Όταν τα σπορ γίνονται σέξι: Οι... βίοι παράλληλοι της Λέριν Φράνκο και της Μισέλ Τζένεκε

Όταν τα σπορ γίνονται σέξι: Οι... βίοι παράλληλοι της Λέριν Φράνκο και της Μισέλ Τζένεκε

Η ακοντίστρια Λερίν Φράνκο από την Παραγουάη και η Μισέλ Τζένεκε από την Αυστραλία η οποία είναι δρομέας σε κούρσες μετ' εμποδίων έχουν ακολουθήσει βίους παραλλήλους στον αθλητισμό: Μολονότι προσπάθησαν σκληρά και φιλότιμα να διακριθούν σε κορυφαίες διοργανώσεις, εν τέλει κέρδισαν φήμη και δόξα με το σωματικό τους κάλλος

sexy-sports-0
Η περίπτωση των δύο συγκεκριμένων αθλητριών-καλλονών επαναφέρει το κλασικό και αιωνίως αναπάντητο ερώτημα για το εάν υπό διαφορετικές συνθήκες ο κόσμος θα έριχνε δεύτερη ματιά πχ στη Φράνκο, η οποία έλαβε μέρος σε 3 Ολυμπιακούς Αγώνες (Αθήνα, Πεκίνο, Λονδίνο) με καλύτερη κατάταξη την 34η θέση στο αγώνισμά της, το 2012.

Παρομοίως και η Τζένεκε: Έγινε διάσημη, όχι τόσο επειδή ήταν μια φέρελπις εμποδίστρια, με διακρίσεις σε τουρνουά νεανίδων, όσο για την αλλόκοτη μέθοδο προθέρμανσης που εφαρμόζει. Πριν από την εκκίνηση κάθε κούρσας, αρχίζει να λικνίζεται και να χορεύει, πασιχαρής και χαμογελαστή -κατά προτίμηση όταν τη σημαδεύουν οι κάμερες. Το θέαμα της ωραιοτάτης Μισέλ είναι, ομολογουμένως, μια σκέτη απόλαυση και, αν μη τι άλλο, φαίνεται πως το απολαμβάνει πρώτη από όλους η ίδια.

Michelle Jenneke Sexy Australian Hurdler ( Full )


Όποιος δει όμως τα viral βίντεο στα οποία εκτελεί το δικό της, αισθησιακό τελετουργικό πριν πάρει θέση στο βατήρα, σίγουρα θα παρατηρήσει την έκφραση συγκρατημένου (μόλις και μετά βίας) μίσους και φθόνου των συναθλητριών της. Με το σέξι χορευτικό της η Μισέλ τραβά όλα τα βλέμματα, κερδίζει οικουμενική διασημότητα με τις καμπύλες της και όχι με τις επιδόσεις της.

Κλείσιμο
Για την ιστορία, το κλιπ που την έφερε στο επίκεντρο της δημοσιότητας και την καταξίωσε στις ανδρικές φαντασιώσεις όλου του πλανήτη, χρονολογείται από το 2012 και την 1η προκριματική κούρσα των 100 μέτρων μετ' εμποδίων, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, στη Βαρκελώνη. Πάνω από 7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν θαυμάσει τη Μισέλ να σείεται και να λυγιέται στο 7ο κουλουάρ. Παρεμπιπτόντως, τερμάτισε πρώτη και φυσικά προκρίθηκε, αλλά αυτό ουδόλως απασχόλησε ποτέ κανέναν.

michelle-jenneke-1
michelle-jenneke-2
michelle-jenneke-3
michelle-jenneke-4
michelle-jenneke-5
michelle-jenneke-6
michelle-jenneke-7


Οπότε, τα ακαδημαϊκά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα, ξεκινώντας από το εάν το παρουσιαστικό θα πρέπει να αποτελεί εισιτήριο για τη διασημότητα όταν η κύρια ιδιότητα κάποιας δεν είναι πχ το μόντελινγκ. Και φτάνοντας στο, εξίσου φλέγον ζήτημα: Ποιο άθλημα είναι πιο σέξι -όταν, φυσικά, εκτελείται από κυρίες; Ο ακοντισμός (στην εκδοχή της Λερίν Φράνκο) ή τα εμπόδια (αλα Μισέλ Τζένεκε);

Όπως και να 'χει, τουλάχιστον η Φράνκο αξιοποίησε τα φυσικά της προσόντα τόσο κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της ως εν ενεργεία ακοντίστριας, όσο και αφού αποσύρθηκε, το 2014. Εργάστηκε ως μοντέλο και τηλεπαρουσιάστρια αθλητικών εκπομπών, στην πατρίδα της, την Παραγουάη. Σήμερα, στα 38 πλέον χρόνια της, η Λερίν Φράνκο διοχετεύει την ενέργειά της παίζοντας φανατικά τένις και τροφοδοτώντας -ίσως ακόμη πιο φανατικά- το προφίλ της στο Instagram με τις καυτές της πόζες.

leryn-franco-10
leryn-franco-1
leryn-franco-3
leryn-franco-2
leryn-franco-4
leryn-franco-5
leryn-franco-6
leryn-franco-7
leryn-franco-8


Η δε Μισέλ Τζένεκε, περίπου κατά μία δεκαετία νεότερη της Παραγουανής Φράνκο, δεν έχει κρεμάσει ακόμη οριστικά τα spikes της. Εξάλλου, ο αθλητικός τρόπος ζωής είναι ένας τομέας λίαν προσοδοφόρος, όταν ξέρεις πώς να τον προωθήσεις προβάλλοντας τον εαυτό σου ως παράδειγμα προς μίμησιν.

Ειδήσεις σήμερα: 

Αρναούτογλου: «Σε έξι ώρες στην Εύβοια, έβρεξε όσο όλο τον χειμώνα στην Αθήνα»

Συγκλονιστική μαρτυρία - Ο χείμαρρος «άρπαξε» μέσα από τα χέρια του πατέρα το 8 μηνών βρέφος στην Εύβοια

Συγκινεί η εικόνα διασώστη στην Εύβοια που φιλάει μωράκι πριν το παραδώσει στους δικούς του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης