομπή Μεσάνυχτα,  καθώς μόλις είχε γεννήσει και ήθελε να αφοσιωθεί στην κόρη της Αλεξάνδρα. Γεγονός που δεν θα ήταν εφικτό εάν αναλάμβανε μία καθημερινή εκπομπή.  

Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο σταθμός, τον Δεκέμβριο του 2019, ζήτησε από την Ελεονώρα Μελέτη να ενεργοποιήσουν την αρχική επιλογή συνεργασίας για καθημερινή εκπομπή. Η ίδια δέχτηκε με χαρά να επιστρέψει στο καθημερινό πρόγραμμα, πάντα βέβαια μέσα στο πλαίσιο της προϋπάρχουσας συμφωνίας για infotainment/κοινωνική εκπομπή. Τα βρήκαν, συμφώνησαν και ανανέωσαν. Ήταν λίγο μετά τη λήξη της καραντίνας όταν άρχισε να ετοιμάζεται η καινούργια εκπομπή και έγιναν και τα πρώτα ραντεβού για να στελεχωθεί και η απαραίτητη ομάδα. 

Στα τέλη του Ιουνίου, η διοίκηση του καναλιού κάλεσε την Ελεονώρα Μελέτη και της ανακοίνωσε πως τον συντονισμό της εκπομπής θα αναλάβει ο Νίκος Μάνεσης καθώς ο σταθμός επιθυμούσε η εκπομπή του Σαββατοκύριακου να γίνει ουσιαστικά και καθημερινή. Για τον λόγο αυτό ο δημοσιογράφος ως συντονιστής της εκπομπής και θέλοντας να έχει τον πλήρη έλεγχο της εκπομπής ζήτησε και πέτυχε να εργαστούν και για τις δύο εκπομπές μέλη της όμάδας του. 

Όλα πήγαιναν λοιπόν μια χαρά με την εκπομπή να κάνει πρεμιέρα και να σκίζει την πρώτη εβδομάδα της προβολής της στα νούμερα τηλεθέασης. Τα νούμερα συνεχίστηκαν ικανοποιητικά και τη δεύτερη εβδομάδα, ωστόσο η Ελεονώρα Μελέτη είχε αρκετούς προβληματισμούς -που εξέφραζε από το καλοκαίρι κιόλας- για τη θεματολογία της εκπομπής ζητώντας να παίζουν και θέματα κοινωνικής επικαιρότητας. Προβληματισμοί που εντάθηκαν ακόμα περισσότερο, όταν άρχισαν να υπάρχουν και ζητήματα τηλεθέασης.  Και κάπου εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες,  ο Νίκος Μάνεσης και η Ελεονώρα Μελέτη ήρθαν σε... ρήξη καθώς ο πρώτος δεν ήθελε να παραδεχτεί τις δικές του ευθύνες ως συντονιστής της εκπομπής. 

Και κάπου εκεί ήρθε το τέλος της διαπροσωπικής τους σχέσης αλλά όχι και της επαγγελματικής τους συνεργασίας τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Αυτή υφίσταται ακόμα εξ’ αποστάσεως αφού σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Μάνεσης συνεχίζει να συντονίζει την εκπομπή «Ώρα για Μελέτη» μιλώντας αποκλειστικά με τους δικούς του συνεργάτες χωρίς να έχει καμία απολύτως επαφή, ούτε με την παρουσιάστρια Ελεονώρα Μελέτη, ούτε φυσικά με τους συνεργάτες που η ίδια είχε επιλέξει για την εκπομπή της.

Κλείσιμο
Η Ελεονώρα μέσα από το ραδιοφωνικό της βήμα μίλησε για τα σενάρια παραίτησης της που κυκλοφορούν και πέταξε τις σπόντες της για την κατάσταση που επικρατεί στην εκπομπή.

«Εγώ αγάπη μου είμαι σκυλί μαύρο! Του πολέμου! Δεν παραιτούμαι ποτέ. Ειδικά όταν δεν έχω την ευθύνη. Δεν ξέρω πως βγήκε αυτή η είδηση. Λένε ότι την Παρασκευή παραιτήθηκα, δεν παραιτήθηκα σε καμία περίπτωση. Ούτε καν τέθηκε τέτοιο ζήτημα. Δεν ξέρω πως ακριβώς βγήκε αυτό, αλήθεια σου λέω. Δεν θα το έκανα ποτέ, δεν θα άφηνα ποτέ μια μάχη.

Γενικώς είμαι της άποψης ότι δεν παραιτείσαι, δίνεις τη μάχη σου μέχρι το τέλος είτε με νίκη είτε με ήττα. Δεν είναι και κακό να χάνεις κάποιες φορές, ειδικά όταν δεν έχεις ευθύνη για το περιεχόμενο και τη θεματολογία εκεί είναι που δεν παραιτείσαι. Θα παραιτηθείς για κάτι που δεν έχεις ευθύνη»;

Δείτε το βίντεο:

Ελεονώρα Μελέτη: "Δεν έχω ευθύνη για το περιεχόμενο της εκπομπής μου"


Λίγες ώρες αργότερα, ο Νίκος Μάνεσης απάντησε με δηλώσεις του στο newspistol.gr. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα γράφει ο Χάρης Λεμπιδάκης στην ιστοσελίδα, ο Νίκος Μάνεσης απαντά ως εξής:

«Εδώ και τρείς εβδομάδες δεν ασχολούμαι με την εκπομπή της Ελεονώρας. Δεν συμμετέχω στις συσκέψεις και δηλώνω άγνοια των θεμάτων που προβάλλονται. Η Ελεονώρα και η ομάδα της έχουν την πλήρη ευθύνη. H διοίκηση μου ζήτησε να σχεδιάσω μια εκπομπή κατά τα πρότυπα του Σαββατοκύριακου και η Ελεονώρα δήλωνε ενθουσιασμένη... Αν χρειαστεί θα επανέλθω με στοιχεία».





Ειδήσεις σήμερα

Ο κορωνοϊός «κόβει το βήχα» της επανεκλογής στον Τραμπ - Ο Μπάιντεν προηγείται με 16 μονάδες

Κορωνοϊός: Η Αττική στο όριο - 3 στους 4 ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αθήνας

Χανιά: Οργή για τον βασανιστή του σκύλου, θαυμασμός για τον κτηνίατρο που το έσωσε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης