Σπύρος Παπαδόπουλος: Έφυγε από τη ζωή η 85χρονη καλόγρια θεία του

Σπύρος Παπαδόπουλος: Έφυγε από τη ζωή η 85χρονη καλόγρια θεία του

Η γερόντισσα Θεοκτίστη έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής στην Ιερά Μονή Αγίου Χρυσοστόμου Νάξου

papadopoulos
Την αγαπημένη του θεία που «έφυγε» από τη ζωή σήμερα το πρωί σε ηλικία 85 χρόνων πενθεί ο Σπύρος Παπαδόπουλος. Η θεία του, σύμφωνα με το tinasmess.gr, ήταν καλόγρια στην Ιερά Μονή του Αγίου Χρυσοστόμου Νάξου όπου έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της.

Η γερόντισσα Θεοκτίστη αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν σε νοσοκομείο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο υπήρξε βελτίωση και πριν από περίπου 10 μέρες επέστρεψε στην Μονή, όπου όμως η καρδιά της δεν άντεξε.

Όπως έχει δηλώσει ο Σπύρος Παπαδόπουλος σε συνέντευξη του τα καλοκαίρια τα περνούσε στο μοναστήρι της Νάξου, αφού λόγω των οικονομικών προβλημάτων της οικογένειας του, η μητέρα του τον έστελνε στο μοναστήρι μαζί με τη θεία του ώστε να τρέφεται σωστά. «Μετέχω στα Μυστήρια των μεγάλων εορτών, όπως το Πάσχα, μου αρέσουν τα μικρά εκκλησάκια, τα παλιά μοναστήρια, έχω μείνει σε μοναστήρι για μήνες. Έχω μείνει σε μοναστήρι στη Νάξο, στον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, λόγω των γνωστών συνθηκών, με έστελνε η μητέρα μου κάποια καλοκαίρια, γιατί εκείνη δούλευε, για να τρώω καλύτερα, να τρώω αβγά φρέσκα και διάφορα» είχε πει χαρακτηριστικά.

Για το αν πιστεύει στον Θεό, σε πρόσφατη συνέντευξή του ανέφερε: «Όχι. Μεγάλωσα με γιαγιάδες πολύ ένθεες. Πήγαινα κι εγώ μικρός στην εκκλησία. Ξέρω απ’ έξω όλη τη Θεία Λειτουργία. Κάτι μέσα μου αντιδρούσε».

Ειδήσεις σήμερα:

Απίστευτη δήλωση Ραλλίας Χρηστίδου για Marfin: «Οι τραπεζίτες φίλοι της ΝΔ ευθύνονται για τους νεκρούς»!

Ο Πάιατ στη Θεσσαλονίκη: Οι γεωστρατηγικές κινήσεις των Αμερικανών και ο ΟΛΘ

Σε κρίση το ΚΙΝΑΛ: Εισηγήσεις στη Γεννηματά για διαγραφή Παπανδρέου-Καστανίδη μετά το μπαϊράκι στη Βουλή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης