Η Έμιλι Ραταϊκόφσκι κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση φωτογράφο - «Ξαφνικά τα δάχτυλά του ήταν μέσα μου»

Η Έμιλι Ραταϊκόφσκι κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση φωτογράφο - «Ξαφνικά τα δάχτυλά του ήταν μέσα μου»

«Μιλάμε για την κοπέλα που χοροπηδούσε γυμνή στο βίντεο του Robin Thicke... Στ' αλήθεια θέλετε να πιστέψει κάποιος ότι ήταν θύμα;» η απάντηση του Λέντερ

ratajkowski3
Η Έμιλι Ραταϊκόφσκι κατηγορεί τον φωτογράφο Τζόναθαν Λέντερ ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφισης στο σπίτι του στην ορεινή περιοχή Κάτσκιλς το 2012, έναν ισχυρισμό που ο ίδιος διαψεύδει κατηγορηματικά. Σε ένα εκτενές άρθρο που έγραψε για το New York Magazine και δημοσιεύτηκε την Τρίτη, το 29χρονο μοντέλο περιγράφει πώς ο ατζέντης με τον οποίο συνεργαζόταν πριν οκτώ χρόνια της είχε κλείσει μια δουλειά άνευ αμοιβής για ένα περιοδικό ονόματι Darius, που περιλάμβανε τη διανυκτέρευσή της στον χώρο της φωτογράφισης.

Η τότε 20χρονη καλλονή, που ακόμα δεν είχε γίνει γνωστή στον χώρο, κατέφθασε στο σπίτι του Τζόναθαν Λέντερ και ανακάλυψε με μεγάλη της έκπληξη ότι θα πόζαρε με εσώρουχα. Σε μια προσπάθεια να φανεί ώριμη, δεχόταν το κόκκινο κρασί που της προσέφερε όλο το απόγευμα ο φωτογράφος. «Είμαι διδαχθεί ότι είναι σημαντικό να χτίσεις μια φήμη ως δουλευταρού και συνεργάσιμη. "Ποτέ δεν ξέρεις ποιος θα είναι ο επόμενος φωτογράφος που θα συνεργαστείς!" μου υπενθύμιζε ο ατζέντης μου», γράφει στο άρθρο της η Ραταϊκόφσκι.

Robin Thicke - Blurred Lines ft. T.I., Pharrell (Official Music Video)


Αφού φωτογραφήθηκε με τα εσώρουχα, ο Λέντερ φέρεται να είπε στην νεαρή κοπέλα: «Και τώρα ας γδυθούμε!». «Αμέσως μόλις έβγαλα τα ρούχα μου, ένα κομμάτι μου αποσυνδέθηκε από όσα συνέβαιναν. Άρχισα να αιωρούμαι έξω από τον εαυτό μου, βλέποντάς με να σκαρφαλώνω στο κρεβάτι. Λύγισα τη μέση μου και σούφρωσα τα χείλη μου, σκεπτόμενη πώς μπορεί να έδειχνα μέσα από τον φακό. Το φλας ήταν τόσο έντονο και είχα πιει τόσο κρασί που μπροστά στα μάτια μου εμφανίζονταν γιγάντιοι μαύροι κύκλοι».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

@inamoratawoman

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emily Ratajkowski (@emrata) στις

Κλείσιμο


Αργότερα, όταν ο makeup artist που ήταν παρών στην φωτογράφιση πήγε για ύπνο, η Ραταϊκόφσκι συνειδητοποίησε ότι δεν νύσταζε παρότει ήταν «πολύ πολύ μεθυσμένη». Εκείνη και ο Λέντερ κάθισαν στον καναπέ τυλιγμένοι με μια κουβέρτα και εκείνος άρχισε να τη ρωτά για τους φίλους της και να την κοιτάζει ενώ έτριβε το ένα πόδι πάνω στο άλλο για να ζεσταθεί. «Μου είπε ότι του άρεσε αυτό που έκανα με τα πόδια μου. Θυμάμαι αυτή τη στιγμή πιο καθαρά από κάθε άλλη. Το σιχαίνομαι που ο Τζόναθαν σχόλιασε κάτι που κάνω σε όλη μου τη ζωή για να αισθανθώ άνετα και ασφαλής».

«Όσα ακολούθησαν ήταν θολά, εκτός από τα συναισθήματα που μου προκάλεσαν. Δεν θυμάμαι να τον φιλάω, αλλά θυμάμαι πως τα δάχτυλά του ήταν ξαφνικά μέσα μου. Πίεζαν όλο και πιο σκληρά, όπως δεν με είεχε αγγίξει ποτέ κανείς πριν από τότε αλλά ούτε και μετά. Μπορούσα να νιώσω το σχήμα μου και τις πτυχώσεις και πονούσα πάρα πολύ. Ενστικτωδώς, έφερα το χέρι μου στον καρπό του και τράβηξα με δύναμη τα δάχτυλά του από μέσα μου. Δεν είπα λέξη. Σηκώθηκε ξαφνικά και έφυγε γρήγορα, ανεβαίνοντας τις σκάλες στο σκοτάδι».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Tb

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emily Ratajkowski (@emrata) στις



Την επόμενη μέρα, σύμφωνα με την περιγραφή του μοντέλου, ξύπνησε και πήρε το τρένο της επιστροφής για το σπίτι της.

Χρόνια αργότερα, σύμφωνα με το Page Six, οι φωτογραφίες που ράβηξε ο Λέντερ δημοσιεύτηκαν σε ένα βιβλίο, παρόλο που η Ραταϊκόφσκι ισχυρίζεται ότι ο Λέντερ και η Imperial Publishing δεν είχαν κανένα δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν το υλικό με αυτόν τον τρόπο. Εκείνη την περίοδο, ένας δικηγόρος του μοντέλου έστειλε επιστολεύες «παύσεις και αναστολής» στον εκδότη του βιβλίου και σε μια γκαλερί που θα φιλοξενούσε έκθεση με τις επίμαχες φωτογραφίες. Τελικά, η Αμερικανίδα καλλονή (που επιμένει ότι δεν είχε υπογράψει ποτέ συμβόλαιο εκχώρησης δικαιωμάτων χρήσης του υλικού) αποφάσισε να μην προχωρήσει σε μήνυση κατόπιν συμβουλής του δικηγόρου της, καθώς η διαδικασία θα ήταν «υπερβολικά δαπανηρή και μάταιη».

Εκπρόσωπος της Imperial Publishing διέψευσε εχθές κατηγορηματικά τους νέους ισχυρισμούς της 29χρονος εις βάρος του φωτογράφου: «Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι από τις τελευταίες ψευδείς δηλώσεις της κυρίας Ραταϊκόφσκι στο NY Mag, στο πλαίσιο της αδιάκοπης αναζήτησής της για δημοσιότητα. Φυσικά ο κ. Λέντερ αρνείται τους εξωφρενικούς ισχυρισμούς περί επίθεσης. Είναι θλιβερό και ανατριχιαστικό το γεγονός ότι η εκδικητικότητά της την κάνει να ψεύδεται με τέτοιο τρόπο στον Τύπο».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Our first ever underwire bra. Available now! Shop the link in bio @inamoratawoman

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emily Ratajkowski (@emrata) στις



Και ο ίδιος όμως ο φωτογράφος απάντησε στη Ραταϊκόφσκι όταν επικοινώνησε μαζί του το «The Cut», κάνοντας λόγο για «παιδιάστικους και φθηνούς ισχυρισμούς». Αναφερόμενος στις πολλές γυμνές φωτογραφίσεις που έχει κάνει το μοντέλο μετά τη συνεργασία τους, ο Λέντερ είπε χαρακτηριστικά: «Ξέρετε για ποια μιλάμε, σωστά; Μιλάμε για την κοπέλα που πόζαρε γυμνή στο περιοδικό Treats! και χοροπηδούσε γυμνή στο βίντεο του Robin Thicke την ίδια περίοδο. Στ' αλήθεια θέλετε να πιστέψει κάποιος ότι ήταν θύμα;».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

besado por el sol

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emily Ratajkowski (@emrata) στις



Υπενθυμίζεται ότι η Ραταϊκόφσκι έγινε γνωστή παγκοσμίως με την εμφάνισή της στο μουσικό βίντεο του Robin Thicke «Blurred Lines» το οποίο έγινε νούμερο 1 τραγούδι για το 2013 σε πολλές χώρες.

Με πληροφορίες από page six, daily mail



Ειδήσεις σήμερα:

Πώς φτάσαμε ξανά πάνω από 300 κρούσματα και στην εκτίναξη των διασωληνωμένων

Μαίνεται η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Η 11η το τελευταίο δεκαήμερο στον Έβρο

Νέα μέτρα κατά της πανδημίας στην Αττική: Τι αλλάζει και πού γίνεται υποχρεωτική η μάσκα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης