Sex, drugs & Rolling Stones - Τζέιμι Γουντ: «Τα ναρκωτικά ήταν μέρος της ανατροφής μου»

Sex, drugs & Rolling Stones - Τζέιμι Γουντ: «Τα ναρκωτικά ήταν μέρος της ανατροφής μου»

«Έφτασα κοντά στον θάνατο» - Ο 45χρονος σήμερα γιος του θρυλικού κιθαρίστα Ρόνι Γουντ ξέρει από πρώτο χέρι πώς είναι να μεγαλώνεις με έναν Rolling Stone

29687084-8428969-Jamie_pictured_right_revealed_that_Ronnie_middle_encouraged_him_-a-39_1592341145193
Μεγαλώνοντας σε ένα σπίτι όπου τα πάρτι και τα ναρκωτικά ήταν σε ημερήσια διάταξη, ο Τζέιμι Γουντ στα 14 χρόνια του ήταν ήδη συχνός χρήστης κοκαΐνης και ηρωίνης και μέχρι τα 42 του χρόνια χασισομανής και μανιώδης καπνιστής. Μέχρι που έπαθε έμφραγμα και τα έκοψε όλα. 45χρόνων σήμερα, ο ίδιος αποκαλύπτει ότι το να είσαι γιος ενός ροκ σταρ δεν είναι τόσο μυθικό όσο ακούγεται. Αντιθέτως, μπορεί να σε στείλει πριν την ώρα σου μια κι έξω στον θάνατο.



8126f930-b087-11ea-8af7-750d51ca60b7

Ο κιθαρίστας των Rolling Stones, Ρόνι Γουντ δεν χρειάζεται συστάσεις.
Έχει ήδη γράψει μαζί με το θρυλικό συγκρότημα τη δική του ιστορία στη Βίβλο της ροκ σκηνής. Παγκόσμια hit που σεληνίασαν γενιές και γενιές, δόξα, χρήμα, γκρούπις και ατελείωτα πάρτι με όλα τα συμπαρομαρτούντα. Τα βουνά κοκαΐνης, τα LSD, η μαριχουάνα και τα ατελείωτα ποτάμια αλκοόλ ήταν στην καθημερινότητα των μελών του γκρουπ που ακολουθούσαν πιστά το lifestyle των ρόκερς που ζούσαν κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία τους.

73χρονών σήμερα ο Ρόνι, μόλις πρόσφατα αποχαιρέτησε τις ασύστολες κραιπάλες και τα πάρτι, αφού μόλις πριν πέντε χρόνια αποφάσισε να το «γυρίσει» σε πιο καθαρό τρόπο ζωής, μπαίνοντας σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης.
Η ζημιά, όμως, ήδη είχε γίνει αφού το 2017 και λίγους μήνες μετά που ξανάγινε πατέρας, διαγνώσθηκε με καρκίνο του πνεύμονα και πλέον η εξ ολοκλήρου αλλαγή τρόπου ζωής ήταν επιβεβλημένη.







Κλείσιμο
29686792-8428969-Ronnie_Wood_second_right_was_seen_strolling_in_the_grounds_of_He-a-35_1592341144280

Με έναν πνεύμονα λιγότερο και σε μία ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης προς την τύχη του που την έβγαλε καθαρή, ο Ρόνι σήμερα εκτός από κιθαρίστας είναι και ζωγράφος, ενώ ως πατέρας δύο 4χρονων κοριτσιών που απέκτησε με την κατά 30 χρόνια νεώτερή του σύζυγο, Σάλυ Χάμφρει, μοιράζεται οικογενειακές στιγμές αδιανόητες για τον προ δεκαετίας εαυτό του.
Όπως το να πηγαίνει εκδρομή με τη σύζυγο και τις δίδυμες, Άλις και Γκρέισι Γουντ στο Χέρτφορντσαιρ, για να επισκεφτούν την έπαυλη του Ερρίκου του 18ου του Οίκου Άσριτζ, με αφορμή τα γενέθλιά τους.

Μια εκδρομή που ποτέ και σε καμία ευκαιρία δεν είχε την τύχη κατά την παιδική του ηλικία να απολαύσει μαζί με τους κηδεμόνες του, ο 45χρονος σήμερα Τζέιμι Γουντ, γιος του μοντέλου τότε και πρώτης συζύγου του Ρόνι, Τζο και του Βρετανού μεγιστάνα Φίλιπ Γκριν (των γνωστών πολυκαταστημάτων Topshop μεταξύ άλλων) που όμως ο ρόκερ μεγάλωσε σαν δικό του παιδί και του έδωσε και το όνομά του.

Η φράση βέβαια «μεγάλωσε παιδί» ακούγεται κάπως οξύμωρη για την περίπτωση του party animal κιθαρίστα, αφού μέχρι την εφηβεία του οι εικόνες που σήμερα ανασύρει από τη μνήμη του μεγαλώνοντας στο σπίτι ενός Rolling Stone είναι τα γεμάτα με τσιγάρα μαριχουάνας τασάκια, οι χασισομυρωδιές που ανέβαιναν από το σαλόνι μέχρι το υπνοδωμάτιό του και τα υπολείμματα από άσπρες σκόνες σε τζάμια, διάσπαρτα σε κάθε μέρος του σπιτιού, ως αναμνηστικά τρόπαια από τα καθημερινά πάρτι που ο ίδιος έκρυβε πρόχειρα πίσω από μικρόφωνα, όταν ξυπνούσε για να πάει στο σχολείο.
Την ώρα δηλαδή που οι γονείς του, Ρον και Τζο μόλις είχαν ανοίξει τα κατακόκκινα από την κραιπάλη μάτια τους για να πουν: «Καλημέρα, πώς ήταν η μέρα σου σήμερα στο σχολείο» στον εκπαιδευμένο πια στις κραιπάλες τους ανήλικο Τζέιμι.


_methode_times_prod_web_bin_ae1ef748-ee12-11e6-b160-fe23d6a9b5dd

Αυτά και πολλά άλλα διηγείται σε αποκαλυπτική του συνέντευξη στη Daily Mail ο ίδιος απομυθοποιώντας το rock’n’roll lifestyle που κόντεψε να το πληρώσει με τη ζωή του, αφού μεγάλωσε με το κόνσεπτ ότι είναι πολύ cool να γίνεσαι κάθε μέρα λιώμα, να ξενυχτάς και να κάνεις σεξ –έστω κι αν δεν θυμάσαι με ποιον και πού.

«Τα ναρκωτικά ήταν κάτι φυσιολογικό στην οικογένειά μου. Ήταν κάτι σαν μέρος της ανατροφής μου. Κανένας γονιός βέβαια δεν άφηνε τα παιδιά του μετά από το σχολείο να έρθουν στο σπίτι μαζί μου», λέει σήμερα ο Τζέιμι που κατά τα άλλα δηλώνει χαρούμενος που βλέπει τον Ρόνι σήμερα να γράφει στο twitter για την μεγάλη απόλαυση του καθαρού αέρα, να κάνει γενναιόδωρες προσφορές για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας ενόψει κορωνοϊού, να ζωγραφίζει και να περνάει ποιοτικό χρόνο με τις δίδυμες κόρες του.

Αναμνήσεις που ούτε ο Τζέιμι ούτε τα αδέρφια του, Τζες, Τάιρον και Λία θα έχουν ποτέ αφού ο γερόλυκος της ροκ προτιμούσε να γεμίζει το κεφάλι του παρά τον χρόνο του μαζί τους. Συνήθεια που από πολύ νωρίς υιοθέτησε ως πρότυπο ζωής και ο Τζέιμς που από τα 14 μέχρι τα 20 έκανε χρήση κοκαΐνης και ηρωίνης, ενώ μόλις πρόσφατα και κάνναβης –μέχρι που το έμφραγμα έβαλε stop σε όλες τις κακές συνήθειες.



«Ήταν σοκαριστικό», λέει σήμερα ο Τζέιμι, πατέρας τεσσάρων παιδιών που μετά από κάποια συμπτώματα ακολούθησε τη συμβουλή της συζύγου του να επισκεφτεί τον καρδιολόγο. Ο γιατρός μετά από κάποιες εξετάσεις, τον συμβούλευσε να πάει επί τόπου στο νοσοκομείο, αφού το έμφραγμα ήταν προ των πυλών: «Ήμουν σε ένα ασθενοφόρο και έβγαζα selfies, ένιωθα μια χαρά. Λίγα λεπτά αργότερα, ήταν δέκα άνθρωποι από πάνω μου και μου έλεγαν να υπογράψω άμεσα για να μου κάνουν by pass. Όταν τους είπα να φωνάξω πρώτα τη γυναίκα μου, μου είπαν ότι δεν υπάρχει ούτε λεπτό γι’ αυτό».

Ένα διπλό by pass, πέντε μέρες στο νοσοκομείο και ένα μεγάλο σοκ ήταν μάλλον τίποτα μπροστά στις ασύστολες κραιπάλες στις οποίες για χρόνια επιδιδόταν συστηματικά. Σήμερα, από απόσταση κι αφού είναι πια εντελώς καθαρός, είναι σε θέση να κάνει την άμεση σύνδεση του δικού του τρόπου ζωής με εκείνον του ρόκερ κηδεμόνα αλλά και της μητέρας του που από το πρωί μέχρι το βράδυ έπαιρναν κάθε είδους ναρκωτικό, πολλές φορές όλα μαζί και ταυτόχρονα.



29687084-8428969-Jamie_pictured_right_revealed_that_Ronnie_middle_encouraged_him_-a-39_1592341145193_2
Ο Τζέιμι Γουντ (δεξιά) πλάι στον θετό πατέρα του Ρόνι Γουντ

«Η μαμά και ο μπαμπάς έκαναν συνέχεια πάρτι. Όλο το σπίτι μύριζε κάνναβη και η μυρωδιά ανέβαινε στις σκάλες. Με θυμάμαι 9-10 χρόνων, να κατεβαίνω και να βρίσκω παντού τασάκια γεμάτα με τσιγάρα μαριχουάνας. Έπαιρνα όλο το stuff με τα διάφορα ναρκωτικά που έβρισκα και τα έκρυβα πίσω από τα μικρόφωνα. Τα ναρκωτικά που όλοι οι γονείς δαιμονοποιούσαν, για μένα ήταν αλλιώς. Φυσικά κανείς δεν άφηνε τα παιδιά του να έρθουν στο σπίτι μας. Πήγα σε 17 διαφορετικά σχολεία σε τρεις ή τέσσερις διαφορετικές χώρες. Μόλις γινόμουν φίλος με κάποιον, ξαφνικά έπρεπε να μετακομίσουμε αλλού», διηγείται σήμερα ο Τζέιμι που μεγάλωσε την εποχή που ο Ρόνι ήταν συνεχώς σε περιοδείες με τους Rolling Stones, στο απόγειο της δόξας τους.

Όταν πια η οικογένεια μετακόμισε στο Γουίμπλεντον, άρχισε και ο ίδιος τα σκληρά ναρκωτικά. Ήταν όπως λέει ο ίδιος σήμερα, η πρώτη φορά που ένιωσε να ανήκει σε μία ομάδα, έστω και με αυτό τον τρόπο.


keith24

Η απόλυτη Κιθ Ρίτσαρντς συμβουλή για να ελέγχει τα drugs
Η πρώτη δουλειά του Τζέιμι ήταν να δουλεύει στα live του παραγωγού της ροκ, Χάρβει Γκόλντσμιθ –τον οργανωτή του Live Aid- και μετά ήρθαν εκείνα με τους Guns N’ Roses και Nirvana. Για τους Stones δούλεψε αρχικά ως βοηθός παραγωγής, μέχρι που στην πορεία ανέλαβε την διαχείριση των καλλιτεχνικών έργων του Ρόνι Γουντ, ως ζωγράφος.

Σε αυτό το διάστημα, οι καταχρήσεις ήταν πάντα παρούσες, κάθε live και κραιπάλη, κάθε πάρτι και βουνά από drugs. «Θυμάμαι στα 16 μου όταν πήγαμε στην Αντίγκουα για διακοπές. Ήταν η εποχή που έκανα ναρκωτικά κάθε μέρα. Ήμουν στο δωμάτιό μου και ακούω το κλασικό χτύπημα στην πόρτα από τον πατέρα μου που έρχεται για να μιλήσουμε για τα ναρκωτικά. Μου λέει: ‘Κάνε ό,τι θες, διασκέδασε όσο θες, αλλά μην αφήσεις ποτέ τα ναρκωτικά να σε ελέγχουν. Εσύ να τα ελέγχεις, όχι αυτά εσένα''», θυμάται ο Τζέιμι. Αντίστοιχες πατρικές συμβουλές αν και κάπως ανορθόδοξες για το μέσο γονιό, του έδινε και ο Κιθ Ρίτσαρντς που ήξερε ότι ο Τζέιμι ήταν μεγάλο party animal και μανιώδης χρήστης σκληρών ναρκωτικών: «Ο Κιθ με τράβηξε στην άκρη και μου είπε: ‘’Τζέιμι, άλλο να σε τρώει ο κώλος σου και άλλο να τον ξεσκίζεις’’».


Ο Τζέιμι φυσικά δεν γλίτωσε από κάποια overdose, ωστόσο η απόφραξη των αρτηριών του που οδήγησε στο έμφραγμα, οφειλόταν περισσότερο στο κάπνισμα τσιγάρων και κάνναβης παρά στα drugs.
Όπως και να ‘ναι, σήμερα είναι καθαρός απ’ όλα. Ούτε παίρνει ναρκωτικά, ούτε καπνίζει, ούτε παρτάρει μέχρι πρωίας.
Είναι πια πατέρας τεσσάρων παιδιών και θέλει να απολαύσει το μεγάλωμά τους, αλλά και το δικό του.
Όσο για τις σχέσεις του με τον Ρόνι, τον θετό του πατέρα που ο ίδιος αποκαλεί «μπαμπά», μπορεί να πέρασε από δοκιμασίες και κρίσεις αλλά σήμερα έχουν αποκατασταθεί πλήρως.


Η πρώτη μεταξύ τους δοκιμασία ήρθε με το διαζύγιο της μητέρας του και του Ρόνι, το 2008, όταν ο ρόκερ αποφάσισε να ζήσει τον έρωτά του με την 21χρονη τότε Ρωσίδα, Εκατερίνα Ιβάνοβα. Τότε ο Τζέιμι πήρε ξεκάθαρα το μέρος της μητέρας του που αισθάνθηκε προδομένη, έχοντας ζήσει μαζί του όλες τις στιγμές της αρχής της δόξας του μέχρι την αποθέωση.

29686796-8428969-Ronnie_pictured_looks_completely_different_now_he_is_clean_Every-a-36_1592341145147


Όταν ο Ρόνι του έκανε κήρυγμα: «Να μου λέει ο μεγαλύτερος ναρκομανής του κόσμου τι να κάνω και τι όχι»
Η δεύτερη μεταξύ τους κρίση ήρθε όταν ο Ρόνι Γουντ αποφάσισε να αλλάξει δραστικά τρόπο ζωής μετά από το πρόγραμμα αποτοξίνωσης που ακολούθησε πριν πέντε χρόνια, έχοντας πια γνωρίσει την τωρινή του σύζυγο και μητέρα των διδύμων: «Ξαφνικά άρχισε να μου κάνει κήρυγμα. Με θύμωσε. Ο μεγαλύτερος ναρκομανής του πλανήτη να μου λέει τι να κάνω και τι όχι. Το πήρα στραβά τότε». Σήμερα πάντως ο Τζέιμι έχει αλλάξει τρόπο σκέψης όπως παραδέχεται: «Πρόσφατα του ζήτησα συγνώμη. Είχε δίκιο αλλά τότε αρνιόμουν να κόψω την κάνναβη. Παρόλα αυτά νομίζω ότι θα μπορούσε να το είχε διαχειριστεί με άλλο τρόπο».

Όπως τα περισσότερα παιδιά που είχαν την ευλογία και κατάρα μαζί να μεγαλώνουν με γονείς ροκ σταρ, ο Τζέιμι άλλαζε τη μία δουλειά μετά την άλλη, χωρίς ποτέ πραγματικά να ξέρει τι θέλει να κάνει μέχρι που κατέληξε να δουλεύει μαζί του. Για κάποια χρόνια ήταν ο μάνατζερ του Ρόνι Γουντ, πουλώντας τους πίνακές του. Πριν πάθει το έμφραγμα, είχε εξασφαλίσει το franchise για τη Βρετανία της αμερικανικής εταιρίας εστίασης, Burger Fi μαζί με τον Τζέιμι Όλιβερ που είχε αναλάβει τη διαχείριση.
Όμως, τα προβλήματα καρδιάς τον ανάγκασαν για έξι μήνες να μείνει εκτός δουλειάς, ενώ στο μεταξύ άλλαξαν και οι συνθήκες στις τάσεις εστίασης: «Ήταν σκληρά τα πράγματα. Όλα τα λεφτά πήγαιναν στο προσωπικό και κανείς δεν ήθελε να επενδύσει. Καθόμουν κι έβλεπα την επιχείρησή μου να εξαφανίζεται. Ήμουν σχεδόν σε κατάθλιψη. Και τώρα μπορώ να καταλάβω όσους κλονίζονται ψυχικά και διανοητικά».

Η σωτηρία για τον Τζέιμι ήρθε από το πουθενά. Όταν σε ένα ταξίδι με την οικογένειά του στο Μαϊάμι, ανακάλυψε το CBD, ελληνιστί τη φαρμακευτική κάνναβη. Πρόκειται για το συστατικό μέρος του φυτού που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για θεραπευτικούς λόγους από την ιατρική –και σίγουρα όχι για να κάνεις χάι με τους φίλους σου σε μια νύχτα με πανσέληνο.

Ο Τζέιμι έφτιαξε το δικό του εργαστήριο και μετέπειτα τη δική του εταιρεία προώθησης προϊόντων CBD και απολυμαντικών χεριών, τη Woodies, μόλις τον περασμένο Νοέμβρη.
Η μητέρα του, Τζο, υποδέχτηκε μετά θέρμης το νέο πρότζεκτ του γιου της, αφού όπως ο ίδιος λέει την βοήθησαν να αντιμετωπίσει τις ημικρανίες της –ο πατέρας του, Ρόνι ήταν λιγότερο ενθουσιώδης. «Έστειλα μήνυμα στο μπαμπά πριν λίγο καιρό, κάποια προϊόντα για να δοκιμάσει. Αλλά δεν φάνηκε να ενθουσιάζεται και τόσο».
Όχι πως αυτό αποθάρρυνε τον Τζέιμι που σήμερα μπορεί να μην κάνει κάνναβη για να γίνει χάι, αλλά κάνει χάι μπίζνες με αυτή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης