Netflix: Ακύρωσε τουρκική σειρά λόγω γκέι χαρακτήρα

Netflix: Ακύρωσε τουρκική σειρά λόγω γκέι χαρακτήρα

Η τουρκική κυβέρνηση ζητούσε την αφαίρεση ενος γκέι χαρακτήρα από την παραγωγή «If Only», εξαιτίας της ύπαρξης ενός γκέι χαρακτήρα - Το Netflix αποφάσισε τελικά να ακυρώσει όλη τη σειρά

If-Only-Netflix
Το Netflix ακύρωσε τα γυρίσματα της τουρκικής παραγωγής «If Only», εν μέσω πιέσεων για την αφαίρεση ενός γκέι χαρακτήρα από την δραματική σειρά.

Η σειρά είχε ανακοινωθεί τον Μάρτιο και επρόκειτο να γυριστεί από την εταιρεία παραγωγής Ay Yapim, με την τηλεοπτική σταρ Özge Özpirinçci στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ωστόσο, το Netflix φαίνεται πως ενέδωσε στη λογοκρισία της Τουρκίας, αποφασίζοντας, αντί να την καταδικάσει, να εγκαταλείψει εντελώς την παραγωγή της εν λόγω σειράς, εξαιτίας της ύπαρξης ενός γκέι χαρακτήρα.   

Η Ece Yorenc, δημιουργός του «If Only», δήλωσε στην τουρκική ιστοσελίδα Altyazi Fasikul: «Λόγω ενός γκέι χαρακτήρα, δεν χορηγήθηκε άδεια για τη μαγνητοσκόπηση της σειράς και αυτό είναι πολύ τρομακτικό για το μέλλον».   

Ο Mahir Unal, εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ερντογάν, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα των Financial Times, αναγνώρισε την Κυριακή ότι οι Αρχές είχαν θέσει ζητήματα για κάποια σενάρια του Netflix. «Πρέπει δηλαδή να ζητήσουμε συγγνώμη από το Netflix;» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Τι θέλουν από εμάς; Πρέπει να ευλογήσουμε ό,τι κάνει το Netflix, να το βρούμε σωστό και να το αγιοποιήσουμε;».   

Ο Ilhan Tasci, μέλος του κόμματος της αντιπολίτευσης της Τουρκίας, καταδίκασε την παρέμβαση, κατηγορώντας την κυβέρνηση Ερντογάν ότι «προσπαθεί να επιβάλει την άποψή της σε ολόκληρη την κοινωνία».

«Θέλουν όλη η Τουρκία, μια χώρα 83 εκατομμυρίων ανθρώπων, να σκέφτεται έτσι» σχολίασε στους Financial Times.   Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του Netflix δεν αναφέρθηκε άμεσα στο ζήτημα, αλλά δήλωσε πως η πλατφόρμα παραμένει «βαθιά αφοσιωμένη στα τουρκικά μέλη της και τη δημιουργική κοινότητα της Τουρκίας. Είμαστε περήφανοι για τα απίστευτα ταλέντα με τα οποία συνεργαζόμαστε. Αυτή τη στιγμή έχουμε επτά τουρκικές πρωτότυπες παραγωγές σε εξέλιξη -και έρχονται περισσότερες- και ανυπομονούμε να μοιραστούμε αυτές τις ιστορίες με τα μέλη μας σε ολόκληρο τον κόσμο».     

Το Netflix έχει αυξήσει τις παραγωγές στην Τουρκία, μετρώντας περίπου 1,5 εκατ. συνδρομητές. Το «If Only» ήταν μία από τις τρεις νέες πρωτότυπες σειρές που αποφασίστηκε να γυριστούν φέτος.

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς θα μοιραστούν τα €750 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης - Τι προβλέπει η συμφωνία των «27»

Ο Ιμάμογλου «κρεμάει» τον Ερντογάν: Δεν θα είναι είναι στην πρώτη προσευχή στην Αγιά Σοφιά

«Διπλό χτύπημα» στον κορωνοιό από το εμβόλιο της Οξφόρδης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης