«Το Κόκκινο Ποτάμι»: Πρώτο σε τηλεθέαση την Κυριακή - Οι συγκλονιστικές εξελίξεις απόψε

«Το Κόκκινο Ποτάμι»: Πρώτο σε τηλεθέαση την Κυριακή - Οι συγκλονιστικές εξελίξεις απόψε

Απόψε στις 22:00 έρχεται το 30ο επεισόδιο της σειράς, ενώ την Κυριακή 12 και τη Δευτέρα 13 Ιουλίου θα προβληθούν τα δύο τελευταία επεισόδια

Ο_Μουρατ_απειλει_τον_Χοτζα
«Το Κόκκινο Ποτάμι», η δραματική σειρά του OPEN σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, που ξετυλίγει τα σκληρά χρόνια του διωγμού των Ελλήνων του Πόντου, χθες Κυριακή 5 Ιουλίου, βρέθηκε για μια ακόμα φορά στην κορυφή της τηλεθέασης.

Η σειρά κατέγραψε μέσο όρο 18,6% στο δυναμικό κοινό 18-54, φτάνοντας σε 5λεπτο το 21,1%. «Το Κόκκινο Ποτάμι» κατέκτησε την πρωτιά και στο σύνολο, με μέσο όρο τηλεθέασης 19%.

Οδεύοντας προς το μεγάλο φινάλε, «Το Κόκκινο Ποτάμι» έρχεται με νέα επεισόδια δύο φορές την εβδομάδα, Κυριακή και Δευτέρα.




Στο αποψινό επεισόδιο ο Μίλτος αποφασίζει να ψάξει για την Ιφιγένεια, το μωρό και τις άλλες γυναίκες αλλά καταλαβαίνει ότι μόνο με τη βοήθεια του Ζαχάρωφ μπορεί να πετύχει κάτι, διότι το μένος εναντίον των Ελλήνων κυριαρχεί παντού.

Κλείσιμο
Στην Αμισό οι Τούρκοι θέλουν να εξοντώσουν όλους τους χριστιανούς και ο Οσμάν αποφασίζει να συλλάβει τους Παυλίδηδες υποψιαζόμενος πού βρίσκονται.
Ιφιγενεια_και_Σοφια_στο_εσωτερικο_της_εκκλησιας

Παράλληλα ο Χότζας συναντάει το καραβάνι με την Ιφιγένεια και τους άλλους και συγκρούεται με τον Μουράτ, επειδή θέλει να τους βοηθήσει λόγω της κατάντιας τους. Του αναφέρει τι λέει το Κοράνι για τους ταλαιπωρημένους και του επιβάλλει τη γνώμη του, για παροχή φαγητού και νερού. Μετά τρέχει στο χωριό και ζητάει από τον μάγειρα να φτιάξει φαγητό για τους αιχμαλώτους και υπόσχεται το παλτό του για αμοιβή.
Μεσα_στην_εκκλησια

Την ίδια στιγμή ο Μίλτος που περιμένει για βοήθεια, μαθαίνει ότι οι χριστιανοί εκτοπίζονται σε ερημιές για να πεθάνουν, ενώ η Ιφιγένεια, η Σοφία και οι άλλοι κρατούνται στην εκκλησία του χωριού όπου στους τοίχους της είναι γραμμένες με αίμα φράσεις και ημερομηνίες χριστιανών που θανατώθηκαν.

Λίγο πιο μακριά η ανυποψίαστη Ειρήνη μαθαίνει από τον Χότζα ότι πρέπει να φτιάξουν φαγητά για τους αιχμάλωτους χριστιανούς, αγνοώντας ότι ανάμεσα σε αυτούς είναι η μάνα της και η αδελφή της.

Στο μεταξύ, στα λατομεία με τους αιχμαλώτους, ο Ονούρ Ασλάν κάνει επίδειξη σκληρότητας ενώ ο Νικολαΐδης προσπαθεί να σώσει τους άρρωστους για να μην επεκταθούν οι ασθένειες. Ο Οσμάν χρησιμοποιεί τη Σωτηρία και προτείνει στον Θέμη να τους παραδοθεί και για αντάλλαγμα θα αφήσει τη Βασιλική, την Ευγενία και τους υπόλοιπους να γλιτώσουν. Ο Θέμης αποφασίζει να το κάνει παρά τις αντιρρήσεις όλων, αν και φοβάται ότι ο Τούρκος δεν θα κρατήσει το λόγο του. Πηγαίνει να παραδοθεί αλλά πριν ο Οσμάν τον σκοτώσει με το όπλο του, ακούγεται μια ομοβροντία πυροβολισμών από τους Παναγιώτη, Ανέστη, Χρήστο και άλλους και έτσι γλιτώνει μαζί με τους υπόλοιπους, ενώ μέσα στον χαμό η Βασιλική σκοτώνει με τουφέκι τον Μουσταφά.

Ο_Χοτζας_προσπαθει_να_βρει_φαγητο


Μετά οι Αμισιώτες με την Ευγενία και τον παπα-Ευτύχη ξεκινάνε για ένα μοναστήρι, ενώ η Βασιλική και η Χαρά μένουν πίσω οπλισμένες με τους άλλους. Στην εκκλησία ο Χότζας και η Ειρήνη φέρνουν ψωμί και νερό, αλλά αυτή δεν βλέπει την μάνα της και την Ιφιγένεια, γιατί ο Χότζας την αποτρέπει να δει τους δυστυχισμένους. Ο Μίλτος περιμένει ακόμα για βοήθεια και μαθαίνει από τον Νεγρεπόντη ότι οι Τούρκοι καίνε, βιάζουν και σκοτώνουν τους Έλληνες αλλά η Ελλάδα δεν κάνει τίποτα για τους διωγμούς αυτούς.

Στο μεταξύ ο Θέμης, η Βασιλική, η Ευγενία και όλοι οι Αμισιώτες καταλαβαίνουν ότι είναι αποκλεισμένοι από τον Οσμάν, τον Οντούρ και στρατό που έχει έρθει και αποφασίζουν να πέσουν πολεμώντας. Τρέχουν και κρύβονται σε μια σπηλιά και καταλαβαίνουν ότι δεν έχουν καμία ελπίδα να σωθούν.

Ειδήσεις σήμερα:

Θύελλα από την αποκάλυψη Καλογρίτσα για τη διαπλοκή «White House» και Παππά

Παραλήρημα υποψηφίου για το Κογκρέσο: Η Μπιγιονσέ παριστάνει την Αφροαμερικανίδα αλλά δεν είναι!

«Ρωσική ρουλέτα» τα ελληνικά πορνεία - Δεν εφαρμόζονται τα μέτρα, λένε οι Ιερόδουλες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης