Νίκος Μάνεσης: «Η Ελεονώρα Μελέτη έχει περισσότερες δυνατότητες από όσο νομίζει»

Νίκος Μάνεσης: «Η Ελεονώρα Μελέτη έχει περισσότερες δυνατότητες από όσο νομίζει»

Ο παρουσιαστής του Alpha μίλησε αποκλειστικά στο «ΘΕΜΑ» για το «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» και το νέο στοίχημα με την Ελεονώρα Μελέτη

σεelonwra-meleti-nikos-manesis-alpha
Τερμάτισε κόβοντας πρώτος το νήμα και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τους επόμενους. Επιμένει σε μία εναλλακτική συνταγή, αγαπά την ενημέρωση, λατρεύει τα ταξίδια και για φέτος είπε να μην περιοριστεί μόνο στο «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» αλλά να χτυπήσει σε διπλό ταμπλό. Ανέλαβε την επιμέλεια και την «ενορχήστρωση» της νέα εκπομπής της Ελεονώρας Μελέτη «Ωρα για Μελέτη», η οποία θα προβάλλεται καθημερινά 11 με 1 στον Alpha και μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» αποκαλύπτει όλα όσα πρόκειται να δούμε και όχι μόνο.

Πώς θα χαρακτήριζες την προηγούμενη τηλεοπτική χρονιά;

«Ηταν μία περίεργη χρονιά. Συνέβησαν σημεία και τέρατα και καταλήξαμε στον covid -19. Ο οποίος πλήττει και τα κανάλια διότι είναι δεδομένο ότι μειώνονται τα διαφημιστικά έσοδα. Για μένα και την ομάδα μου ήταν μία καλή χρονιά σε τηλεθέαση, αλλά από κει και πέρα που θα ήθελα γενικότερα να την έχω αποφύγει… Συνέβησαν πολλά. Απλά βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και προχωράμε».

Ο κορωνοϊός επηρέασε και το τηλεοπτικό κοινό; Τις προτιμήσεις του;

«Σε επίπεδο λειτουργίας καναλιών η περίοδος κορωνοϊού ήταν πολύ δύσκολα. Πολύ λίγος κόσμος με τριπλάσια δουλειά. Υπήρξε διαφοροποίηση από την πλευρά του κοινού. Ο κόσμος ήθελε ενημέρωση για κάτι αμιγώς καινούριο και εν συνεχεία ο κόσμος θέλησε να φύγει το βάρος του lockdown. Ηθελε να ξεχάσει αυτό που βίωσε. Αυτές είναι δύο διαφορετικές περίοδοι σε ό,τι αφορά το κοινό. Στην πρώτη ήθελε ενημέρωση για την πανδημία και στην δεύτερη προτιμούσε να ονειρεύεται διακοπές».

Η τηλεόραση στάθηκε στο ύψος της;

«Κατέβαλε πολύ σοβαρή προσπάθεια με πολύ λίγα «όπλα». Θα μπορούσε να ήταν καλύτερα θα μπορούσε να ήταν και χειρότερα. Όμως πιστεύω πως η τηλεόραση στάθηκε στο ύψος της. Την βάση την περάσαμε γιατί οι περιορισμοί που είχε ο τηλεθεατής στην εργασία του τις είχε και ο εργαζόμενος στην τηλεόραση όπου η φυσική παρουσία είναι απαραίτητη».

Η ελληνική τηλεόραση είναι προσωποκεντρική. Τελικά η επιτυχία είναι θέμα παρουσιαστή, είναι θέμα του ενός;

«Εμένα μου άρεσε ανέκαθεν να σχεδιάζω εκπομπές και εν συνεχεία να τις κουμπώνω επάνω μου. Για μένα η σωστή συνταγή είναι να σχεδιάζεις εκπομπές και μετά να κουμπώσεις ανθρώπους. Η εκπομπή είναι η σταρ και εκεί κουμπώνουν οι συνεργάτες. Ο συνδυασμός οδηγεί στην επιτυχία. Οι εκπομπές με τα πρόσωπα. Κάποιοι ταλαντούχοι αδικήθηκαν από κακές εκπομπές και κάποιες μετριότητες ωφελήθηκαν από εξαιρετικές εκπομπές. Ένα προϊόν που είναι κακό δεν το χωράει η τηλεόραση. Χρειάζεται χρυσή τομή: εκπομπή και ομάδα».

Σε λίγες ημέρες έρχεται η «Ωρα για Μελέτη» στην οποία αναλαμβάνεις την δημοσιογραφική επιμέλεια. Ποιο είναι το πλάνο;

«Ξέρουμε πολύ καλά τι πάμε να κάνουμε. Μπαίνουμε σε μία ζώνη η οποία έχει πολύ lifestyle όπου σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει και trash και πολλή ενημέρωση. Εμείς θα πάμε στη μέση οδό. Ακολουθώντας την «γραμμή» του «Σαββατοκύριακου» το επεκτείνουμε. Εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζουμε πολύ καλά να κάνουμε στον Alpha και με μάτια και αυτιά ανοιχτά θα δούμε τι θέλει ο κόσμος. Ξέρουμε τι κοινό βλέπει εκείνη την ώρα τηλεόραση και θα προχωρήσουμε καινοτομώντας και συνδυάζοντας την ενημέρωση με τις επιθυμίες του κόσμου.

Το κοινό είναι ως επί το πλείστον είναι γυναικείο αλλά προστίθεται και πολλοί άνδρες αλλά και γυναίκες υψηλού μορφωτικού επιπέδου οι οποίες δεν θέλουν τα νέα της κλειδαρότρυπας. Δεν στοχεύουμε το κοινό που θέλει να δει μία διάσημη τραγουδίστρια στην παραλία η οποία ξεκουμπώνει το πάνω μέρος του μαγιό για να μαυρίσει. Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να τους πάρουμε αυτούς τους τηλεθεατές. Απευθυνόμαστε σε αυτούς που έχουν κουραστεί από τα συνηθισμένα. Θα είμαστε ο εαυτός μας και θα τσαλακωθούμε.

Η Ελεονώρα θα είναι στο πλατό κι εγώ πίσω με τα ακουστικά μου για να χαράξω τη γραμμή. Σχεδίασα την εκπομπή, έχω την ενδεκάδα και ο σέντερ φορ, η Ελεονώρα, θα βάλει το γκολ. Η διαφοροποίηση είναι πως ίσως ο προπονητής μάλλον θα μπει και μέσα. Ε, θα μπω να πω κι εγώ τις καλημέρες μου».

Πώς θα μου περιγράψεις την Ελεονώρα;

«Είναι ένα κορίτσι που έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες κι από αυτές που και η ίδια νομίζει. Η δουλειά μου είναι να τις αναδείξω και βάζω στοίχημα ότι θα το κάνω και πολύ γρήγορα. Είναι ανοιχτό βιβλίο. Ξέρω μέχρι πού μπορούμε να πάμε. Εχουμε έτοιμες πέντε εναλλακτικές εκπομπές με άξονα τον κορμό του infotainment. Το κάθε μοντέλο εκπομπής θα υλοποιείται και θα εφαρμόζεται αναλόγως με το πόσο μπορεί να ανταποκριθεί ο μηχανισμός. Θα ανεβάζουμε βαθμό δυσκολίας σιγά σιγά και ως τα Χριστούγεννα θα φτάσουμε στο πέντε. Ο τηλεθεατής θα δει το «Σαββατοκύριακο» πολύ «πειραγμένο».

Πότε θα γίνει η πρεμιέρα;

«Θα είμαστε αέρα στις 7 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί».

Ειδήσεις σήμερα

Σεβίλλη - Μάντσεστερ Γ.: Ο τσαμπουκάς Φερνάντες-Λίντελοφ και τα... γαλλικά του Σουηδού (βίντεο)

Σεβίλλη-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1: Ανατροπή κι απίθανη πρόκριση στον τελικό του Europa League - Δείτε τα γκολ

O Χολέμπας έφτασε στην Αθήνα για τον Ολυμπιακό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης